connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2021: «Η συνεργασία πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για την επόμενη μέρα» – Μήνυμα Προέδρου ΠΟΞ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Γρηγόρης Τάσιος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27.09.2021), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει την Ελλάδα στο βάθρο του νικητή της φετινής σεζόν. Το ελληνικό ξενοδοχείο αποδείχθηκε η ήρεμη δύναμη μιας μεγάλης εθνικής επιτυχίας. Καταφέραμε να ανοίξει ο τουρισμός με ασφάλεια για όλους και πετύχαμε να έχουμε μια σεζόν που ξεπέρασε τις προβλέψεις, καθιστώντας απόλυτα ρεαλιστικό τον στόχο για τουριστικά έσοδα στο 50% των αντίστοιχων του 2019. Ο τουρισμός και το ξενοδοχείο απέδειξαν για μια ακόμη φορά τη μεγάλη θετική συνεισφορά τους στην οικονομία και στην κοινωνία, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Το μεγάλο μάθημα της πανδημίας που είναι η συνεργασία όλων για το κοινό καλό, πρέπει να αποτελέσει και πυξίδα για την «επόμενη μέρα». Το ελληνικό ξενοδοχείο πρέπει να τύχει της υποστήριξης που αξίζει η προσφορά του, προκειμένου να είναι στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας των επόμενων χρόνων, για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο εξωστρέφειας, ποιότητας, καινοτομίας και βιώσιμης αξιοποίησης του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος της χώρας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η ΠΟΞ θα συνεχίσει με ευθύνη και δυναμισμό να καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις και τεκμηριωμένα επιχειρήματα για τη στήριξη του κλάδου, όπως και για ένα συγκροτημένο σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό του 21ου αιώνα, με πρωταγωνιστή τον Έλληνα ξενοδόχο».

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*