connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ιωάννης Καλλιάς: Το TÜV AUSTRIA Covid–Shield ενισχύει την εμπιστοσύνη προς τον Ελληνικό τουρισμό

H TÜV AUSTRIA Hellas, ένας κορυφαίος oργανισμός πιστοποιήσεων και επιθεωρήσεων στην Ελλάδα, παρουσίασε πρόσφατα το TÜV AUSTRIA Covid–Shield, το πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης παγκοσμίως για τη λήψη μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

“Με τη νέα πιστοποίηση, η εταιρεία είναι παρούσα και ενεργή στην επανεκκίνηση της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας μετά την περίοδο της καραντίνας, και αυξάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών και των καταναλωτών στις επιχειρήσεις, οι οποίες την εφαρμόζουν και πιστοποιούνται,” αναφέρει στο GTP Headlines o κ. Ιωάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA Hellas.

Το νέο σχήμα πιστοποίησης απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που η δραστηριότητά τους ενέχει συναναστροφή και φιλοξενία και εν γένει διαθέτουν χώρους συνάθροισης.

Ο κ. Καλλιάς μίλησε στο GTP Headlines για τα πλεονεκτήματα του TÜV AUSTRIA Covid–Shield αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω του COVID-19.

“Ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο σαν αυτή που διανύουμε, στις επιχειρήσεις που σημειώνονται συναθροίσεις, η εγγυημένη τήρηση ενδεδειγμένων μέτρων είναι πολύ σημαντική για όλους”

  • Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της πιστοποίησης TÜV AUSTRIA Covid–Shield και ποιες ανάγκες της ελληνικής αγοράς στοχεύει να καλύψει;

Ιωάννης Καλλιάς: Η TÜV AUSTRIA είναι ένας από τους πιο μεγαλύτερους οργανισμούς ελέγχων και πιστοποίησης παγκοσμίως, με ιστορία περίπου 150 ετών.

Η TÜV AUSTRIA Hellas, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας και δραστηριοποίησης στην ελληνική αγορά, σε συνεργασία με το τμήμα R&D του Business Area Business Assurance στη Βιέννη, ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα – με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού – το σχήμα πιστοποίησης TÜV AUSTRIA Covid Shield.

Το πρωτοποριακό σχήμα, που από την πρώτη στιγμή έχει αγκαλιαστεί από τον επιχειρηματικό κόσμο και ήδη τρέχει με πολύ μεγάλη επιτυχία σε 7 χώρες, επιβεβαιώνει ότι η πιστοποιημένη εταιρεία έχει αναπτύξει τον κατάλληλο μηχανισμό και τις διαδικασίες, έχει εκπαιδεύσει κατάλληλα το προσωπικό της, έχει την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό καθώς και τηρεί τα προβλεπόμενα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του Covid-19.

Το πρωτοποριακό σχήμα πιστοποίησης TÜV AUSTRIA Covid Shield δημιουργήθηκε λοιπόν, για να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά, ενώ οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς όταν τις επισκέπτονται.

  • Πώς λειτουργεί το TÜV AUSTRIA CoVid Shield;

Ιωάννης Καλλιάς: Το TÜV AUSTRIA Covid Shield, έχει τρεις διαβαθμίσεις πιστοποίησης – Principal, High, Excellent – ανάλογα με τη συχνότητα που πραγματοποιούνται οι έλεγχοι από την ομάδα των εξειδικευμένων επιθεωρητών της εταιρείας. Έτσι, πιστοποιείται ότι η επιχείρηση διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες και αναπτύσσει μηχανισμούς για να διασφαλίσει την προστασία της δημόσιας υγείας προς όφελος του προσωπικού και των πελατών της, αλλά και την ομαλή συνέχεια της λειτουργίας της.

Μάλιστα, κατά την πιστοποίηση παρέχεται ειδική χαρακτηριστική σήμανση, με χρωματική διαφοροποίηση, η οποία τοποθετείται σε εμφανές σημείο. Έτσι, κάθε πελάτης και εργαζόμενος μπορεί να γνωρίζει ότι κινείται σε ένα χώρο που πληρούνται όλες οι προδιαγραφές για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο σαν αυτή που διανύουμε, στις επιχειρήσεις όπου σημειώνονται συναθροίσεις, η εγγυημένη τήρηση ενδεδειγμένων μέτρων είναι πολύ σημαντική για όλους.

  • Ποιες είναι ορισμένες από τις επιχειρήσεις που έχουν επιλέξει το TÜV AUSTRIA Covid Shield;

Ιωάννης Καλλιάς: Πολλές επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους του ελληνικού επιχειρείν έχουν ήδη επιλέξει να λάβουν την πιστοποίηση του νέου σχήματος TÜV AUSTRIA Covid Shield.

Ενδεικτικά, από τον κλάδο του λιανεμπορίου μεγάλες αλυσίδες όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος και η LIDL, έχουν δείξει την εμπιστοσύνη τους στο σχήμα πιστοποιώντας το δίκτυό τους, ενώ παράλληλα, έχουν πιστοποιηθεί με το συγκεκριμένο σχήμα καταστήματα όπως τα IQOS.

Επίσης, έχει πιστοποιηθεί ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά LEGO® Play Factory @The Mall Athens, καθώς και εταιρείες που ανήκουν στον κλάδο του facility management και της διαχείρισης εγκαταστάσεων όπως η Manifest-Facility Management Services, η ISS Facility Services Hellas, η AGT Engineering & Operations Services κ.α.

  • Ποια είναι η εφαρμογή του TÜV AUSTRIA Covid Shield στον τομέα του ελληνικού τουρισμού;

Ιωάννης Καλλιάς: Το TÜV AUSTRIA Covid Shield αποδεικνύει στην πράξη τη σημασία της πιστοποίησης για την ευρύτερη ομαλή λειτουργία μιας επιχείρησης, που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κουλτούρα της ασφάλειας και της υγείας σε όλα τα επίπεδα δραστηριοποίησής της.

Πολλές μεγάλες και μικρότερες μονάδες που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό τουρισμό, στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης το έχουν επιλέξει. Μεταξύ αυτών είναι τα ξενοδοχεία του Ομίλου Sani/Ikos στη Χαλκιδική, τα ξενοδοχεία Atlantica Hotel & Resorts Mare Village (Κύπρος), Eleon Grand Resort & Spa (Ζάκυνθος), Atlantica Aegean Blue (Ρόδος), Atlantica Belvedere Resorts & Spa (Κως), Atlantica Imperial Resort & Residences (Ρόδος), Atlantica Porto Bello Royal (Κως) και TUI Magic Life Marmari Palace by Atlantica (Κως).

Επίσης, τα ξενοδοχεία Louis Grand Hotel, το Aquila Hotels & Resorts στην Κρήτη, τα πεντάστερα Aegialis Hotel & Spa και το εστιατόριο του Nissi, Marbella Corfu Hotel, Branco Mykonos, Euphoria Resort στο Κολυμβάρι Χανίων, Semeli Hotel στη Μύκονο, καθώς και τα τεσσάρων αστέρων ξενοδοχεία Cactus Beach Hotel & Bungalows στο Ηράκλειο της Κρήτης, και Marelen Hotel στο Καλαμάκι Ζακύνθου.

Την πιστοποίηση έχουν λάβει και τα Ιαματικά Λουτρά της Λίμνης Βουλιαγμένης, το Ecali Club, το Fame Exclusive Tranfers, το Alpha Limo Tours, η BP Retail Greece και πολλές άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, το TÜV AUSTRIA Covid Shield έχει «κερδίσει» τον χώρο των εκθέσεων και συνεδρίων, καθώς έχει ήδη πιστοποιήσει το Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Metropolitan Expo και την εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων FORUM A.E.

  • Η TÜV AUSTRIA Hellas ωστόσο, έχει λάβει επιπλέον πρωτοβουλίες για την περαιτέρω στήριξη του ελληνικού επιχειρείν. Ποιες είναι αυτές;

Ιωάννης Καλλιάς: Σημαντική αναγνώριση της αξίας του νέου σχήματος πιστοποίησης και της συμβολής του στην ουσιαστική επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας, αποτελεί η αποκλειστική συνεργασία της TÜV AUSTRIA Hellas με τον Τραπεζικό Όμιλο της EUROBANK για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε συνεργαζόμενες με την Τράπεζα επιχειρήσεις απ’ όλους τους κλάδους.

Όμως, η ενεργή συμμετοχή της TÜV AUSTRIA Hellas στην εξασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και της ομαλής οικονομικής λειτουργίας δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό. Η TÜV AUSTRIA λαμβάνει μέρος στην κοινωνική πρωτοβουλία “Future Loading” της Coca-Cola στην Ελλάδα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και έχει στόχο να βοηθήσει μικρές επιχειρήσεις της καφεστίασης να ανταποκριθούν στη νέα καθημερινότητα.

Η TÜV AUSTRIA, με ηγετική θέση στον κλάδο των  πιστοποιήσεων και επιθεωρήσεων στην Ελλάδα έχει αποδείξει απτά και μετρήσιμα ότι στέκεται στο πλευρό εκατοντάδων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μέσα από το TÜV AUSTRIA CoVid Shield, αλλά και την υπεύθυνη στάση της μέσα από όλες τις πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετέχει.

Στις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται, γίνεται σύμμαχος και συνοδοιπόρος για το ελληνικό επιχειρείν σε μια ομολογουμένως πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη περίσταση.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
Eleftheria has worked for several financial newspapers, magazines and websites during the past 19 years. Between 2004 and 2014 she worked as a radio producer, reporter and presenter for the Greek and English language program of “Athina 9.84 FM”. She also has hands-on experience in the MICE industry.

Add your comment

*