connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

«Small Places Big Dreams»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γυναίκες από τον κλάδο του τουρισμού

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Small Places Big Dreams”, που έχει ως στόχο να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες ενδυνάμωσης και διασύνδεσης σε 300 γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού στη χώρα μας, σχεδίασε και υλοποιεί η Mexoxo με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Small Places Big Dreams” παρέχεται με τη συμβολή των Grow with Google, École hôtelière de Lausanne, Metropolitan College και το Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και θα προσφέρει στις γυναίκες του τουριστικού κλάδου εφόδια για να προσαρμοστούν στον αιφνίδιο ψηφιακό μετασχηματισμό που επέφερε ο COVID-19 ώστε να ενισχυθεί η αντοχή των επιχειρήσεών τους έναντι των επιπτώσεων της πανδημίας και με απώτερο σκοπό την βιωσιμότητα και οικονομική τους ανάπτυξη. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με την AQ Strategy και ο τουρισμός επιλέχθηκε ως ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και βασικός πυλώνας του εθνικού ΑΕΠ.

Το “Small Places Big Dreams” περιλαμβάνει την καθοδήγηση των ωφελούμενων από μέντορες προκειμένου να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και προβλήματα. Θα παρακολουθήσουν webinars από ειδικούς, σε θέματα τουρισμού και digital marketing, αποκτώντας γνώση και ψηφιακές δεξιότητες.

Ταυτόχρονα, θα τους δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ενδυνάμωσης #BreakYourCeiling με την Elpida.

Στις 8 Μαρτίου 2022, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θα πραγματοποιηθεί αποφοίτηση και εορτασμός, με ομιλητές από τις Η.Π.Α και την Ελλάδα.

Η διαδικασία αιτήσεων στο site της Mexoxo έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως το τέλος του Σεπτεμβρίου 2021 όπου 300 γυναίκες θα επιλεγούν για να το παρακολουθήσουν.

Για εγγραφές πατήστε εδώ.

Η ιδρύτρια της Mexoxo ΑΜΚ Elpida τονίζει πως με σεβασμό στην εποχή που ζούμε η Mexoxo συμβάλλει στην ανάπτυξη του ζωτικού τομέα του τουρισμού στην χώρα μας δεδομένου ότι σημαντικοί φορείς, εταιρείες και οργανισμοί συλλογικά δημιουργούν ένα αδιάρρηκτο κύκλο αλλαγής. Η ανακοίνωση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και του Πρέσβη των Η.Π.Α., Κυρίου Geoffrey R. Pyatt.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, της Γενικής Γραμματείας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, των ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ, ΣΕΤΚΕ, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων.

Χορηγοί του προγράμματος είναι η Lancôme, τα Kanava Hotels & Resorts & η Blue Star Ferries.

Υποστηρικτές του προγράμματος είναι η Assessment.gr και το Athens Capital Center Hotel – Mgallery.

To Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του εκπαιδευτικού προγράμματος “Small Places Big Dreams”.

H Μexoxo ΑΜΚ δημιουργήθηκε από την Elpida το 2013 με σκοπό την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη και την δωρεάν εκπαίδευση των γυναικών στον τομέα της επιχειρηματικότητας. Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει έμπρακτα, με χαρακτηριστικά νούμερα επιτυχίας, 5.500 γυναίκες, ηλικίας 18-55 ετών, σε 16 χώρες.

Έχει καταγράψει έμμεσο αντίκτυπο σε 22.000 γυναίκες, καθώς για κάθε γυναίκα που ενδυναμώνεται, αυτή με την σειρά της υποστηρίζει τέσσερις ακόμη στην οικογένεια, ή στο άμεσο κοινωνικό της περιβάλλον. Αξίζει να υπογραμμισθεί ότι η Mexoxo έχει δημιουργήσει ευκαιρίες αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ σε ανάπτυξη, χρήματα και εκπαιδευτικά ταξίδια.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*