connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Αφιέρωμα: Αιώνιο καλοκαίρι στη Θεσσαλία

Στα αστραφτερά ακρογιάλια της Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια της Θεσσαλίας αποκαλύπτει το πολυδιάστατο καλοκαιρινό της πρόσωπο: παραλίες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς, παρθένα φύση και περιπέτεια, άψογη οργάνωση, ρομαντικές στιγμές.

Σκιάθος: Οι εξωτικές “Μπαχάμες” στην Ελλάδα

Στιγμές καλοκαιριού στη «διεθνή» Σκιάθο και τις κοσμοπολίτικες παραλίες της! Η καυτή «ανάσα» της χρυσαφένιας αμμουδιάς στις Κουκουναριές ξαποσταίνει για λίγο κάτω από το πυκνό πευκοδάσος. Η ηλιοκαμένη σας επιδερμίδα αποζητά τη δροσιά της κρυστάλλινης θάλασσας – τρέχετε να τη γευτείτε. Η αδρεναλίνη σας ανεβαίνει στα ύψη οδηγώντας το τζετ σκι. Το κέφι είναι μεταδοτικό στη Μπανάνα με τα δυνατά beat. Οι ολόλευκοι βράχοι αντανακλούν το εκτυφλωτικό φως του ήλιου στα Λαλάρια.

Σκόπελος: Το καλοκαιρινό λίκνο της αγάπης

Η αγάπη και το αλάτι υφαίνουν τις ιδανικές διακοπές στον Πάνορμο. Περπατήστε με το ταίρι σας κάτω από τα πεύκα στην Καστάνη –που φέρνει μνήμες από το Mamma Mia. Ατενίζοντας τα βράχια να βυθίζονται στη θάλασσα μαζί με τον κατακόκκινο ήλιο την ώρα της δύσης στη Μηλιά, ο έρωτας φτάνει στο ζενίθ.

Ο παράδεισος σε περιμένει στην Αλόννησο

Βουτήξτε στα σμαραγδένια νερά της Μηλιάς. Κολυμπήστε μέχρι να αγγίξετε τα κοκκινωπά βράχια του Κοκκινόκαστρου. Η άγρια ομορφιά σας συνεπαίρνει.

Ζήστε σαν εξερευνητής του National Geographic και τολμήστε ελεύθερη κατάδυση στο Θαλάσσιο Πάρκο για να αποθανατίσετε με την υποβρύχια κάμερα τη φώκια Μονάχους Μονάχους.

Διακοπές στην πατρίδα των Κενταύρων, το Πήλιο

Οι διακοπές στις παραλίες του Πηλίου έχουν διαφορετικά πρόσωπα. Από τις παιδικές φωνές και το παιχνίδι με τα κύματα στην Παπά Νερό, στο θρυλικό beach bar των Ποτιστικών. Από τις ταβέρνες με το ολόφρεσκο ψάρι στα Πλατανίδια μέχρι το πέρασμα μέσα από το τεράστιο “δαχτυλίδι”, το βράχο που ενώνει τις δύο παραλίες στο Μυλοπόταμο.

Λίγες ελιές, τυράκι… το πιάτο με τους μεζέδες – η απόλαυση δε χρειάζεται πολυτέλεια στο Βόλο.

Ένα παιχνίδι αντιθέσεων, μία ακροβασία ανάμεσα στη ζέστη και τη δροσιά συνθέτουν το Πήλιο. Ένας προορισμός προικισμένος, με το βουνό και τη θάλασσα να κονταροχτυπιούνται μπροστά σας για το ποιο από τα δύο θα κατακτήσει την καρδιά σας.

Πράσινο-Γαλάζιο: Ισοπαλία

Ο διάλογος βουνού και θάλασσας στο Πήλιο λειτουργεί απελευθερωτικά για το πνεύμα και την ψυχή. Ξεκινώντας από την πλατεία των Αγίων Ταξιαρχών στην Τσαγκαράδα, περπατήστε στα λιθόστρωτα καλντερίμια απολαμβάνοντας τη μαγευτική ομορφιά ολόγυρα. 15 μόλις λεπτά μετά την Αγία Κυριακή, φτάνετε στα “Καγκιόλια”.

Καιρός να ξαποστάσετε, πριν πάρετε το δρόμο για την παραλία της Νταμούχαρης. Ιδανική ασπίδα από τη ζέστη, η αύρα του βουνού, καθώς ακολουθείτε το παραλιακό μονοπάτι που περνά από τον Άγιο Αθανάσιο και το Κρυφό Σχολειό, ώσπου να καταλήξετε στον κόλπο της Φακίστρας.

Είναι νησί ή μήπως όχι;

Μην σας ξεγελάσει το Τρίκερι! Δεν είναι νησί–κι ας μοιάζει… Εξερευνήστε τη γοητεία του παίρνοντας το καΐκι από τον Αλογοπόρο. Ένα τέταρτο αργότερα, θα βρεθείτε στο μοναδικό κατοικήσιμο νησί του Παγασητικού, τον Αι Γιάννη ή Παλιό Τρίκερι. Ήσυχο και γραφικό μοιάζει ξεχασμένο από τον κόσμο. Μοναδικό στολίδι του το μοναστήρι της Παναγιάς ψηλά.

Με το ένα χέρι αγγίξτε το βουνό, με το άλλο τη θάλασσα

Αφεθείτε στη δίνη μίας βουτιάς στο πράσινο, παρασυρθείτε από μία βουτιά στο κύμα. Μοναδικές εικόνες φυσικής ομορφιάς ξεδιπλώνονται μπροστά σας πεζοπορώντας μεταξύ Λαύκου και Μηλίνας. Μία διαδρομή ξεκούραστη, κατάλληλη για όλους. Ανηφορίστε το δρομάκι από την εκκλησία στην παραλία της Μηλίνας. Η σκιά της πλούσιας βλάστησης σας προστατεύει από τον καυτό ήλιο. Βγαίνοντας από το Λαύκο το βλέμμα χάνεται στο μπλε της θάλασσας από ψηλά. Βαδίζοντας παραλιακά θα βρεθείτε ξανά στην αφετηρία. Αν πάλι προτιμήσετε από τον ορεινό Λαύκο να κατευθυνθείτε προς το Χόρτο, δεν έχετε παρά να κατηφορίσετε στις ανοικτές ακτές της Αργαλαστής.

Δημιουργήστε το συναρπαστικό έργο των διακοπών σας στο Πήλιο!

Η Θεσσαλική Riviera

Προστατευμένοι από τον καύσωνα χάρη στην «πλάτη» του Ολύμπου, εφορμούμε στις παραλίες της Λάρισας. Σε οδική απόσταση προσιτή τόσο από την πρωτεύουσα, όσο και από τη συμπρωτεύουσα, ολοένα και περισσότερες οικογένειες, αλλά και νέοι ανακαλύπτουν την ανερχόμενη καλοκαιρινή πρόταση για υπέροχες διακοπές.

12 χιλιόμετρα διασκέδασης και αδρεναλίνης και ασφάλειας

Αμμουδιά και ψιλό βότσαλο; Πεντακάθαρα νερά με πιστοποίηση Γαλάζιας Σημαίας; Οργανωμένες ακτές; Θαλάσσιες δραστηριότητες; Πανέμορφη φύση; Διασκέδαση «on the beach»; Οι παραλίες κοντά στη Λάρισα διαθέτουν τα πάντα. Στον Αγιόκαμπο το απογευματάκι, μπάσκετ ή τέννις στα γύρω γήπεδα.

Σηκώνει λίγο αέρα; Πάμε στο Στόμιο για wind surfing. Για beach football στη Σωτηρίτσα, ενώ για beach volley, θα εκτονωθούμε μετά τα Βραχάκια στην παραλία Βελίκας. Το σίγουρο είναι ότι δε θα βαρεθούμε ποτέ!

Κόκκινο Νερό, ένας παράδεισος ευεξίας

Κατηφορίζοντας από την ορεινή Καρίτσα προς τη θάλασσα, πνιγμένο μέσα στα πλατάνια και τις ρεματιές, φτάνουμε στο Κόκκινο Νερό, τον οικισμό που δανείστηκε το όνομά του από το χρώμα του ιαματικού νερού που αναβλύζει στον τόπο.

Καιρός να δοκιμάσουμε τις θεραπευτικές του ιδιότητες… Οι ρυθμοί πιο χαλαροί στην παραλία, τόσο στο βοτσαλωτό βόρειο τμήμα της, όσο και στο αμμώδες νότια. Οι βραχοσπηλιές με τις «κολυμπήθρες» και τα ιαματικά λουτρά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επιλογών.

Ατελείωτα παιχνίδια για την οικογένεια

“Μακάρι να μην τελείωναν αυτές οι διακοπές!”, σκέφτονται όλα τα παιδιά. Μέσα στο καταπράσινο τοπίο και την κρυστάλλινη θάλασσα της παραλίας Μεσάγγαλα, στους χρυσαφένιους κολπίσκους του Ρακοπόταμου αλλά και στη Μπούκα με τα βράχια στη μέση – ιδανικό εφαλτήριο για βουτιές – οι γονείς χαλαρώνουν, ενώ παιδικές φωνούλες και αντηλιακά με πολύ υψηλούς δείκτες προστασίας κυριαρχούν.

Ας κολυμπήσουμε κάτω από το «βλέμμα» του Ολύμπου!

Ανακαλύπτοντας τα αναρίθμητα θέλγητρα του Βόλου

“Μία από τις μεγάλες απλοχεριές της ζωής”, είχε χαρακτηρίσει το Βόλο ο Μενέλαος Λουντέμης. Κι όχι άδικα! Αρχοντική πόλη στην αγκαλιά του βουνού των Κενταύρων, που “βρέχει τα πόδια της” στον Παγασητικό κόλπο: αξεπέραστος συνδυασμός!

Σημείο αναφοράς τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες, το λιμάνι των Αργοναυτών καλωσορίζει τα κρουαζιερόπλοια–όπως ακριβώς έκανε με τη μυθική Αργώ του Ιάσονα.

Αποδράσεις στη φύση, θαλασσινές βουτιές,  πολιτισμός

Για τους γηγενείς, το δρυοδάσος Κουρί στον Αλμυρό Μαγνησίας, είναι γνωστό ως «ο Μικρός Παράδεισος». Ιδανικός τρόπος αποσυμπίεσης από κάθε έγνοια είναι ο περίπατος κάτω από το βλέμμα των αιωνόβιων δέντρων. Αναζητήστε πουλιά που φωλιάζουν στις καλαμιές και ιχνηλατήστε τις διαδρομές γύρω από τις δύο τεχνητές λίμνες. Οι οργανωμένες αμμώδεις παραλίες του Άναυρου, της Αμαρυλλίδας και της Χρυσής Ακτής Παναγίας, σας περιμένουν να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά.

Αν πάλι έχετε χορτάσει μπλε από τη θαλάσσια περιπλάνησή σας, αξίζει να επισκεφθείτε τα ιδιαίτερα αξιόλογα μουσεία της πόλης: το Σιδηροδρομικό, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό –ένα από τα παλαιότερα της χώρας– αλλά και το Φυσικής Ιστορίας.

Οι γεύσεις του Ιάσονα

Καυτό μεσημέρι; Ρομαντικό δειλινό; Όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για ένα ανεπανάληπτο γευστικό ταξίδι. Τα τσιπουράδικα είναι αναμφίβολα το σήμα κατατεθέν του Βόλου. Μαζευτείτε με την παρέα σας γύρω από το τραπέζι. Καταδυθείτε στην απόλαυση που προσφέρουν τα κυδώνια, τα μύδια, οι αχινοί. Νιώστε το χταποδάκι να λιώνει στο στόμα, βουτήξτε άφθονο ψωμί στην ταραμοσαλάτα, στίψτε λίγο λεμόνι πάνω από το σαγανάκι. Και φυσικά… μην αφήνετε το ποτήρι με το τσίπουρο άδειο!

Εξερευνώντας τον βυθό του Παγασητικού

Οι ακτίνες του ήλιου διαθλώνται στα διαυγή νερά και ένα υδάτινο σύμπαν σας αποκαλύπτεται: εντυπωσιακά σπήλαια, ναυάγια, ύφαλοι και μια πλούσια υποθαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τη βοήθεια έμπειρων δασκάλων κατάδυσης, ξεκινήστε για ένα σαγηνευτικό ταξίδι στα μυστικά της θαλάσσιας ζωής.

Σπηλιές προς ανακάλυψη

Οι Δίδυμες σπηλιές είναι το τμήμα ακτογραμμής του Παγασητικού κόλπου με το μεγαλύτερο καταδυτικό ενδιαφέρον. Το σκάφος θα αγκυροβολήσει από πάνω τους και η διαδοχική εξερεύνηση ξεκινά. Οι απόκοσμοι σχηματισμοί δημιουργούν δέος, ενώ οι πολύχρωμες εικόνες στα τοιχώματά τους, θυμίζουν πίνακα ζωγραφικής. Υποκλιθείτε στο μεγαλείο της φύσης και συλλέξτε μια αλησμόνητη εμπειρία από το βυθό της θάλασσας.

Καταδύσεις σε ναυάγια

Ο κόλπος του Παγασητικού έχει πολλά ναυάγια που περιμένουν χρόνια στη σιωπή του βυθού αυτούς που θα θελήσουν να ανακαλύψουν τα μυστικά τους. Ξεκινήστε από τις σχολές κατάδυσης που υπάρχουν στη Μηλίνα, την Άφυσσο και το Χόρτο και στη συνέχεια καταδυθείτε στα ναυάγια που υπάρχουν στην Αγ. Κυριακή, στο Τρίκερι, στον ύφαλο Λευτέρη, στην Περιστέρα  κ.α.

Καταδύσεις με θέα το βυθό

Ο ύφαλος στο Φάρο Τρικέρι απλώνεται πάνω σε λευκή άμμο. Τα καθαρά νερά της περιοχής κάνουν την ορατότητα εκπληκτική και η μαγεία του βυθού ξεδιπλώνεται μπροστά σας. Αστερίες, σφουγγάρια και όστρακα κολλημένα σε βράχια, κοράλλια και λουλούδια της θάλασσας σε μια πανδαισία χρωμάτων. Όχι, σε αυτήν την εμπειρία δεν είστε μόνοι! Κοπάδια ψαριών ίσως και κάποιο δελφίνι ή χελώνα θα σας κάνει παρέα.

Βιώστε τη συγκλονιστική «πραγματικότητα» του βυθού του Παγασητικού.

Ανακαλύψτε κάθε γωνιά της ενδοχώρας της Θεσσαλίας.

Στην αγκαλιά των Μετεώρων

Γεωλογικές ζυμώσεις εκατομμυρίων ετών και η επίδραση του ανέμου και του νερού, είχαν ως αποτέλεσμα ένα από τα σπουδαιότερα γεωλογικά μνημεία της ανθρωπότητας που κρύβει συγκλονιστικές φυσικές ομορφιές για όσους θέλουν να το εξερευνήσουν.

Αγγίζεται ο ουρανός;

Ένα από τα κορυφαία αναρριχητικά πεδία στον κόσμο προκαλεί τους τολμηρούς να δοκιμάσουν οργανωμένα τις δυνάμεις τους. Η αίσθηση ότι βρίσκεστε μεταξύ ουρανού και γης ανεβάζει την αδρεναλίνη, ενώ η θέα που θα αντικρίσετε από την κορυφή του βράχου μοναδική.

Tη μαγεία της άγριας ομορφιάς θα γευτείτε και με την πεζοπορία στους βράχους των Μετεώρων. Βάλτε στόχο ένα μοναστήρι και περπατήστε τα πανέμορφα μονοπάτια. Χάρη στην υποβλητική ατμόσφαιρα, την εκπληκτική θέα, και την εκστατική σιωπή, νιώθετε το μυαλό «να αδειάζει» από σκέψεις και μια εσωτερική αγαλλίαση να σας κυριεύει.

Τους κρυμμένους θησαυρούς των Μετεώρων θα ανακαλύψετε κάνοντας ποδηλασία βουνού με οδηγό, σε μια από τις τρεις διαφορετικού βαθμού δυσκολίας διαδρομές.

Rafting στη σκιά των Μετεώρων

Ο μυθικός Αχελώος, ο Ασπροπόταμος των Τρικαλινών, διασχίζει ατέλειωτες δασικές εκτάσεις που συνθέτουν συναρπαστικά φυσικά τοπία. Θα τα απολαύσετε με τη μοναδική rafting εμπειρία στις καταβάσεις από τα Τρία Ποτάμια μέχρι τη γέφυρα του Αλεξίου.

Ευχάριστη εμπειρία και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και για αρχάριους είναι και το rafting στον παραπόταμο του Πηνειού, τον Ίωνα.

Θα λατρέψετε τα Μετέωρα για τις δυνατότητες που δίνουν «να αναμετρηθείτε» μαζί τους!

Οι καρποί του Θεσσαλικού Κάμπου

Όπως μία γυναίκα θα πρόβαλλε τα θέλγητρά της για να τη γνωρίσουμε, η Λάρισα αφήνει να μιλήσουν τα εξαιρετικά γαστρονομικά της προϊόντα ως οι ιδανικοί πρεσβευτές. Προορισμοί γνωστοί ή λιγότερο γνωστοί, μας καλούν να γευθούμε όσα προσφέρει ο τόπος.

Λευκές γεύσεις στο τραπέζι

Λίγο ψωμί κι ένα κομμάτι τυρί – φέτα, μανούρι, γαλοτύρι, κασέρι, κεφαλοτύρι, τελεμές, αλλά και γιαούρτι ή φρέσκο βούτυρο – αρκούν για μία ολοκληρωμένη απόλαυση. H γευστική γοητεία των τυροκομικών προϊόντων της Λάρισας αδιαμφισβήτητη, με υψηλή ποιότητα ενώ εξέχουσα θέση καταλαμβάνει η φέτα Ελασσόνας.

Τσιπουροκατάνυξη στον Τύρναβο

Το καυτό «δάκρυ του Θεσσαλικού Κάμπου», το ονομαστό τσίπουρο Τυρνάβου, γεμίζει τα ποτήρια το ένα μετά το άλλο. Η παρέα ανοίγεται, γελά, τσιμπολογά νοστιμιές στα παραδοσιακά μεζεδοπωλεία με το γλυκό σπιτικό κέρασμα στο τέλος, να σφραγίζει την ανάμνηση της φιλίας.

Μωσαϊκό από πίτες στη Ραψάνη

Η αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα που επιδεικνύουν οι νοικοκυρές στη Ραψάνη, έχουν γεννήσει πάνω από 30 διαφορετικά είδη πίτας, με κορυφαία την καλοκαιρινή χορτόπιτα.

Κόκκινο μεθύσι με κράνα

Όταν παρουσιάστηκε ο δίσκος με το βαθυκόκκινο λικέρ, κανείς δεν φανταζόταν την υπέροχη αίσθηση που θα κυρίευε τους τυχερούς επισκέπτες. Τα κράνα, χαρακτηριστικός θάμνος της θεσσαλικής γης, θα τα απολαύσουμε και ως γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα ή ακόμη και διαλύοντας με νερό το συμπυκνωμένο χυμό τους.

Στα Φάρσαλα για… γλυκό

Χαλβάς Φαρσάλων: σήμα κατατεθέν της πόλης το δημοφιλές γλύκισμα, χαράζεται στη γευστική μνήμη μας μόλις το δοκιμάσουμε.

Αλλά δύσκολα αντιστεκόμαστε και σε μία χούφτα μεγάλα, γλυκά και νόστιμα αμύγδαλα από τη Λάρισα, τη νούμερο ένα παραγωγό της χώρας με ισχυρή παρουσία και στο εξωτερικό. Απλώνοντας το χρυσαφένιο αρωματικό μέλι από τον Όλυμπο στο ψωμί, καταλαβαίνουμε πως θα ήταν ο παράδεισος αν ήταν γεύση.

Καλή σας όρεξη…

Κομμάτι της παράδοσής της, η κουζίνα της Καρδίτσας στηρίζεται στα αγνά υλικά της ορεινής φύσης και της λίμνης της και προσφέρει εδέσματα που εκπλήσσουν ευχάριστα τον ουρανίσκο. Η Καρδίτσα φημίζεται για την κτηνοτροφία της. Εσείς θα το επιβεβαιώσετε μόλις δοκιμάσετε τα νοστιμότατα ψητά κρεατικά και τα γαλακτομικά προϊόντα της-τον τραχανά, τις χυλοπίτες, τη φέτα, τη γραβιέρα, το γιαούρτι – και θα καταλάβετε αμέσως τη διαφορά. Όσο για τα λουκάνικα δοκιμάστε τα με πράσο ή γραβιέρα, με λίγο λεμονάκι και ένα ποτήρι ντόπιο κρασί. Η απόλαυση στο απόγειό της!

Με θέα το υδάτινο βασίλειο της λίμνης στα Καλύβια Πεζούλας, στην Αγ. Μαρίνα κ.α. δοκιμάστε το κορυφαίο λιμναίο έδεσμα, την πέστροφα. Το νόστιμο αυτό ψαράκι δίνει εκλεκτά πιάτα και μεζέδες: ψητή στα κάρβουνα, τηγανητή σε βούτυρο, ψημένη και καπνισμένη σε κέδρο μαζί με σπιτική σκορδαλιά ή τυροκαυτερή συνοδεύει τέλεια το τσιπουράκι σας. Στιγμές πλήρους ικανοποίησης των αισθήσεων!

Δρόμοι κρασιού…

Θα ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία μύησης στα μυστικά της παραγωγής του εξαιρετικού ντόπιου κρασιού στα οινοποιεία της περιοχής.

Το χωριό Μεσενικόλας φημίζεται για το χαρακτηρισμένο ως ΟΠΑΠ μαύρο κρασί του. Στο οινοποιείο του οι ιδιοκτήτες του θα σας μεταδώσουν τις γνώσεις τους και θα σας μιλήσουν με χαρά για τη γιορτή κρασιού που γίνεται τον Αύγουστο.

Τα οινοποιεία που βρίσκονται στις πλαγιές των θεσσαλικών Αγράφων είναι ανοιχτά στον επισκέπτη για μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και ξενάγησης στους αμπελώνες τους.

Οικοτουριστικές φυσικές απολαύσεις στη λίμνη Πλαστήρα

Για να νιώσετε την απόλυτη εμπειρία μιας ταύτισης σχεδόν με τη φύση, δεν έχετε παρά να ζήσετε τη λίμνη «εκ των έσω» χρησιμοποιώντας κανόε καγιάκ ή υδροποδήλατο. Χαίρεστε την ηρεμία των γαλαζοπράσινων νερών της και ταυτόχρονα τριγύρω σας ξεδιπλώνεται το μεγαλείο του φυσικού τοπίου. Για ώρες χαλάρωσης και περισυλλογής το ψάρεμα με καλάμι στις όχθες της θα σας ικανοποιήσει πλήρως και θα σας ανταμείψει με νοστιμότατα ψάρια!

Οι δασικοί δρόμοι και τα μονοπάτια ανάμεσα από έλατα, βελανιδιές και καστανιές σας καλούν να τους περπατήσετε. Στο διάβα σας θα συναντήσετε αξιοθέατα της φύσης και του ανθρώπου. Σταθείτε για λίγο στον ανακαινισμένο νερόμυλο Ανθοχωρίου και έπειτα ακολουθήστε το πλατανοσκέπαστο μονοπάτι που οδηγεί σε καταρράκτη.

Μια γεύση από τα οικοσυστήματα της περιοχής θα πάρετε στο Βοτανικό κήπο, όπου εκτίθεται μια συλλογή από εκατοντάδες είδη της ελληνικής χλωρίδας, ενώ το Κέντρο Χλωρίδας και Πανίδας οργανώνει πεζοπορικές περιηγήσεις για την παρατήρηση της φύσης και των οικοσυστημάτων της.

Αν οι κορυφές σας προκαλούν για την κατάκτησή τους, πραγματοποιήστε ορειβατικές εξορμήσεις στις βουνοκορφές των Αγράφων, με βάση το καταφύγιο Αγράφων στη θέση Καραμανώλη και το καταφύγιο στη θέση Ελατάκος στο δάσος Μπελοκομίτη.

Θα νιώσετε ότι βρίσκεστε στην κορυφή του κόσμου, όμως, και αν ανηφορίστε για το Παρατηρητήριο άγριων ζώων και πουλιών. Η θέα προς τη λίμνη, το θεσσαλικό κάμπο και την «Κοιμωμένη των Αγράφων» κόβει την ανάσα.

Σε μια πανέμορφη τοποθεσία στις πλαγιές της Πίνδου βρίσκεται το δασικό χωριό «Δρυάδες» με τα ξύλινα σπιτάκια του. Ξεκούραση, ηρεμία και γαλήνη είναι όσα θα απολαύσετε.

Στιγμές περιπέτειας και δράσης, ευεξίας και αναζωογόνησης σας περιμένουν στη φιλόξενη αγκαλιά της λίμνης Πλαστήρα!

Παραμυθένιοι οικισμοί στα ορεινά Τρίκαλα

Η φύση έστησε το παραμυθένιο σκηνικό γύρω από το φημισμένο δίδυμο Ελάτης-Περτούλι. Ένα καταπράσινο τοπίο, ρέματα, πηγές, ποτάμια που τα στεφανώνουν πέτρινα γεφύρια. Για τη διαμονή σας φρόντισαν οι κάτοικοι με τους προσεγμένους ξενώνες, τις παραδοσιακές ταβέρνες και τις δραστηριότητες στη φύση.

Όλα συνηγορούν για μια ρομαντική απόδραση με φόντο το αλπικό τοπίο!

Ελάτη

Το λέει και το όνομά της! Απλώνεται στη σκιά του Κόζιακα και το ελατόδασος αγκαλιάζει κάθε γωνιά της. Εκείνη με τη σειρά της «αγκαλιάζει» εσάς με τη φιλόξενη τουριστική υποδομή της. Οι μυρωδιές από τα κρέατα που ψήνονται με μαεστρία στις ταβέρνες, αναμειγνύονται με τη μυρωδιά του καμένου ξύλου από τα τζάκια. Απολαύστε τις τοπικές λιχουδιές με θέα το κατάλευκο τοπίο και χαλαρώστε στο δωμάτιο ή το σαλόνι κάποιου πολυτελούς ξενώνα με μια ζεστή σοκολάτα.

Λίγα χιλιόμετρα σας χωρίζουν από το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι, που διαθέτει πίστες για αρχάριους και προχωρημένους καθώς και σχολές σκι και σας υπόσχεται στιγμές διασκέδασης και δράσης.

Μια ευχάριστη έκπληξη της περιοχής είναι τα πετρουλιώτικα λειβάδια: μικρά ξέφωτα με στριφογυριστά ρέματα «σπάνε» τις συστάδες των ελάτων. Αγελάδες και άλογα βόσκουν αμέριμνα, ζαρκάδια και ελάφια κρύβονται στα δάση. Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η ιππασία στη μαγευτική φύση.

Οι φυσιολάτρες που θέλουν να κατασκηνώσουν στο δάσος βρίσκουν το ιδανικό μέρος στην Αγ. Κυριακή.

Περτούλι

Σε υψόμετρο 1090 μ. σας υποδέχεται το Περτούλι. Γραφικά πέτρινα σπίτια με κόκκινες σκεπές χτισμένα αμφιθεατρικά περιτριγυρίζονται από πυκνά δάση με τρεχούμενα νερά που δημιουργούν εποχιακές λίμνες. Αυτό είναι και το ειδυλλιακό, παραμυθένιο τοπίο που θα αντικρίζετε από το δωμάτιο του ατμοσφαιρικού σας ξενώνα.

Ίσως είναι η στιγμή να ζήσετε το δικό σας παραμύθι!

Μία πανδαισία γεύσεων μας περιμένει στο Θεσσαλικό Κάμπο!

Αδράξτε κάθε λεπτό ξεγνοιασιάς των καλοκαιρινών σας διακοπών στη Θεσσαλία.

Ανακαλυψτε την Θεσσαλια

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*