connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

ΣΔΞΑ: Νέος κύκλος webinars για τον τουρισμό το φθινόπωρο

Νέο κύκλο webinars για τον ελληνικό τουρισμό θα διοργανώσει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών – Αττικής (ΣΔΞΑ) από το φθινόπωρο με στόχο να στηρίξει τα διευθυντικά στελέχη των ξενοδοχείων της Αττικής.

“Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τις πρωτόγνωρες εξελίξεις που βιώνει ο κλάδος του ελληνικού τουρισμού εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, ο ΣΔΞΑ, πήρε την πρωτοβουλία, να ξεκινήσει μία αποτελεσματική και αδιάκοπη στήριξη στους διευθυντές και τα στελέχη των ξενοδοχείων Αθηνών- Αττικής,” ανέφερει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

Για το λόγο αυτό, ο ΣΔΞΑ προχώρησε σε μια ισχυρή συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό και το τμήμα αντιμετώπισης βιολογικών κινδύνων της AG ADVENT, που είναι εξειδικευμένη εταιρεία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκπαίδευσης και ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης ρίσκου στον κλάδο των ξενοδοχείων, της μαζικής εστίασης, των τροφίμων και ποτών.

Κοινός στόχος της σύμπραξης αυτής, είναι η σωστή κατεύθυνση για μία περισσότερο ασφαλή και σωστή προετοιμασία των επιχειρήσεων για την επόμενη ημέρα.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος, ο ΣΔΞΑ αποφάσισε να παρέχει όλα τα webinars δωρεάν, μία ενέργεια που συμβαίνει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο και μάλιστα τόσο απαιτητικό πεδίο.

Εστιάζοντας στην πρακτική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα πρώτα διαδικτυακά προγράμματα ξεκίνησαν την περίοδο της καραντίνας, ενώ συνεχίστηκαν για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Bασική ομιλήτρια ήταν η Αγνή Χριστίδου, διευθύντρια του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ), η οποία συντέλεσε καταλυτικά, ώστε όλα τα  ξενοδοχεία-μέλη του συλλόγου να λάβουν τις καταλληλότερες οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία τους.

Εξετάστηκαν αρχικά ζητήματα πρακτικής εφαρμογής των νέων υγειονομικών κανόνων (χρήση μάσκας, ειδικός ρουχισμός, καθαρισμός) από τις πρώτες ημέρες που ίσχυσε η ΚΥΑ1881/29.5.20 και στη συνέχεια στα μέσα Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε webinar με ανασκόπηση των δεδομένων των πρώτων 5 εβδομάδων λειτουργίας των ξενοδοχείων και προτάσεων για βελτίωση συνθηκών εργασίας κατά την εφαρμογή των μέτρων, την εξοικονόμηση κόστους, την περιβαλλοντική προστασία, την καλύτερη διασφάλιση υγείας προσωπικού, την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες παρά τα μέτρα, κλπ.

Τέλος, τα webinars προσέφεραν λεπτομερή καταγραφή  παρατηρήσεων και κρίσιμων συμπερασμάτων που συλλέχθηκαν από την πρώτη περίοδο της επανεκκίνησης του τουρισμού, προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι καλυμμένες σε ελέγχους και νομικές απαιτήσεις δημοσίων φορέων, πελατών αλλά και προσωπικού.

Οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις αποτέλεσαν σημείο αναφοράς και βήμα για πολλούς συναδέλφους διευθυντές.

Ο ΣΔΞΑ, θεωρώντας χρέος του να συμβάλει στην προώθηση όλης αυτής της χρήσιμης γνώσης, απέστειλε στο ΞΕΕ με τη βοήθεια του επιστημονικού του συνεργάτη, μια σειρά από προτάσεις βελτίωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να καταστούν πιο λειτουργικές οι προδιαγραφές τους, χωρίς όμως εκπτώσεις στα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας.

H έναρξη του νέου κύκλου webinars θα γίνει το επερχόμενο φθινόπωρο.

Ο Δημήτρης Κάκαρης πρόεδρος του  ΣΔΞΑ και  Γενικός Διευθυντής των AKS HOTELS σχολίασε σχετικά:

“Σε αυτούς τους δύσκολους και πρωτόγνωρους καιρούς που βιώνουμε ο ΣΔΞΑ προσπαθεί να βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων διευθυντών και να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές υγειονομικό πλαίσιο λειτουργίας.”

Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΞΕΕ, Αγνή Χριστίδου, δήλωσε:

“Η περίοδος της πανδημίας συνιστά για τα ξενοδοχεία μεγάλη δοκιμασία ευθύνης, ετοιμότητας και υγειονομικής συγκρότησης. Η δυνατότητα επικοινωνίας με τον ΣΔΞΑ, όπως και με τους υπόλοιπους συλλόγους διευθυντών ξενοδοχείων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μας καθιστά κοινωνούς των προβλημάτων εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προτάσεων βελτίωσής τους, αλλά και θεμάτων ευρύτερου προβληματισμού από επαγγελματίες υψηλών καθηκόντων.”

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*