connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Αφιερωμένο στον Λυκ Μπεσσόν το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού, με την συμμετοχή του Δήμου Αμοργού, και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, διοργανώνουν το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 5 Νοεμβρίου.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι αφιερωμένο στον Γάλλο σκηνοθέτη Λυκ Μπεσσόν για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της Αμοργού, χάριν στη διάσημη ταινία του “Απέραντο Γαλάζιο” (The Big Blue).

Ο Λυκ Μπεσσόν, γεννημένος στις 18 Μαρτίου 1959, είναι Γάλλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός. Είναι γνωστός για το ιδιαίτερο κινηματογραφικό του στυλ και σχετίζεται με αυτό που οι κριτικοί ονομάζουν Cinéma du look (Σινεμά της μορφής).

Ως συγγραφέας, σκηνοθέτης ή παραγωγός ο Μπεσσόν έχει μέχρι στιγμής συμμετάσχει στην δημιουργία περισσότερων από 50 ταινιών.

10ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού

Φέτος, για τέταρτη φορά στην ιστορία του, το φεστιβάλ φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα “Τα άτομα με ειδικές ανάγκες στη σύγχρονη κοινωνία“.

Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται, ουσιαστικά, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση, και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Ο κύριος στόχος του Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι να δημιουργήσει μία διεθνή πλατφόρμα, που θα συμβάλλει στον παγκόσμιο τουρισμό μέσω των οπτικοακουστικών μέσων.Το Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού είναι μέλος της CIFFT (Comité International des Festivals du Film Touristique), μιας Διεθνούς Ομοσπονδίας Φεστιβάλ με έδρα τη Βιέννη.

Όλες οι προβολές και οι διαλέξεις θα είναι ανοιχτές στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Αμοργού, ώστε να συλλέξουν πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού, που θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της περιφέρειας. Θα υπάρχει βέβαια και πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Παράλληλα, θα λάβει χώρα το 17ο Διεθνές Συνέδριο “ΥΠΕΡΙΑ” 2019 για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, αφιερωμένο στο “Πολιτιστικό Τοπίο” και θα εστιάσει στην Γαστρονομία, στην Οικολογία, στην Αγροτική Αρχιτεκτονική της Αμοργού και στην UNESCO.

Το συνέδριο έχει ως στόχο την προώθηση του πολιτισμού και του αειφόρου τουρισμού της Αμοργού, της περιφέρειας των Κυκλάδων & της Ελλάδας, καθώς και τη διαφύλαξη του τοπικού και διεθνούς περιβάλλοντος. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στην Αιγιάλη.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*