connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Απόκριες στην Αθήνα με πρωταγωνιστές τα παιδιά

To καρναβάλι ξεκίνησε στην Αθήνα με εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια, πρωτότυπες δράσεις και την Μεγάλη Αποκριάτικη Παιδική Γιορτή στο Ζάππειο.

Οι πιο πολύχρωμες Απόκριες ξεκίνησαν! Από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, η Αθήνα «φοράει» τα γιορτινά της, βάζει χρώματα και μουσικές, κέφι και χορό, αλλά και τις πιο πρωτότυπες στολές, δίνοντας το στίγμα ενός ξεχωριστού αθηναϊκού καρναβαλιού.

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων, που έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, απλώνεται σε 32 σημεία της πόλης με περισσότερες από 60 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ένα συναρπαστικό πρόγραμμα δράσεων για παιδιά και όλη την οικογένεια!

Έτσι, για 17 μέρες, οι δρόμοι της Αθήνας γεμίζουν με χαμόγελα, χαρά κι ανεμελιά αφού οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά εργαστήρια αλλά και ευφάνταστες δράσεις που στόχο έχουν το παιχνίδι, την ψυχαγωγία αλλά τη γνωριμία τόσο με την ελληνική παράδοση όσο και με κουλτούρες και ήθη από κάθε γωνιά της γης.

Φέτος τις Απόκριες, οι πολιτιστικοί χώροι του δήμου Αθηναίων (Πινακοθήκη, Βιβλιοθήκες, Παιδικό Μουσείο, Κέντρο Τεχνών, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», κ.ά.) ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τα παιδιά σε μια μαγική Αποκριά, γεμάτη χαρά και ξενοιασιά!

Οι μικροί μας φίλοι φορούν τις στολές τους και ανακαλύπτουν τα ελληνικά έθιμα παίζοντας, γνωρίζουν διαφορετικά (και ανακυκλώσιμα!) υλικά, δημιουργούν μάσκες εμπνευσμένες από τον Πάμπλο Πικάσο αλλά και τα πιο παράξενα κι αστεία γυαλιά! Ακόμη, ζωγραφίζουν μάγισσες, ξωτικά και νεράιδες και επιδίδονται σε ένα απίθανο κυνηγητό για το πράσινο καπέλο, κάνουν σκανταλιές, διασκεδάζουν με τον «Καραγκιόζη Μασκαρά» και χορεύουν με μουσικές από όλον τον κόσμο!

Φυσικά, ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις παιδικές εκδηλώσεις έχει η –καθιερωμένη πια– Μεγάλη Αποκριάτικη Παιδική Γιορτή στο Ζάππειο. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, από τις 11.00, μικροί και μεγάλοι γιορτάζουμε την Αποκριά με μουσικές από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, ζογκλέρ, μάγους, χορευτές, ξυλοπόδαρους, κατασκευές, face painting και πολλές ακόμα εκπλήξεις που κάνουν το φετινό Καρναβάλι πιο πολύχρωμο και πιο ξέφρενο από ποτέ!

Αναλυτικά, οι αποκριάτικες δράσεις για παιδιά και όλη την οικογένεια μέχρι τις 2 Μαρτίου εδώ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*