connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Andros Trail Race: Ακυρώνεται ο 5ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Άνδρου

Οι διοργανωτές του 5ου Andros Trail Race ανακοίνωσαν την ακύρωση του αγώνα, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στο νησί της Άνδρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ένα μήνα μετά την έναρξη των εγγραφών, ήταν πολλοί.

Μία από τις συνέπειες της πανδημίας είναι η παγκόσμια οικονομική ύφεση που ήδη πλήττει τη χώρα μας και είναι σίγουρο ότι δεν άφησε ανεπηρέαστους τους αγώνες δρόμου. Από την πρώτη στιγμή, η απόφαση της διοργάνωσης να πραγματοποιήσει τον 5ο Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Άνδρου, στα τέλη του Σεπτέμβρη 2021, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει την ποιότητα του αγώνα σε ψηλό επίπεδο με τις συμμετοχές πιθανά μειωμένες και την απομάκρυνση ή τη μείωση των παροχών, αρκετών χορηγών.

“Η οικονομική στήριξη από χορηγούς, καθώς όλοι δικαιώς είναι συγκρατημένοι και φειδωλοί, δεν ήρθε στο βαθμό που χρειαζόμασταν,” αναφέρουν οι διοργανωτές.

Παράλληλα, οι μετρήσεις δείχνουν ότι η διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται σε πανελλήνιο επίπεδο, με το ιικό φορτίο να αυξάνεται κατά το μήνα Αύγουστο και την επιδημιολογική κατάσταση να χτυπάει καμπανάκι.

“Θεωρούμε ότι προέχει πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η προστασία της κοινωνίας, της οποίας αποτελούμε ενεργό και αναπόσπαστο κομμάτι. Δεν θα θέλαμε σε καμιά περίπτωση ένα αθλητικό γεγονός το οποίο δίνει χαρά, ζωή και υγεία στον κόσμο να στιγματιστεί ως μέσο διασποράς του ιού,” επισημαίνουν.

Επίσης, σημειώνουν ότι σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επέβαλε το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού, που ανακοινώθηκε στις 13 Αυγούστου, ο  αγώνας δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί με τους όρους, το πνεύμα και το χαρακτήρα του Andros Trail Race.

“Το Andros Trail Race είναι πάνω απ’ όλα ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός και ως τέτοιο δεν μπορεί να αποστειρωθεί. Η επαφή με τους εθελοντές, τα αγκαλιάσματα, ο συνωστισμός των δρομέων ειδικά στην αφετηρία, το κοινό που χειροκροτεί, η διάδραση μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των αθλητών αλλά και των συνοδών τους είναι αυτό που έκανε τον αγώνα της Άνδρου δημοφιλή και επιτυχημένο στην κοινότητα του ορεινού τρεξίματος. Χωρίς αυτά η διοργάνωση του Andros Trail Race δεν θα είναι η ίδια,” εξηγούν.

Με όλα αυτά τα δεδομένα και μετά από ώριμη σκέψη, η διοργάνωση αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τον αγώνα.

Για τους αθλητές που είχαν ήδη τακτοποιήσει την οικονομική τους υποχρέωση, η διοργάνωση έχει φροντίσει την επιστροφή των χρημάτων εντός 15 ημερών από τη σημερινή ανακοίνωσή της ματαίωσης του 5ου Andros Trail Race.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*