connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Χρυσή διάκριση για το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου στα Tourism Awards 2019

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος.

To πληρέστερο Ελληνικό Δημόσιο Λιμάνι, το Λιμάνι της Σκύρου συνεχίζει να κατακτά διακρίσεις. Αυτή τη φορά κατέκτησε το χρυσό βραβείο στα Tourism Awards 2019, το οποίο παρέλαβε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος.

Στη σημασία των ανθρώπων που δημιουργούν καινούριες λεωφόρους σκέψης και δράσης εστίασαν τα φετινά Tourism Awards, η τελετή απονομής των οποίων αφιερώθηκε στη μνήμη του Θεόδωρου Βασιλάκη. Στην 6η τους διοργάνωση, τα βραβεία-θεσμός του ελληνικού τουρισμού τίμησαν τον ιδρυτή της Aegean Airlines για την ανυπέρβλητή του προσφορά στον κλάδο και ανέδειξαν πρωτοβουλίες μεγάλων και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων που διακρίνονται αντίστοιχα για την αριστεία, την καινοτομία και την τόλμη τους.

Σημαντικά στελέχη και προσωπικότητες του κλάδου τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή απονομής των Tourism Awards η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος με παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι: Χαράλαμπος Καρίμαλης, Πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιώργος Τζιάλλας, Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου βραβεύτηκε για την πρώτη στην Ελλάδα ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ που απονεμήθηκε στο σε Δημόσιο τουριστικό Λιμένα, το Δημόσιο τουριστικό καταφύγιο του Λιμένα της Λιναριάς, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Τουρισμού και για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε διαχειριστή του Δημοσίου, που είναι το Λ.Τ. Σκύρου, ο φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης του Λιμένα Λιναριάς Σκύρου, εποπτευόμενος από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Έχει καταγράψει αύξηση στην προσέλευση και ελλιμενισμό τουριστικών σκαφών της τάξης του 1400% από το 2012, με παράλληλη αύξηση των εσόδων του κατά 120% κατά τα έτη 2012-2018.  Έχει εισάγει την πρακτική άσκηση φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Λιμάνι από το 2015 έως σήμερα κάτι που αποτελεί Παγκόσμια καινοτομία. Η συνεργασία του με το τμήμα περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη διευθύντρια του εργαστηρίου περιβαλλοντικής επικοινωνίας, καθηγήτρια περιβάλλοντος κα Κωνσταντίνα Σκαναβή, ‘οδήγησε’ στην ίδρυση του “SKYROS PROJECT” ενός θεσμού διεθνούς αναγνώρισης.

Από το 2018 είναι το μοναδικό μικρό Ελληνικό Λιμάνι μέλος (92ο) των Ευρωπαϊκών ECO PORTS, ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 το 85ο μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου βραβευμένων Μαρίνων “TransEuuropeanMarinas”.

Κατέχει:

  • 11 Πανελλήνιες πρωτιές & καινοτομίες
  • 14 Εθνικά και διεθνή βραβεία, από το 2015 έως το 2019
  • Μία Παγκόσμια Πρωτιά το 2016 στο Μαρακές του Μαρόκο για το δημοφιλέστερο βίντεο για την κλιματική αλλαγή, με 860 συμμετοχές από 153 χώρες
  • Μία διπλή Ευρωπαϊκή πρώτη θέση στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό το 2018 “I live Green” με 125 συμμετοχές από 25 χώρες
  • 3 Χρυσά (2015-2016-2019) και 2 Αργυρά (2017-2018) Βραβεία Τουρισμού
  • 1 Χρυσό (2016), 1 Αργυρό (2014) και 1 τιμητικό (2016) στα Βραβεία Περιβάλλοντος
  • 1 Χρυσό στα Βραβεία Εκπαίδευσης (2018)
  • 1 τιμητικό βραβείο για τις Υποδομές του Λιμένα (2015)
  • 2 ειδικές βραβεύσεις στην Κύπρο (2017) από τον Υπουργό περιβάλλοντος, και στη Νέα Υόρκη από το Αμερικανικό Οργανισμό Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος – Ν.Α.Μ.E.P.A (2018)
  • Με ειδική συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων και παρουσίαση του Skyros Project (2019) και ακολούθως στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες (2019)

 

H νέα χρυσή διάκριση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου έρχεται να επιβραβεύσει τις συνεχείς προσπάθειες ετών και να καταδείξει ότι κάθε επιτυχημένη πρακτική και βράβευση αποτελεί προϋπόθεση για την κατάκτηση μια επόμενης, ανώτερης διάκρισης, καθώς και να αποδείξει ότι ο Δημόσιος τομέας δεν είναι καταδικασμένος να υστερεί επειδή δεν είναι ιδιωτικός.

Οι διακρίσεις αυτές και η διαρκής προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση του Λιμένα σε όφελος του Νησιού, των κατοίκων και των επισκεπτών του έχουν στόχο να αποδείξουν με το παράδειγμα, ότι όλα μπορούν να επιτευχθούν υπό την προϋπόθεση ότι η ενασχόληση γίνεται με πάθος, με προσωπική δέσμευση και με έντιμες συνεργασίες που θα εμπνέουν την κοινωνία με τα αποτελέσματα τους.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*