connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ανοιχτή πρόσκληση στο Μαραθώνιο Ναυπλίου

Ανοιχτή πρόσκληση για τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Ναυπλίου, που θα γίνει στις 8 Μαρτίου και είναι αφιερωμένος στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας στη συνέντευξη τύπου για τον αγώνα.

Μίλησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου “Οραμα Ελπίδας” Στέλιος Γραφάκος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Θεόδωρος Παπαθανασίου, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο Γενικός Διευθυντής του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελος Παπαποστόλου.

Συνέντευξη τύπου Μαραθώνιου Ναυπλίου 2020
Συνέντευξη τύπου Μαραθώνιου Ναυπλίου 2020

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος ευχαρίστησε όλους τους υποστηρικτές, χορηγούς και εθελοντές για την σημαντική συμβολή τους στην διεξαγωγή του Μαραθωνίου Ναυπλίου και απηύθηνε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους λέγοντας: “Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να καλέσουμε όλο τον κόσμο, στις 8 του Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, να απολαύσει έναν εξαιρετικό αγώνα, σε ένα υπέροχο τόπο, για έναν πολύ όμορφο σκοπό.”

Συνέντευξη τύπου Μαραθώνιου Ναυπλίου 2020
Συνέντευξη τύπου Μαραθώνιου Ναυπλίου 2020

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, επεσήμανε την σπουδαιότητα του Μαραθωνίου του Ναυπλίου τόσο ως αθλητικό όσο και ως πολιτιστικό γεγονός, καθώς αποτελεί μια ιδανική ευκαρία για να γνωρίσει το κοινό τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της Αργολίδας και του Ναυπλίου.

Μεταξύ άλλων είπε: “Κύριε Δήμαρχε πλέον ο αγώνας σας έχει γίνει θεσμός και θέλω να τονίσω ότι η συγκεκριμένη δράση έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη του κόσμου και έχει καταξιωθεί, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και πέρα από αυτή με συμμετοχές από το εξωτερικό. Γεγονός που αντανακλά την ποιότητα της διοργάνωσης και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές“.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος μετέφερε τον χαιρετισμό και την στήριξη του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Μεταξύ άλλων στάθηκε και στο γεγονός ότι ο Μαραθώνιος στηρίζει μέσα από τις παράλληλες δράσεις, το Σύλλογο “Όραμα Ελπίδα” για εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή τον Δήμο Ναυπλίου και το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο, όλους τους φορείς που τον στηρίζουν αλλά και την οργανωτική ομάδα με επικεφαλής τον Βαγγέλη Παπαποστόλου.

Όπως τόνισε ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου ο αγώνας έχει και φέτος εκτός από την έντονη κοινωνική διάσταση καθώς είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο “Όραμα Ελπίδας” και θα μπορούν να γίνονται επί τόπου εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών καθώς και στο Γηροκομείο Ναυπλίου, ενώ μεταξύ άλλων θα υπάρχει η δυνατότητα κλινικής εξέτασης του μαστού από το Ερρίκος Ντυνάν.

Ανακοίνωσε, επίσης, την συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ – ΑΣΑΕΔ με βάση την οποία θεσπίζεται και θα γίνει για πρώτη φορά Στρατιωτικός Αγώνας Ημιμαραθωνίου στο Ναύπλιο στις 8 Μαρτίου 2020

Συνέντευξη τύπου Μαραθώνιου Ναυπλίου 2020
Συνέντευξη τύπου Μαραθώνιου Ναυπλίου 2020

Στη συνέντευξη Τύπου παρούσες ήταν και τρεις πρωταθλήτριες, η Μαρία Πολύζου, η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια Τριάθλου Ντενίζ Δημάκη και η πρωταθλήτρια και περσινή νικήτρια στα 5 χμ, Ζωή Ανδρικοπούλου.

Ήδη 60 δρομείς από 30 χώρες του εξωτερικού έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στο Μαραθώνιο Ναυπλίου με τις συνολικές εγγραφές δρομέων αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000!

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος των απανταχού Ναυπλιέων κ. Κώστας Κολώκας, ο Γενικός Δ/ντης του Ερρίκος Ντυνάν κ. Γεώργιος Σκούρτης, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και ο Εκτελεστικός Δ/ντης του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard Χρήστος Γιαννόπουλος.

Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο αλλά και για τους άλλους αγώνες συνεχίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του Μαραθωνίου Ναυπλίου.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*