connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Greek Panorama: Alternative Tourism & Gastronomy το Νοέμβριο στο Ζάππειο

Η πρώτη μεγάλη έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα με Hosted Buyers από 22 χώρες

Η ανάδειξη όλου του φάσματος εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της γαστρονομίας στην Ελλάδα είναι ο σκοπός της έκθεσης GREEK PANORAMA: Alternative Tourism & Gastronomy, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την υποστήριξη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FedHATTA), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Η έκθεση διοργανώνεται από την εταιρεία North Events, με πολύχρονη εμπειρία στην προώθηση του ελληνικού τουρισμού και της γαστρονομίας στο εξωτερικό, μέσα από τις εκθέσεις και Roadshow, στις σκανδιναβικές χώρες, στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τις ΗΠΑ.

Σημαντική επίσης είναι η στρατηγική συμμετοχή του εγνωσμένης αξίας Ταξιδιωτικού Οργανισμού ARGO TRAVEL ως Επίσημο Συνεργάτη και συνδιοργανωτή για το Forum και την ενότητα Β2Β με Hosted Buyers από το εξωτερικό, αλλά και ως επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο υπεύθυνο για την έκθεση.  Επιπρόσθετα η διοργάνωση υποστηρίζεται και από την Alpha Marketing, εταιρία με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στο Marketing Τουρισμού.

Η GREEK PANORAMA είναι η πρώτη έκθεση για τον εναλλακτικό τουρισμό που γίνεται στην πρωτεύουσα, και στεγάζεται σε έναν από τους εμβληματικότερους και ιστορικότερους χώρους της Αθήνας, στο Ζάππειο Μέγαρο, με εύκολη και άμεση πρόσβαση για το κοινό και τους επαγγελματίες.

Η GREEK PANORAMA φιλοδοξεί να προβάλει τα κρυμμένα διαμάντια και τις εμπειρίες ζωής που μπορούν να απολαύσουν οι διεθνείς και Έλληνες ταξιδιώτες σε όλες τις γωνιές της πατρίδας μας, οι οποίες συνεισφέρουν στην βιώσιμη ανάπτυξη της τοπικών κοινωνιών και οικονομίας, συμβάλλοντας στον στρατηγικό στόχο του ελληνικού τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στην έκθεση προβάλλονται προορισμοί, τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικές μορφές τουρισμού και τουριστικά γραφεία. Οι επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους και να δώσουν μεγάλες προσφορές για το κοινό. Παράλληλα, οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τουριστικά γραφεία και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες και δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ενότητες της GREEK PANORAMA

Οι μορφές τουρισμού, που θα παρουσιαστούν στις ενότητες της έκθεσης, είναι:

Τουρισμός Περιπέτειας (τουρισμός υπαίθρου, ορειβατικοί και πεζοπορικοί σύλλογοι, trekking, rafting, canoe-kayaking, ποδηλασία, ιππασία, κα.)
Χειμερινός Τουρισμός (χιονοδρομικά κέντρα, χειμερινά σπορ και υπηρεσίες)
Τουρισμός Πόλεων (εμπορικά κέντρα, διασκέδαση, επισκέψιμα σημεία, εποχιακός τουρισμός Χριστουγέννων, Πάσχα)
Οικοτουρισμός (ταξιδιωτικές εμπειρίες σε αρμονία με την φύση, bird watching, οικολογικά καταλύματα)
Αγροτουρισμός (καταλύματα & δραστηριότητες στην φύση με την γεωργία, την κτηνοτροφία, μελισσοκομεία, κα.)
Θαλάσσιος Τουρισμός (yachting, καταδυτικά κέντρα, water sports)
Πολιτιστικός Τουρισμός (καρναβάλια, τοπικά ήθη και έθιμα, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικά μνημεία, μουσεία, κα.)
Ιαματικός Τουρισμός (ιαματικά κέντρα και υπηρεσίες)
Τουρισμός Ευεξίας (ήπιες δραστηριότητες στην φύση, θεραπευτικά προγράμματα, yoga, spa, ειδικά προϊόντα, διαμονή, κα.)
Οινοτουρισμός (οινογνωσίες, επισκέψιμα οινοποιεία, εκπαιδευτικά σεμινάρια)
Γαστρονομικός Τουρισμός (γευσιγνωσίες, μαγειρική, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, γυναικείοι συνεταιρισμοί, κα.)
Αθλητικός Τουρισμός (αθλητικές διοργανώσεις & event)

Ποιοι συμμετέχουν

Τουριστικοί προορισμοί από όλη την Ελλάδα, Δήμοι, Περιφέρειες
Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Ξενώνες, Κάμπινγκ
Τουριστικά Γραφεία και Υπηρεσίες ειδικού τουρισμού
Ιαματικά κέντρα, Χιονοδρομικά κέντρα, Μεταφορές
Επιμελητήρια, Ενώσεις, φορείς εναλλακτικού τουρισμού
Επισκέψιμα οινοποιία και αγροκτήματα
Επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό
Παραγωγοί τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και γυναικείοι συνεταιρισμοί
Επιχειρήσεις εξοπλισμού εναλλακτικού τουρισμού

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχουν Φόρουμ με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και επιχειρηματικές συναντήσεις με 30 και πλέον προσκεκλημένους εκπροσώπους γραφείων ειδικού τουρισμού από το εξωτερικό.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις μεγάλες προσφορές που θα δώσουν οι εκθέτες – ταξιδιωτικά γραφεία, καταλύματα, μέσα μεταφοράς, παραδοσιακά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την North Events στα τηλέφωνα 210 9713 281 & 210 9734859 ή στο email: info@greekpanorama.gr.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*