connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Διακοπές για 250.000 Έλληνες με το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”

Την ευκαιρία σε 250.000 Έλληνες να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών στην Ελλάδα δίνει φέτος το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”, το οποίο διαθέτει για πρώτη φορά 30 εκατ. ευρώ για τον σκοπό αυτό από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Σαντορίνη ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι το κύριο μέλημά της είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σήμερα, μετά από την επώδυνη περιπέτεια της πανδημίας.

“Ποτέ πριν ο θεσμός του κοινωνικού τουρισμού δεν είχε ενισχυθεί με κρατική μέριμνα σε τέτοια έκταση και με ένα τόσο μεγάλο κονδύλι,” είπε.

Το πρόγραμμα έχει μια διττή στόχευση, καθώς εκτός από τους 250.000 δικαιούχους, αποσκοπεί στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς όφελος και των επιχειρήσεων του κλάδου, διότι, μέσω της επιδοτούμενης διαμονής για ένα τόσο μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων, θα ενισχυθεί η ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων του κλάδου, με επιπλέον πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες και τις θέσεις εργασίας.

Δικαιούχοι

Ο “Τουρισμός για Όλους” απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα. Το κριτήριο είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι, κατ’ αρχάς, εξάμηνη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, με δυνατότητα παράτασης. Επιδοτεί κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο.

Υπολογίζεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα παρέχει εφέτος περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις, οι οποίες, με απόλυτα διαφανή, αδιάβλητο και δίκαιο τρόπο, θα κατανεμηθούν στους 250.000 δικαιούχους Έλληνες πολίτες με ηλεκτρονική κλήρωση. Οι αιτήσεις θα γίνονται από τους ενδιαφερόμενους πολύ απλά, μέσω του συστήματος Taxis.

“Επανεκκινούμε το ελληνικό καλοκαίρι, τον ελληνικό τουρισμό. Βάζουμε και πάλι μπροστά την πιο σημαντική παραγωγική μηχανή της χώρας. Δίνουμε τέλος  με μεθοδικό και πειστικό τρόπο, στην αγωνία των 700 χιλιάδων εργαζομένων στον τουριστικό κλάδο. Δίνουμε έμπρακτα και με συγκεκριμένα μέτρα απαντήσεις  στην αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Κυρίως όμως δίνουμε πίσω σε εκατομμύρια τουρίστες το δικαίωμα στο ελληνικό καλοκαίρι. Το δικαίωμα στο όνειρο μιας καλύτερης ζωής και την ευκαιρία να ζήσουν όλοι, οι ξένοι αλλά και οι συμπατριώτες μας αυτή τη μοναδική ελληνική εμπειρία,” είπε ο κ. Θεοχάρης.

“Ποτέ πριν δεν είχαν αξιοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνατότητες σε τέτοια έκταση. Προσλαμβάνουμε επιπλέον προσωπικό για τις δομές υγείας. Θέτουμε σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας ολόκληρο τον υγειονομικό μηχανισμό της χώρας. Διασυνδέουμε τα νησιά μας, ώστε να υπάρξει τάχιστη δυνατή αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων. Δίνουμε τη μέγιστη έμφαση στα τεστ ανίχνευσης του ιού. Κινητοποιούμε και συντονίζουμε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, για τον κοινό μας στόχο, το κοινό μας καθήκον: Να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα, ενώ παραμένει ο πιο ελκυστικός τουριστικός της Μεσογείου, είναι και μία από τις πλέον ασφαλείς χώρες στον κόσμο,” συμπλήρωσε.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*