connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Στις 31 Οκτωβρίου το Διεθνές Συνέδριο ‘ΥΠΕΡΙΑ’ και το Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 5 Νοεμβρίου όλα τα φώτα θα στραφούν στην Αμοργό, που υποδέχεται το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού και το 17ο Διεθνές Συνέδριο “ΥΠΕΡΙΑ”.

Η όλη διοργάνωση γίνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμοργού, με την συμμετοχή του Δήμου Αμοργού, και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι αφιερωμένο στον Γάλλο σκηνοθέτη Λυκ Μπεσσόν για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Αμοργού, χάριν στη διάσημη ταινία του “Απέραντο Γαλάζιο” (The Big Blue).

Με κύριο στόχο του την δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας που θα συμβάλλει στον παγκόσμιο τουρισμό μέσω των οπτικοακουστικών μέσων, το φεστιβάλ , μέλος της CIFFT, θα έχει ανοιχτές όλες τις προβολές και  διαλέξεις στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αμοργού και φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Παράλληλα, επιστρέφει και το 17ο Διεθνές Συνέδριο “ΥΠΕΡΙΑ” για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, αφιερωμένο στο “Πολιτιστικό Τοπίο” και θα εστιάσει στην Γαστρονομία, στην Οικολογία, στην Αγροτική Αρχιτεκτονική της Αμοργού και στην UNESCO.

Η προώθηση του πολιτισμού και του αειφόρου τουρισμού της Αμοργού, της περιφέρειας των Κυκλάδων & της Ελλάδας, καθώς και η διαφύλαξη του τοπικού και διεθνούς περιβάλλοντος παραμένουν οι κύριοι στόχοι του συνεδρίου, που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στην Αιγιάλη.

Φέτος, για τέταρτη φορά στην ιστορία του, ο θεσμός Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα “Τα άτομα με ειδικές ανάγκες στη σύγχρονη Κοινωνία”. Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

– Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας,

– Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση,

– Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και

– Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

 

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author

Add your comment

*