connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Το Ekdromi.gr μας ξεναγεί στη Λευκάδα

Λευκάδα, Φωτο © Netfalls – Remy Musser / Shutterstock

To Ekdromi.gr, ένα από τα μεγαλύτερα site με προσφορές ξενοδοχείων
στην Ελλάδα, μας ξεναγεί στο νησί της Λευκάδας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και δημοφιλή νησιά των Επτανήσων, με μοναδική φυσική ομορφιά αλλά και μεγάλη πολιτιστική ιστορία. Ιδανική για θαλάσσιες και ορεινές περιπλανήσεις, η Λευκάδα προσφέρει ένας πλήρες ταξιδιωτικό “πακέτο” γεμάτο με πολλές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες για όποιον την επισκεφθεί.

Γνωστή σε πολλούς και ως “στεριανό νησί”, τη Λευκάδα μπορεί να την προσεγγίσει κανείς χωρίς πλοίο, αφού συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με γέφυρα. 

Ο κύριος λόγος που η Λευκάδα είναι όμως ευρύτερα γνωστή και δημοφιλής, είναι οι παραλίες της. Κάποιες από αυτές θεωρούνται, και όχι άδικα, από τις ομορφότερες της Ελλάδας. Οι ομορφιές και τα ενδιαφέροντα στοιχεία της δεν εξαντλούνται όμως μόνο στις αμμουδιές της. Ας ανακαλύψουμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει!

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Τα γαλανά νερά της Λευκάδας που όλοι μας έχει τύχει να θαυμάσουμε από κάποια φωτογραφία. Παραλίες βραβευμένες με γαλάζια σημαία αλλά και πολλές άλλες διακρίσεις συνδυάζουν την υπέροχη θέα με πεντακάθαρα νερά. Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι, Αγιοφύλλι, Γιαλός, Άγιος Νικήτας, Κάθισμα, Άγιος Ιωάννης είναι μόνο μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. 

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Εκτός όμως από τις χαρές της θάλασσας, η Λευκάδα έχει να προσφέρει και έναν πλούτο φυσικής ομορφιάς αλλά και συγκινήσεων και στα καταπράσινα, ορεινά σημεία της. Νησί πλούσιο σε πανίδα, καθώς στα πευκοδάση του ζουν και αναπτύσσονται πολλά και σπάνια είδη θηλαστικών και πτηνών, ενώ παράλληλα ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει ερειπωμένα μοναστήρια, φαράγγια, σπήλαια, πηγές, ακόμα και καταρράκτες.

Δεν απουσιάζει όμως ούτε ο πολιτισμός από το νησί αυτό, η Λευκάδα είναι ο τόπος καταγωγής δύο μεγάλων εθνικών ποιητών, του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και του Άγγελου Σικελιανού.

Μπορεί να μην χρειάζεται πλωτό μέσο για να φτάσει κανείς στη Λευκάδα, όμως ένα σκάφος είναι απαραίτητο για να γνωρίσει κανείς τα μέρη που βρίσκονται γύρω από αυτήν. Η Λευκάδα περιτριγυρίζεται από διάφορα μικρά νησιά τα οποία τυγχάνουν εξαιρετικής ομορφιάς. Το πιο δημοφιλές από αυτά να είναι ο γνωστός σε όλους Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση.

Photo © Facebook - ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ

© Facebook – ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ

Το μεγαλύτερο από τα νησιά είναι το Μεγανήσι, το οποίο αποτελείται από τρεις οικισμούς και συνδέεται με την Λευκάδα με φέρυ μποτ. Πρόκειται για έναν προορισμό που αποκτά με τα χρόνια τους δικούς του φανατικούς θαυμαστές. Επίσης, ο καταπράσινος από πευκόδασος Κάλαμος αποτελεί έναν εξαιρετικό προορισμό προς εξερεύνηση. Λίγο πιο κάτω συναντούμε την Κάστο, ένα μακρόστενο νησί το οποίο διαθέτει και τη Φωκότρυπα, μια θαλάσσια σπηλιά στην οποία μπορεί κανείς να βρει θαλάσσιες φώκιες.

Βρείτε τις μεγαλύτερες προσφορές σε ξενοδοχεία στη Λευκάδα στο Ekdromi.gr.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*