connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Photo Source: Athens Marathon. The Authentic

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ο ΣΕΓΑΣ ως οργανωτής μαζί με τους τέσσερις συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθήνας και Μαραθώνα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία, που διαθέτουν, εργάζονται πυρετωδώς, για να είναι όλα έτοιμα, ώστε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, η Αθήνα να γιορτάσει το δικό της Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή, εργάζονται και οι θεσμικοί φορείς, που στηρίζουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ένας για όλους και όλοι για έναν σε μια συνεργασία, που μοναδικό στόχο έχει τον επιτυχημένο αγώνα.

Άνοιξε τις πύλες της σήμερα η επίσημη έκθεση του Μαραθωνίου, ERGO MARATHON EXPO, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ταεκβοντό Παλαιού Φαλήρου.

Εκεί “χτυπάει” πλέον η καρδιά του 37ου Μαραθωνίου Αθήνας  και όλων των παράλληλων εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν στην Αττική από σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου και θα κορυφωθούν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, με τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας γυρίζει σελίδα. Από φέτος και για επόμενα οκτώ χρόνια- έως το 2026 – θα υποδέχεται στον τερματισμό τους χιλιάδες δρομείς όλων των αγώνων με ένα καινούριο μετάλλιο, στο οποίο θα καταγράφεται και μια διαφορετική κομβική στιγμή από την πλούσια παγκόσμια ιστορία του σπουδαίου Ολυμπιακού αγωνίσματος και βεβαίως τις ελληνικές ρίζες του.

Το νέο μετάλλιο, στη μία όψη του οποίου θα απεικονίζεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και στην άλλη θα φιλοξενούνται κάθε χρονιά γεγονότα-ορόσημα της γέννησης και εξέλιξης του Μαραθωνίου από σπουδαίους διακεκριμένους εικαστικούς, παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη-Πινακοθήκη Γκίκα παρουσία των δημιουργών του, Αλέκου Φασιανού, Κώστα Βαρώτσου και Σπύρου Κίζη.

Οι δύο πρώτοι καλλιτέχνες με τους οποίους ξεκινά το συγκεκριμένο εγχείρημα ο ΣΕΓΑΣ είναι ο Αλέκος Φασιανός για το 2019, ο οποίος και αποτύπωσε τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.). Το 2020 θα ακολουθήσει ο Ημεροδρόμος, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα της νίκης από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα με την υπογραφή του Κώστα Βαρώτσου. Στο μετάλλιο του 2021, με θέμα τη γέννηση του αθλήματος του Μαραθωνίου στο πλαίσιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα, θα δημιουργήσει τη δική του εικαστική σύνθεση ο Γιάννης Ψυχοπαίδης.

Με βασικό σύνθημα “Τρέχουμε και Ανακυκλώνουμε“, η Coca-Cola, βασικός χορηγός του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, παροτρύνει όλους φέτος να τρέξουν και να ανακυκλώσουν με στόχο έναν Μαραθώνιο Χωρίς Απορρίμματα.

Μια δράση που παροτρύνει τον κόσμο να συλλέξει και να ανακυκλώσει τα πλαστικά μπουκάλια και να βοηθήσει με αυτό τον τρόπο τη δημιουργία 3D printed υπαίθριων γυμναστηρίων από ανακυκλωμένο πλαστικό, σε συνεργασία με τους “The New Raw”. Μια δράση που αναλαμβάνει για πρώτη φορά η Coca-Cola, ώστε να δοθεί η προοπτική μηδενικών απορριμμάτων στον ιστορικό αγώνα δρόμου.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ημέρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, κατά μήκος της διαδρομής θα είναι τοποθετημένοι ειδικοί κάδοι, ενώ στον τερματισμό θα βρίσκονται μπλε και καφέ κάδοι, για την προώθηση της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης.

Στόχος της εταιρείας, μέσα από τη συνεργασία με τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, είναι να εστιάσει στην προώθηση και πρόληψη της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, με σκοπό να δώσει “δεύτερη ζωή” στα πλαστικά απορρίμματα, μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά, οι απονομές των μεταλλίων στους νικητές μαραθωνοδρόμους, μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα πραγματοποιηθούν πάνω σε βάθρο από 3D printed ανακυκλωμένο πλαστικό.

Ελευθερία Πετρουλάκη

Η Ελευθερία Πετρουλάκη, που πριν από ένα χρόνο έκανε το ντεμπούτο της στην απόσταση του Μαραθωνίου, είναι έτοιμη να διεκδικήσει τη δεύτερη νίκη της στο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου.

Ο Μάρκος Γκούρλιας, ένας από τους αθλητές που έχουν συμβάλει στην άνοδο του αγωνιστικού επιπέδου των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον 37ο ΑΜΑ, πριν τις πολυήμερες προετοιμασίες του στο εξωτερικό.

Μάρκος Γκούρλιας

Και βέβαια, για μια ακόμα χρονιά η Δημόσια Τηλεόραση έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το σύνολο των εκδηλώσεων που αφορούν στον Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό, επιστρατεύοντας 220 άτομα όλων των ειδικοτήτων.

Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ Sports, θα προβληθεί τόσο ο αγώνας του 37ου Μαραθωνίου, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, όσο και οι υπόλοιποι αγώνες και οι εκδηλώσεις που προηγούνται.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*