connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Σημαντικές απώλειες για τον τουρισμό της Ζακύνθου από τα νέα μέτρα

Zakynthos island, Greece

Σημαντικές επιχειρηματικές απώλειες εκτιμάται ότι θα καταγράψει ο τουρισμός της Ζακύνθου, μετά την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στην Π.Ε. Ζακύνθου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, Χριστίνα Τετράδη.

“Μετά τα νέα ειδικά περιοριστικά μέτρα, ένα δύσκολο καλοκαίρι γίνεται ακόμη δυσκολότερο. Η υγεία όλων μας είναι πάνω από όλα, γι’ αυτό και η συνεργασία μας με τις αρμόδιες αρχές για τα νέα μέτρα, είναι δεδομένη,” λέει η κα Τετράδη.

Christina Tetradi

Χριστίνα Τετράδη

“Ο τουρισμός της Ζακύνθου εφάρμοσε και θα συνεχίσει να εφαρμόζει όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα. Τα ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο, από την πρώτη ημέρα λειτουργία τους έως και σήμερα, λειτουργούν υποδειγματικά, τηρώντας επιμελώς όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, με σχετική εκπαίδευση του προσωπικού τους, συμμορφούμενα πλήρως με τους αυστηρούς κανόνες του Ειδικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα Ξενοδοχεία (HEALTH FIRST).

Δυστυχώς θα μετρήσουμε μεγάλα οικονομικά κόστη και σημαντικές επιχειρηματικές απώλειες, σε μια ήδη χαμένη τουριστική σεζόν. Είναι επείγουσα πλέον η ανάγκη σχεδιασμού ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, σε περιοχές που ισχύουν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα (lockdown).

Είναι ζήτημα επιβίωσης για τη Ζάκυνθο, καθώς η οικονομία μας εξαρτάται αποκλειστικά από τον τουρισμό,” καταλήγει η ανακοίνωση.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*