connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Τελευταίες… πινελιές για το SYRATHLON 2019!

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Syrathlon 2019. Η Σύρος βάζει τις τελευταίες… πινελιές εν αναμονή της άφιξης των μεγαλύτερων Ελλήνων και ξένων τριαθλητών το τριήμερο 28-30 Ιουνίου.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σύρου σε θέματα Αθλητισμού, Γουλιέλμος Πρίντεζης, απευθύνει πρόσκληση σε όλους, για μια αθλητική εμπειρία σε ένα… υπαίθριο μουσείο! Στην Ερμούπολη, την οποία μαζί με τον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό, έχουν αναδείξει εδώ και τέσσερα χρόνια σε έναν από τους κορυφαίους τριαθλητικούς προορισμούς της Ελλάδας!

Πριν δέκα ημέρες, ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης κατέκτησε το ασημένιο βραβείο στα Tourism Awards 2019 στην κατηγορία Specialty Travel / Aθλητικός Τουρισμός. Το βραβείο παρέλαβε ο Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο άνθρωπος που είναι επιφορτισμένος με τα αθλητικά δρώμενα στην δημοτική Αρχή της «Αρχόντισσας των Κυκλάδων».

«Μέσα στους βασικούς στόχους του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού και του Συνδυασμού “H Σύρος που αξίζουμε” ήταν από την πρώτη στιγμή η ανάπτυξη του αθλητισμού, του τουρισμού και του πολιτισμού. Αυτό το τρίπτυχο ήταν το μεγάλο μας στοίχημα και το πετύχαμε! Το “SYRATHLON 2019” είναι μία διοργάνωση για την οποία υπερηφανευόμαστε, καθώς συνεισφέρει και στα τρία! Δεν περιορίζεται μέσα σε τρεις ώρες αγωνιστικής δράσης, αλλά διαρκεί ένα τριήμερο, διάστημα στο οποίο κρατά “ζωντανό” όλο το νησί και επεκτείνεται βέβαια και στο τουριστικό μέρος. Έρχονται στη Σύρο οικογένειες με τα παιδιά τους που συνδυάζουν την αγάπη τους για το τρίαθλο με τις διακοπές τους στο νησί. Φέτος, προσφέρουμε ακόμη χαμηλότερα πακέτα ακτοπλοϊκών, διαμονής και συμμετοχής με στόχο να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερες οικογένειες να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία στο νησί μας,» εξηγεί ο Γουλιέλμος Πρίντεζης και προσθέτει:

«Στο SYRATHLON μετέχουν και πολλοί Συριανοί και Συριανές, είτε ατομικά, είτε σε ομάδες σκυταλοδρομίας. Αθλητές γεννημένοι και μεγαλωμένοι εδώ! Πήραν το ερέθισμα να ασχοληθούν ζεστά με αυτό το άθλημα και πλέον κάθε χρόνο αυτό το κίνημα μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Το σημαντικό είναι πως έχουμε συμπεριλάβει και αγώνες με μικρά παιδιά ηλικιών 6 έως 15 ετών, με το Kids Duathlon, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (29/6)».

Syros port. Photo Source: Municipality of Syros-Ermoupolis

Syros port. Photo Source: Municipality of Syros-Ermoupolis

Λίγες ημέρες πριν το μεγάλο τριαθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, από τις 16 έως και τις 23 Ιουνίου, η Σύρος θα υποδεχτεί χιλιάδες ανθρώπους για τη «Ναυτική Εβδομάδα». Ο Γουλιέλμος Πρίντεζης επισημαίνει: «Αναβιώνουμε φέτος τη “Ναυτική Εβδομάδα», ένα θεσμό που στο πέρασμα του χρόνου δυστυχώς είχε σταματήσει. Με μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις και αθλητικά δρώμενα, με μεγάλους και δυνατούς χορηγούς. Τον Μάιο διεξάγεται στη Σύρο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας σκαφών κατηγορίας Laser, ενώ θεσμό αποτελούν το Syros Trail στα σοκάκια της Ερμούπολης και το Aquathlon κάθε Σεπτέμβριο. Επίσης συζητάμε τη διεξαγωγή ενός τουρνουά “Mini Soccer” αυτό το καλοκαίρι, με την ΕΠΟ και την ΕΠΣ Κυκλάδων».

Κλείνοντας, ο Γουλιέλμος Πρίντεζης έστειλε μήνυμα: «Οι Συριανοί ανυπομονούμε να ξαναζήσουμε τις συγκινητικές στιγμές υπερπροσπάθειας των τριαθλητών και τριαθλητριών. Καλό Πάσχα σε όλους! Ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου σας περιμένουμε και φέτος τον Ιούνιο στο SYRATHLON 2019!»

Το GTP Headlines είναι χορηγός επικοινωνίας του Syrathlon 2019.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*