connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Δύναμη και ανεξάντλητη ενέργεια στο Syrathlon 2019

Δύναμη, αντοχή και ανεξάντλητη ενέργεια ήταν τα συστατικά ενός μοναδικού τριαθλητικού τριημέρου που ολοκληρώθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Η “Αρχόντισσα των Κυκλάδων” “δονήθηκε” σε κάθε χεριά, σε κάθε πεταλιά και σε κάθε βήμα των εκατοντάδων τριαθλητών, μικρών και μεγάλων, που έλαβαν μέρος στα αθλητικά events του Syrathlon 2019. Έστω κι αν ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, αφού ισχυροί άνεμοι έπνεαν το πρωί της Κυριακής, οι υπεραθλητές που συμμετείχαν έβγαλαν ακόμη μεγαλύτερη θέληση και πρόσφεραν θέαμα στους Συριανούς και τους τουρίστες.

Στην Ολυμπιακή απόσταση, την πιο απαιτητική δηλαδή, νικητής στους άνδρες αναδείχτηκε ο Νίκος Μπαρμπούδης της Arla Protein με χρόνο 2:05.06.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο πρωταθλητής της κολύμβησης Νίκος Σημαντήρας με 2:07.20, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Θοδωρής Μαροσούλης με χρόνο 2:15.29.

Στις γυναίκες την πρώτη θέση κατέλαβε η Αναστασία Τσουρουκτζή με χρόνο 2:26.03, η οποία ήταν 9η στη γενική κατάταξη.

Η Τζέιμι Σιμ από το Χονγκ Κονγκ ήταν 2η στις γυναίκες με επίδοση 2:43.45 (15η στη γ.κ.), ενώ 3η τερμάτισε η Νικόλ Καββαδία με χρόνο 2:48.51 (16η στη γ.κ.).

Στο Sprint, έγινε συγκλονιστική “μάχη”, με τους Παναγιώτη Πολύζο της Arla Protein και Παναγιώτη Μπιτάδο, τον αθλητή του Βασίλη Κρομμύδα, να συναγωνίζονται δίπλα δίπλα για περίπου μία ώρα, σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα.

Ο 16χρονος Παναγιώτης Μπιτάδος από τη Μυτιλήνη βγήκε πρώτος από το νερό, παρέμενε πρώτος στο μεγαλύτερο διάστημα στην ποδηλασία, έχοντας σε απόσταση αναπνοής τον Πολύζο, αλλά στα τελευταία μέτρα και έχοντας καλύτερη τακτική τον προσπέρασε ο 27χρονος τριαθλητής από τη Θεσσαλονίκη Παναγιώτης Πολύζος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού.

Ο Πολύζος τερμάτισε με χρόνο 58 λεπτά και 42′, ενώ ο «ασημένιος» Παναγιώτης Μπιτάδος έφερε επίδοση 59 λεπτά και 15′. Οι δύο συναγωνιστές αγκαλιάστηκαν ασθμαίνοντας μετά τον τερματισμό και θέλησαν να εκφράσουν το θαυμασμό που τρέφει ο ένας για τον άλλον στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ αμέσως μετά. Μάλιστα ο Παναγιώτης Πολύζος τόνισε πως θα τον νικά, όπως δείχνει πολλές φορές στο μέλλον, το νέο “αστέρι” του ελληνικού τριάθλου.

Η Στεφανία Πολυχρονιάδη της Arla Protein τους ακολούθησε στον τερματισμό με χρόνο 1:06:44 και ήταν η 3η στη γενική κατάταξη και 1η στις γυναίκες. Στους άνδρες την 3η θέση κατέλαβε ο Σταύρος Ανδρέου με χρόνο 1:09:52. Είναι αξιοσημείωτο ότι έκανε για πρώτη φορά τρίαθλο. Το ασημένιο μετάλλιο στις γυναίκες κατέκτησε η Ευαγγελία Γκοτζιά από την Τήνο με χρόνο 1:18:14 (16η στη γενική κατάταξη) και την 3η θέση η Μάνια Μπίκοφ (1:19:42) που επέστρεψε δυναμικά, μετά από μία σοβαρή εγχείρηση και ήταν 18η στη γενική κατάταξη.

Ο “ζωντανός θρύλος” του ελληνικού τριάθλου και εν γένει του ελληνικού αθλητισμού Χρήστος Γαρέφης τίμησε με την παρουσία του το Syrathlon 2019, συμμετέχοντας στο ομαδικό (σκυταλοδρομία) της Ολυμπιακής απόστασης. Η επιλογή του ζωντανού θρύλου του Ελληνικού Τριάθλου ήταν για λόγους συμβολισμού να δώσει τη σκυτάλη στον 15χρονο Συριανό Έκτορα Κάπουλα που πλέον θα κάνει πρωταθλητισμό στο τρίαθλο.

Στο Syrathlon 2019 αγωνίστηκε και ο διάσημος σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, που έκανε εξαιρετική κούρσα και χειροκροτήθηκε από τους θεατές.

Παρουσιαστής στα events και των δύο ημερών ήταν ο τριαθλητής και επαγγελματίας σχολιαστής παγκοσμίας φήμης, Jay Luke. Πνευματώδης, με χιούμορ και τεράστια γνώση του αθλήματος, καθώς ο ίδιος έχει τερματίσει σε 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ironman και έχει παρουσιάσει αμέτρητα Ironman σε όλον τον κόσμο, ο Άγγλος presenter έδινε με τη φωνή του την αίσθηση στους τριαθλητές και στο φίλαθλο κοινό πως βρίσκονται σε ένα από τα μεγαλύτερα τριαθλητικά event στον κόσμο.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες Διάθλου, για παιδιά και έφηβους, ηλικίας από 6 έως 15 ετών και ακολούθησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου 5χμ., τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες της “Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου”.

Το Syrathlon 2019 διεξήχθη σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, με την υποστήριξη των Δρομέων Σύρου και της Lifeguard Hellas, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜΟΠ) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Αποτελέσματα Syrathlon 2019

Το GTP Headlines ήταν χορηγός επικοινωνίας του Syrathlon 2019.

Φωτογραφικό υλικό: Syrathlon 

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*