connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με αυτοκίνητο

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που σε κάθε της γωνιά κρύβει θησαυρούς και ομορφιές. Σημεία που πολλές φορές είναι δύσκολα προσβάσιμα στον επισκέπτη και τον τουρίστα με τα υφιστάμενα μέσα μεταφοράς (τρένα, καράβια και λεωφορεία) που προσφέρει η χώρα.

Αν στηριχτείτε μονάχα στους προαναφερθέντες τρόπους μετακίνησης, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσετε μοναδικά και μαγευτικά μέρη, αξιοθέατα άπειρου κάλλους που δεν υπάρχουν σε κανέναν τουριστικό οδηγό.

Πολλοί, βέβαια, εγχώριοι και μη τουρίστες επιλέγουν την λύση της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου ή ενός τροχόσπιτου για να ανακαλύψουν όλα αυτά τα μέρη. Με ένα αυτοκίνητο μπορείτε να κάνετε τον γύρο της Πελοποννήσου σταματώντας σε όλα τα ιστορικά μέρη όπως η Επίδαυρος, το Ναύπλιο, η Σπάρτη, η Αρχαία Ολυμπία και η Μεσσήνη.

Μπορείτε να επισκεφτείτε γραφικά χωριά της Πελοποννήσου όπως το Λεωνίδιο ή η Βυτίνα.

Με ένα αυτοκίνητο μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε στην άλλη άκρη της Ελλάδας και στους όμορφους δρόμους της Ηπείρου, στα Τζουμέρκα και τους ορεινούς όγκους της Πίνδου. Και για τους πιο τολμηρούς, μπορείτε να φτάσετε μέχρι την αλπική λίμνη Γκιστόβα στον Γράμο όπου η θέα θα σας εντυπωσιάσει.

Με ένα αυτοκίνητο μπορείτε επίσης να γυρίσετε τα χωριά του Ολύμπου όπως το Δίον και τους πανέμορφους καταρράκτες του Ρέματος Ουρλιά, το γραφικό Λιτόχωρο σκαρφαλωμένο και χωμένο μέσα στο βουνό καθώς και να πάτε στον Παλαιό Παντελεήμονα με την όμορφη θέα του.

Αν πάλι επιλέξετε να πάτε σε ένα νησί, είτε των Κυκλάδων είτε των Δωδεκανήσων, εκεί τα μέσα μετακίνησης είναι συνήθως περιορισμένα και σας πηγαίνουν μόνο στα βασικά αξιοθέατα. Εκεί θα χρειαστείτε αυτοκίνητο για να μετακινηθείτε σε όλες τις απόκρημνες και όμορφες παραλίες.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μπορέσετε να δείτε εύκολα όλα αυτά τα μέρη διαφορετικά. Και το βασικότερο: θα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας πρόγραμμα, όπως εσείς το επιθυμείτε δίχως να στηρίζεστε σε δρομολόγια και παρόμοιους περιορισμούς.

Αν, βέβαια, κάτι προκύψει στον δρόμο και στο αυτοκίνητό σας και χρειάζεται επισκευή, να είστε σίγουροι πως θα βρείτε πολλές λύσεις είτε για σέρβις είτε για ανταλλακτικά στο Antallaktikaonline.gr.

Το πιο σημαντικό είναι να απολαύσετε την διαδρομή και το ταξίδι καθώς η Ελλάδα είναι γεμάτη με ομορφιές.

Η ομάδα του Antallaktikaonline.gr

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*