connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Μάθετε την BlissTravel μέσα από 12 ερωτήσεις

H BlissTravel στηρίζει έμπρακτα τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, παρέχοντάς τους τα εργαλεία που χρειάζονται για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Η εταιρεία απαντά σε 12 ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί και στηρίζει τους συνεργάτες της:

  • Ποια είναι η BlissTravel;

H BlissTravel είναι το πρώτο Host travel agency στην Ελλάδα, υπό την «ομπρέλα» του οποίου συνεργάζονται ταξιδιωτικοί πράκτορες, που η Bliss στηρίζει έμπρακτα ώστε να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους. Λειτουργεί ως παράγοντας διευκόλυνσης, δουλεύει χωρίς στάνταρ ταρίφες και παρέχει στους συνεργάτες της πρόσβαση σε προϊόντα, υπηρεσίες και όλο το υλικό marketing που χρειάζονται για την εξέλιξή τους. Η οικονομική σχέση του πράκτορα με τη BlissTravel είναι η απόδοση προμήθειας η οποία καθορίζεται από την πώληση ή τις ανάγκες κάθε πράκτορα-συνεργάτη.

  • Πως λειτουργεί;

Η BlissTravel χτίζει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ προμηθευτών, ταξιδιωτικών πρακτορείων και πωλητών και χρησιμοποιεί την «αγοραστική της δύναμη» ως χονδρέμπορος για να διαπραγματεύεται προνόμια για όλους τους εμπλεκόμενους.

Επιπροσθέτως διευκολύνει τη διαδικασία του να γίνει κάποιος επιχειρηματίας και να εργαστεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Μειώνει τα έξοδα επένδυσης και πιο συγκεκριμένα τα κόστη αδείας, λογισμικού, τα έξοδα γραφείου, τραπεζικά έξοδα και τα λογιστικά έξοδα. Εκτός αυτού, παρέχει πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες ανά προορισμό και στηρίζει τους πράκτορες με εκπαίδευση και βοήθεια στη τουριστική βιομηχανία.

  • Πως λειτουργεί η επαγγελματική σχέση μεταξύ BlissTravel και ανεξάρτητου ταξιδιωτικού πράκτορα;

Ο πράκτορας εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος και υπογράφει μια σύμβαση με τη BlissTravel στην οποία προσδιορίζονται οι όροι τις μεταξύ τους σχέσης. Ο κάθε ανεξάρτητος πράκτορας είναι ο «εργοδότης» του εαυτού του και διαχειρίζεται ο ίδιος το χρόνο του, τις πηγές του και είναι υπεύθυνος για τους πελάτες του.

  • Είναι οι τελικοί πελάτες, πελάτες της BlissTravel ή του ανεξάρτητου ταξιδιωτικού πράκτορα;

Ο πράκτορας διαχειρίζεται αποκλειστικά τους πελάτες του. Η BlissTravel ουδεμία επικοινωνία έχει μαζί τους. Κατά τη λήξη της σύμβασης μεταξύ Bliss και πράκτορα, ο πράκτορας διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει να αφαιρεθούν τα στοιχεία των πελατών του από τις βάσεις δεδομένων της BlissTravel, το οποίο και θα γίνει εντός 30 ημερών από τη λήξη της σύμβασης.

  • Τι καλείται να κάνει ένας ανεξάρτητος ιδιωτικός πράκτορας;

Ο πράκτορας γνωρίζει τους πελάτες του και προνοεί για τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

  • Χρειάζεται να έχω δικό μου πελατολόγιο για να ξεκινήσω;

Ο πράκτορας οφείλει να αναλογιστεί πως στο δίκτυό του, το πιο δυνατό «όπλο» στη βιομηχανία είναι η μεταφορά πληροφορίας από «στόμα σε στόμα». Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος να χτίσει το δικό του πελατολόγιο: μέσω εξαιρετικών συστάσεων για τη δουλειά του.

  • Πόσο χρόνο παίρνει;

Το χρονικό διάστημα για να χτίσει κάποιος μια επιτυχημένη καριέρα είναι σε άμεση συνάρτηση με το χρόνο που ο κάθε πράκτορας θα αφιερώσει σε αυτή. Η BlissTravel βοηθά τον κάθε ανεξάρτητο πράκτορα να ξεκινήσει παρέχοντας εκπαίδευση και συμβουλευτική αλλά μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο ώστε ο πράκτορας να αποκτήσει απτά οικονομικά οφέλη.

  • Ποια είναι η διαδικασία της εκπαίδευσης;

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται είτε προσωπικά είτε online και αυτό εξαρτάται από το τόπο διαμονής του πράκτορα καθώς και από τις ανάγκες του. Η Bliss παρέχει στην αρχή της συνεργασίας μια τριήμερη εκπαίδευση και στη πάροδο του χρόνου παρέχει πρόσβαση σε σεμινάρια και παρουσιάσεις.

  • Μπορούν πράκτορες που ζουν στο εξωτερικό να συνεργαστούν με τη BlissTravel;

H BlissTravel δεν προσλαμβάνει τους πράκτορες. Οι πράκτορες είναι αυτοαπασχολούμενοι συνεργάτες τις BlissTravel. Για όλες τις υπηρεσίες που θα πουληθούν και τις κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσω τις BlissTravel, ο πράκτορας θα λάβει το κέρδος του και με τη σειρά του θα εκδώσει τιμολόγιο στη BlissTravel. Άρα δεν έχει καμία σημασία που βρίσκεται ο πράκτορας.

  • Χρειάζεται οι πράκτορες να έχουν προηγούμενη εμπειρία;

Δύο χρόνια τουλάχιστον εμπειρίας στο τουριστικό τομέα, είτε πωλώντας ταξιδιωτικές υπηρεσίες είτε ως agents κρατήσεων / concierge, είναι σημαντικό να υπάρχουν έτσι ώστε ο πράκτορας να μπορεί να είναι πλήρως συνειδητοποιημένος και έτοιμος να ξεκινήσει.

  • Μπορώ να είμαι υπάλληλος άλλης εταιρείας ενώ συνεργάζομαι με τη BlissTravel;

Βεβαίως, η BlissTravel δεν απαιτεί αποκλειστικότητα από τους συνεργάτες της.

  • Τι θα πρέπει οι πράκτορες να επενδύσουν ώστε να ξεκινήσουν τη συνεργασία με τη BlissTravel;

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε ταξιδιωτικός πράκτορας και να συνεργαστείτε με τη BlissTravel, τα πλεονεκτήματα/οφέλη είναι τα ακόλουθα:

– Χρήση της άδειας του BlissTravel

– Χρήση συμβολαίων με προμηθευτές της BlissTravel

– Λογιστική υποστήριξη

– Υποστήριξη τμήματος ποιότητας

– Υποστήριξη τμήματος marketing

– Τριήμερη εκπαίδευση

– Kit πωλήσεων (email, φόρμες προσφορών, φόρμες απαντήσεων σε emails, έτοιμα πακέτα κτλ.)

– Προσωπικό email (πχ. marrero@blisstravel.com)

– Δυνατότητα παροχής συμβουλευτικής, στα πρώτα σας βήματα ως ανεξάρτητος ταξιδιωτικός πράκτορας

– Συμμετοχή στις δραστηριότητες της BlissTravel

– Συμμετοχή στο δίκτυο BlissTravel

Αν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, παρακαλούμε στείλτε μας email στο ic@blisstravel.com.

Φωτογραφίες: BlissTravel

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*