connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Andros Trail Race 2021: Άνοιξαν οι εγγραφές για αθλητές και εθελοντές

Άνοιξαν οι εγγραφές για τους αθλητές και τους εθελοντές του Andros Trail Race (ATR) 2021, του κορυφαίου αγώνα ορεινού τρεξίματος που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου, στην Άνδρο.

Το Andros Trail Race απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους αθλητές όλων των επιδόσεων, οι οποίοι καλούνται να επιλέξουν και φέτος τη διαδρομή που τους ταιριάζει.

Τέσσερις διαδρομές σπάνιας ομορφιάς, μέσα στην ιδιαίτερη φύση του νησιού που συνδυάζει την Κυκλαδίτικη αύρα και την άγρια ομορφιά της ορεινής Ελλάδας, περιμένουν και φέτος να φιλοξενήσουν τους συμμετέχοντες.
Ο κάθε αθλητής, μπορεί να βρει τον αγώνα που του ταιριάζει.

Οι κύριες διαδρομές των 24 και 10 χλμ απευθύνονται σε έμπειρους αθλητές ή αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν νέες προκλήσεις, ενώ τα παράλληλα αγωνίσματα των 5χλμ Run & Hike – City Trail, και οι παιδικοί αγώνες 1 & 2 χλμ, απευθύνονται σε όλους, ιδανικές για τη γνωριμία με το ορεινό τρέξιμο.

Νέα είσοδο φέτος θα κάνει ο παιδικός αγώνας 2 χλμ για μεγαλύτερα παιδιά, για να ικανοποιήσει όλες τις ηλικιακές κατηγορίες αλλά και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους μικρούς αθλητές.

Αθλητική και πολιτιστική εμπειρία

Στο Andros Trail Race η αθλητική δράση συνδυάζεται ιδανικά με την πολιτιστική εμπειρία καθώς λαμβάνει χώρα στα πεζοπορικά μονοπάτια του νησιού, ενώ οι διαδρομές περνούν ανάμεσα από ιστορικά μνημεία και φυσικά τοπία εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σπάνιας ομορφιάς όπως το Ενετικό Κάστρο της Φανερωμένης, το Καστρομονάστηρο της Παναχράντου, τους χαρακτηριστικούς περιστεριώνες της περιοχής Κορθίου, τους Νερόμυλους στο φαράγγι των Διποταμάτων, τον μοναδικό ανεμόμυλο στο Επισκοπείο, κα.

Κοινωνική δράση

Η διοργάνωση, πιστή στην υπόσχεση να ενσωματώνει κάθε χρόνο κοινωνικά και φιλανθρωπικά στοιχεία, μα πάνω απ’ όλα ευαισθητοποιημένη στον κοινωνικό αντίκτυπο που δημιουργούν οι επιπτώσεις του Covid-19 και όχι μόνο, αφιερώνει αυτή τη χρονιά στη Γυναίκα και φωνάζει “Οχι στη Βία κατά των Γυναικών” .

Παράλληλα, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και της χρήσης πλαστικού, η διοργάνωση έχει φροντίσει όλα τα υλικά εστίασης των σταθμών τροφοδοσίας αλλά και του Pasta Party να είναι από βιοδιασπώμενα υλικά της Hellas Products. Σκοπός, είναι να επιστρέψουν πίσω στην Άνδρο ως κομπόστ και να δοθούν στις νέες καλλιέργειες τοπικών ποικιλιών κριθαριού και λαθουριού («αρακάς της Άνδρου») που θα χρησιμοποιηθούν στις αναβαθμίδες του έργου Life Terracescape στην Άνδρο.

Πολλές και διάφορες θα είναι και φέτος οι παράλληλες δράσεις όπως ξεναγήσεις στο ιστορικό κέντρο της Χώρας, επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Γουλανδρή και την αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στον διακεκριμένο ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη, εκθέσεις καλλιτεχνών που ζουν στην Άνδρο, και πολλά άλλα.

Υγειονομικά πρωτόκολλα

Στην 5η διοργάνωσή του, το ATR διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων αλλά κυρίως ασφαλείς συνθήκες για αθλητές, εθελοντές, επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τα επίσημα πρωτόκολλα διεξαγωγής όλων των ανοιχτών αθλητικών διοργανώσεων και προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία όλων, όλοι οι συμμετέχοντες-ουσες, θα μπορέσουν να παραλάβουν τον αριθμό τους και να συμμετάσχουν στον αγώνα, προσκομίζοντας το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ.

Το γραφείο υπαίθριων δραστηριοτήτων One Foot Forward Travel ( πρώην Trekking Andros & Outdoor Activities) είναι ο βασικός διοργανωτής του αγώνα.

Το Andros Trail Race, τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Άνδρου.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του Andros Trail Race 2021.

#AndrosTrailRace

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*