connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Δυναμική άνοδος της Athens International Tourism Expo

H Διεθνής Έκθεση Τουρισμού της Αθήνας, διοργανώνεται εδώ και 6 χρόνια από την εταιρία Leadertech και είναι απόλυτα εστιασμένη στον εισερχόμενο τουρισμό.

Η ελκυστικότητα της Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια σαν προορισμός, και οι αυξανόμενες ζητήσεις διεθνώς έφεραν στην Ελλάδα περισσότερα από 32.000.000 τουρίστες και η έκθεση AIT Expo βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ελληνικής τουριστικής αγοράς.

Η καρδιά της έκθεσης και το μεγάλο ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στα Β2Β Meetings που πραγματοποιούνται, κάθε χρόνο, μεταξύ των Hosted Buyers και των εκθετών της.

Ειδικά τώρα, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook και των θυγατρικών της, αυτές οι συναντήσεις είναι ακόμη πιο σημαντικές καθώς στην έκθεση θα συμμετάσχουν πολλοί tour operators, που διαθέτουν charter πτήσεις για πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Οι εκθέτες που έχουν εμπιστευτεί την AIT Expo ξεπερνούν τους 1.800 και προέρχονται από όλους τους κλάδους τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, luxury resorts & villas, καταλύματα, εταιρίες yachting, sailing, wedding planners, PCO’s και DMC’s επιχειρήσεις, on line travel agencies, εταιρίες management , κ.λ.π.

ΕΚΘΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συνεχίζοντας δυναμικά και το 2019 , η έκθεση κάνει πλέον άνοιγμα και καταφέρνει να προσελκύσει εκθέτες , όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

Η Αθήνα έχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς μετατρέπεται σιγά-σιγά σε κόμβο για τον εισερχόμενο τουρισμό από τις Long Haul αγορές. Είναι γεγονός ότι οι ταξιδιώτες από αυτές τις αγορές επιθυμούν να επισκέπτονται περισσότερες από μία χώρες σε κάθε ταξίδι τους , επομένως οι travel agents των χωρών αυτών που συμμετέχουν στην Έκθεση, σαν Hosted Buyers, έχουν ανάγκη συνεργασίας με Ελληνικά γραφεία incoming τουρισμού  και DMC’s  για να προσφέρουν συνδυασμένα πακέτα.

Καθώς η έκθεση καλύπτει αυτή την ανάγκη και έχει αρχίσει να γίνεται ευρύτερα γνωστή στο εξωτερικό, τη φετινή χρονιά, συμμετέχουν κρατικοί οργανισμοί, ταξιδιωτικά  γραφεία και εταιρίες  από το ΙΣΡΑΗΛ, τη ΣΕΡΒΙΑ, τη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, τη ΚΥΠΡΟ, την ΑΙΓΥΠΤΟ, την  ΙΝΔΙΑ, τη ΚΙΝΑ.

HOSTED BUYERS ΑΠΟ 50 ΧΩΡΕΣ

Τα τελευταία 5 χρόνια η έκθεση έχει φιλοξενήσει σαν Hosted  Buyers περισσότερες από 700 πολύ σημαντικές διεθνείς τουριστικές επιχειρήσεις από 60 και πλέον χώρες από τους κλάδους leisure, luxury και MICE, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένα ποσοστό πάνω από 65% έχει προχωρήσει σε εμπορικές συμφωνίες με τους εκθέτες.

Σχετικά με τους Hosted Buyers που συμμετέχουν στην έκθεση, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν επιλεγεί εταιρίες που ήδη προωθούν την Ελλάδα σαν προορισμό, και επιθυμούν να εντάξουν και άλλους Ελληνικούς προορισμούς στα προγράμματά τους, αλλά και εταιρίες που στρατηγικά θα εντάξουν την Ελλάδα στους προορισμούς που προωθούν και είναι ώριμες να το στηρίξουν.

Μικρό δείγμα των Hosted Buyers που συμμετέχουν στην ΑΙΤΕ 2019: Grecos (Poland), WTC (Israel), Intrerpid (Australia), G Adventures (Canada), Eden Viaggi (Italy), Gate1 Travel (USA), Frosch Travel (USA), Oktopod (Serbia), Berge & Meer (Germany), Secret Escapes (U.K.), TripAdvisor Experiences (Global), Get Your Guide ( Germany), Gebeco ( Germany), Picasso Travel (USA), Expedia Tours (Global), Atlas (Kompass, Croatia), Albatros ( Singapore) και πολλά άλλα αξιόλογα γραφεία.

Ο κος Χ. Παπαδιώτης, Γενικός Διευθυντής της Leaderexpo – Leadertech, στην συνέντευξη τύπου που έγινε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΑΚΟΜΑ: Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ MICE

Η 6η Athens International Tourism Expo θα στηρίζει την ελληνική βιομηχανία MICE και το 2019.  Με σειρά από ενέργειες και πρωτοβουλίες, στοχεύει στο να βοηθήσει περαιτέρω τις Ελληνικές εταιρίες PCO’s να προβληθούν στη διεθνή αγορά για την πραγματοποίηση περισσότερων events στη χώρα μας.

Στα πλαίσια αυτά, η έκθεση δίνει πλέον μεγαλύτερο βάρος στον τομέα του MICE και ξεκίνησε συνεργασία με την γνωστή εταιρεία του εξωτερικού Evintra, αλλά και άλλες εξειδικευμένες εταιρίες του εξωτερικού για την προσέλκυση περισσότερων διεθνών διοργανωτών συνεδρίων για να συμμετάσχουν στα Β2Β meetings της έκθεσης.

Στη AIT Expo 2019, μεταξύ των Hosted Buyers, περιλαμβάνονται  και περίπου 50 P.C.O.’s, εταιρείες και associations που θα πραγματοποιήσουν Β2Β meetings με τους εκθέτες, έτσι ώστε να δημιουργήσουν νέες συνεργασίες με Έλληνες προμηθευτές του κλάδου MICE.

Μεταξύ των κορυφαίων εταιριών που συμμετέχουν είναι και οι εταιρίες:  CENTER OF NATIONAL RESEARCH OF FRANCE (France, κρατικός φορέας της Γαλλίας που εκπροσωπεί Ερευνητικά Κέντρα και μεταξύ αυτών και το CERN Ελβετίας), Ericsson (South Europe), Casta Diva Events (Italy) , ESET ( Russia), TAMA GROUP ( από τις μεγαλύτερες εταιρίες MICE της Νοτιοανατολικής Ασίας), Platinum Services (Italy), Tour Passion ( France) και πολλές άλλες.

Επίσης, η διοργάνωση της έκθεσης δίνει βαρύτητα  και στην Ελληνική αγορά, συνεργάζεται στενά με το περιοδικό SYNEDRIO και στοχεύει, μέσω ειδικού προγράμματος προβολής, στο να επισκεφθούν την έκθεση στελέχη εταιριών που διοργανώνουν συνέδρια και events όπως: φαρμακευτικές, ιατρικές και ασφαλιστικές εταιρίες, καθώς και εταιρίες τηλεπικοινωνιών, τροφίμων κ.λ.π.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τέλος, στα πλαίσια της έκθεσης θα υπάρξουν και ενδιαφέρουσες ημερίδες με πολύ αξιόλογους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα αναλύσουν τις επερχόμενες τάσεις και εξελίξεις στον τουρισμό.

Ενδεικτικά, στην ημερίδα για τους ξενοδόχους, ο κος Stephan Merkenhof της GBR Consulting θα αναλύσει την τάση του silver hair τουρισμού, o κος Πανταζής Πάστρας της εταιρεία Toposophy θα επικεντρωθεί στο destination marketing και τις τάσεις στις νεότερες γενιές ταξιδιωτών, ενώ ο κος Reinhard Gangelmayer της GIATA, της μεγαλύτερης εταιρίας του χώρου του online b2b, θα αναλύσει τις δυνατότητες διείσδυσης των ξενοδοχείων στην παγκόσμια αγορά των travel agents και tour operators.

Στην ημερίδα για τα τουριστικά γραφεία θα υπάρξει και ένα πολύ ενδιαφέρον panel με τις μεγαλύτερες παγκοσμίως πλατφόρμες για εκδρομές/δραστηριότητες, TripAdvisor Experiences, Expedia Tours και GetyourGuide, ενώ στην ημερίδα για την βιομηχανία των events (MICE) θα μιλήσουν εκπρόσωποι γραφείων και οργανισμών του εξωτερικού, όπως HelmsBriscoe κ.α. και θα αναλύσουν τα κριτήρια επιλογής ενός προορισμού για τη φιλοξενία των events τους.

Το School of Tourism & Culinary Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ , αποκλειστικός χορηγός της Έκθεσης με τους ταλαντούχους σπουδαστές του των ειδικοτήτων του τομέα τουρισμού & επισιτισμού θα δώσουν το στίγμα τους, και  θα επιμεληθούν και πάλι τα γεύματα όλων των Hosted Buyers  οργανώνοντας αυτή τη φορά ένα εντυπωσιακό Open Kitchen Live Cooking, ώστε να έχουν όλοι οι συμμετέχοντες την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργική διαδικασία της παρασκευής των γευμάτων.

Η Athens International Tourism expo πραγματοποιείται με την Αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , SETE, TEE, Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας και με την στήριξη της ENTERPRISE GREECE.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι μεγάλος χορηγός επικοινωνίας της 6ης Athens International Tourism Expo.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*