connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε η τουριστική έκθεση AIT Expo 2019

Με απόλυτη επιτυχία και αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από τουριστικούς φορείς, εκθέτες, Hosted Buyers και επισκέπτες πραγματοποιήθηκε η 6η Athens International Tourism Expo (AIT Expo).

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, με την συμμετοχή της Προέδρου του ΕΟΤ κ. Άντζελας Γκερέκου, του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Φραγκάκη και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη.

Στην έκθεση συμμετείχαν 260 Εκθέτες από την Ελλάδα και 10 ακόμα χώρες και οι επαγγελματίες επισκέπτες ξεπέρασαν τις 5.200. Η πλειοψηφία των επισκεπτών προερχόταν από τους κλάδους των καταλυμάτων, των τουριστικών γραφείων, των εταιρειών MICE & DMC, του Yachting και της Ελληνικής γαστρονομίας.

Με απόλυτη επιτυχία, επίσης, πραγματοποιήθηκαν και οι 8.000 Β2Β συναντήσεις μεταξύ των Εκθετών και των 150 Hosted Buyers από 50 χώρες.

Ο Υπουργός Τουρισμού στη διάρκεια των Εγκαινίων ανέφερε ότι “η έκθεση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και σύναψη συμφωνιών μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού, των Hosted Buyers, των εκθετών και επισκεπτών, για τη δημιουργία συνδυαστικών πακέτων διακοπών. Η σημασία των επαφών αυτών είναι αυξημένη καθώς στην έκθεση, για πρώτη φορά φέτος, συμμετέχουν επαγγελματίες, φορείς και οργανισμοί από το εξωτερικό, Κύπρο, Κίνα, Ινδία, Σερβία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Μαρόκο, Γερμανία, Μαλαισία και Αίγυπτο“.

Η κ. Γκερέκου στο χαιρετισμό της εξέφρασε την ικανοποίησή της που οι εκθέσεις τουρισμού στην Ελλάδα ενδυναμώνονται, και έκανε λόγο για νέα βήματα από τον ΕΟΤ στον τομέα της προβολής, με την ανάδειξη νέων προορισμών και με στόχο τον βιώσιμο τουρισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Ο κ. Φραγκάκης, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, δήλωσε ότι “ο ΕΟΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την έκθεση, όπως έκανε μέχρι σήμερα” και αναφέρθηκε στις τρεις προτεραιότητες που δρομολογούνται από τον Οργανισμό: Τη διαφημιστική καμπάνια η οποία ξεκινά φέτος νωρίς και θα έχει διάρκεια 4 μηνών προβάλλοντας το brand της Ελλάδας στην Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά, την αναμόρφωση της ιστοσελίδας του Visit Greece και την αναμόρφωση των περιπτέρων του ΕΟΤ στις εκθέσεις του εξωτερικού καθώς και μεγαλύτερη παρουσία στα ψηφιακά μέσα.

Ο κ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, τόνισε στο χαιρετισμό του “Θέλω να συγχαρώ όλους τους αρμόδιους για την άρτια διοργάνωση της έκθεσης, που συμβάλλει στην προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, διεθνώς“.

Μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή στα Εγκαίνια ήταν και η απονομή από την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Γκερέκου του Excellence Award στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και τους σπουδαστές του School Of Tourism & Culinary Arts για τη στήριξη της οργάνωσης της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού και τη στελέχωση όλων των λειτουργικών τμημάτων.

Όλοι σχεδόν οι Hosted Buyers , στο τέλος της διαδικασίας δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι από την έκθεση και τις δυνατότητες συνεργασίας που τους πρόσφεραν οι εκθέτες. Μεγάλο ποσοστό δε εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα προχωρήσει σε σοβαρές εμπορικές συμφωνίες με πολλούς εκθέτες.

Mε άριστα αποτελέσματα και δεκάδες επαγγελματίες συνέδρους όλων των κλάδων του τουρισμού, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα και τα FORUM για τις επερχόμενες τάσεις και εξελίξεις στον τουρισμό.

Open Kitchen Live Cooking

Οι Hosted Buyers απόλαυσαν τόσο την Ελληνική φιλοξενία όσο και την Ελληνική γαστρονομία που πραγματικά απογειώθηκε από τους Chef-Καθηγητές και Σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ οι οποίοι επιμελήθηκαν τα Lunch Breaks τους.

H Ελληνική κουζίνα και τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π., αποτέλεσαν και τους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους βασίστηκαν οι Καθηγητές και Σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ένα Special Ελληνικό Brunch με κορυφαία πιάτα και ευφάνταστες δημιουργίες που απογειώνουν την Ελληνική γαστρονομία.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργική διαδικασία της παρασκευής των γευμάτων και να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις.

Το Open Kitchen Live Cooking συνόδευσε και το Open Bar του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με τον Άρη Χατζηαντωνίου, στη διάθεση όλων, με ευφάνταστες προτάσεις από ελληνικά premium αλκοολούχα προϊόντα.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ΕΟΤ, Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού, ΣΕΤΕ, κλπ. Παράλληλα είχε τη στήριξη του ΕΟΤ και της Enterprise Greece, καθώς και πληθώρα χορηγών.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author

Add your comment

*