connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Οι νικητές του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής απονομής του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου στην Αμοργό, η σειρά τουριστικών βίντεο με τίτλο “Insider’s Guide to Riga” σε παραγωγή της DDB Latvia για τον οργανισμό Tourism Riga, απέσπασε το βραβείο Grand Prix καθως και το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Καλύτερη ταινία προβολής πόλης”. 

Η διεθνής κριτική επιτροπή αποφάσισε, επίσης , να απονείμει  βραβεία σε ταινίες από 16 χώρες σε δύο διαγωνιστικές κατηγορίες, Ντοκυμαντέρ και Τουριστικές ταινίες & βίντεο.

Η χώρα με τις περισσότερες βραβεύσεις ηταν η Πορτογαλία με 5 συνολικά νικητές.  Ακολούθησαν η Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα με τρία βραβεία, η Αυστρία και η Γερμανία με δύο, Αζερμπαϊτζάν, Κροατία, Ινδία, Λευκορωσία, Σερβία, Σλοβενία, Νότιος Αφρική, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κέρδισαν από ένα βραβείο.

Το 10ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού έλαβε περισσότερες από 140 συμμετοχές από 30 χώρες, γεγονός που αναδυκνύει την ανταγωνιστικότητα και τον διεθνή χαρακτήρα του.

Μεταξύ της 31 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου, 75 επισκέπτες από 17 χώρες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την ομορφιά του Αμοργιανού τοπίου, τις γεύσεις και την πλούσια γαστρονομική παράδοση, καθώς και την ευγένεια και την απαράμιλλη φιλοξενεία των Αμοργιανών.

Amorgos Festival Team, Vairis Strazds & his wife Santa Oborenko

Amorgos Festival Team, Vairis Strazds & his wife Santa Oborenko

Παράλληλα με τις προβολές του φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλιτές όπως ο Λευκορώσος Βαϊρις Στραζτνς, Διευθυντής Διμιουργικού της εταιρείας DDV Latvia σε μια άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα “Η χρήση του Δημιουργικού βίντεο στην προβολή προορισμών χαμηλής αναγνωρισιμότητας”.

Ο Ισπανός Σάντι Βαλντεπέρεζ, ειδικός σε θέματα τουριστικού μάρκετιγκ και διοργανωτής του διεθνούς φεστιβάλ “Terres Travel Festival”, μίλησε για την σπουδαιότητα του “Τουριστικού Μάρκετινγκ και νέα μέσα επικοινωνίας, Ποίηση & Σέρφινγκ”.

Τέλος , ο Αρίσταρχος Παπαδανιήλ, Παραγωγός και Σκηνοθέτης ταινιών κινουμένων σχεδίων, έκανε παρουσίαση με θέμα  “Ένα γράμμα -Μια ιστορία: τουρισμός και κουλτούρα μέσω των κινουμένων σχεδίων”.

Οι προβολές, οι ομιλίες καθως και η τελετή απονομής στο κόκκινο χαλί έλαβαν χώρα σε διαφορετικές αίθουσες του ξενοδοχείου Aegialis Hotel & Spa.

Οι νικητές του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Το Greek Travel Pages (GTP) ήταν χορηγός επικοινωνίας του 10ου Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού.

Φωτογραφικό υλικό: 10ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*