connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Go Green! Sustainable Tourism Online Seminar: Η έξυπνη προβολή στην εποχή του αειφόρου τουρισμού

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, τα ξενοδοχεία εφαρμόζουν πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, ανακύκλωσης, μείωσης της χρήσης πλαστικού και της σπατάλης και προστασίας του περιβάλλοντος. Πολλά έχουν ήδη πιστοποιηθεί και άλλα βρίσκονται ήδη σε διαδικασία πιστοποίησης.

Όλες αυτές οι καλές πρακτικές αποτελούν κομμάτι μιας πιο αειφόρας στρατηγικής μάρκετινγκ που θα προσελκύσει, ειδικά μετά από την πανδημία, ένα πιο ευαισθητοποιημένο κοινό που διαθέτει μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη. Οι ηγέτες του τουρισμού, όπως η TUI και η booking.com κατευθύνονται και αυτοί στον αειφόρο τουρισμό με γρήγορους ρυθμούς.

Μια αμερικανική έρευνας έδειξε ότι οι υπεύθυνοι ή “αειφόροι” ταξιδιώτες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 51% παραπάνω για τα ταξίδια τους. Οι ίδιοι ψάχνουν “αυθεντικές” εμπειρίες πάνω απ’ όλα, κάτι στο οποίο εξειδικεύεται η Ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις αναζητούν καθοδήγηση στo μάρκετινγκ για να αξιοποιήσουν αυτούς τους σημαντικούς παράγοντες του σύγχρονου τουρισμού (π.χ. ευαισθησία για το περιβάλλον, πολιτιστικός πλούτος, αλλαγή στο προφίλ του ταξιδιώτη μετά από την πανδημία, ανησυχία για την κλιματική αλλαγή και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, κλπ.).

Ποια μηνύματα μπορούμε να στείλουμε στα διάφορα κανάλια μάρκετινγκ για να προσαρμοστεί η στρατηγική μάρκετινγκ στις τελευταίες εξελίξεις; Τι κάνουν τα πράσινα ξενοδοχεία στην προβολή τους για να προσελκύσουν πελάτες; Πως μπορούμε να μπούμε όλοι στο κύμα του αειφόρου τουρισμού;

Το Sustainable Tourism Marketing Online Seminar απαντάει σε αυτές τις ερωτήσεις και βοηθά τις τουριστικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξελιχθούν με βάση τα νέα δεδομένα.

Το διαδικτυακό σεμινάριο έχει κόστος 55 ευρώ (45 ευρώ για φοιτητές) συν ΦΠΑ και θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου μέσω Zoom από την Medventure, εταιρία consulting στον αειφόρο τουρισμό στην Ελλάδα και δημιουργός της Ecotourism Greece.

Ενημερωθείτε και γραφτείτε εδώ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*