connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Έρχεται το Kea Challenge τον Απρίλιο!

Το Cyclades Trail Cup και ο Δήμος Κέας διοργανώνουν στις 13 και 14 Απριλίου 2019 το Kea Challenge. Στο πλαίσιο της ανάδειξης των μονοπατιών αλλά και του πολιτιστικού της πλούτου, η Κέα συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο Cyclades Trail Cup, μία σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος σε Κυκλαδίτικους προορισμούς.

Η φόρμα εγγραφών περιλαμβάνει τους αγώνες και για τα νησιά στα οποία θα πραγματοποιηθεί το Cyclades Trail Cup (την Κέα, την Φολέγανδρο, την Άνδρο, την Κύθνο και την Τήνο). Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν σε ποιούς από τους αγώνες επιθυμούν να τρέξουν.

Οι αγώνες τύπου “Challenge”, όπως το Kea Challenge, παρουσιάζουν συνδυαστικά αγωνίσματα δυο ημερών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν το Mini ή Mega challenge της εκδήλωσης. Να τρέξουν δηλαδή το αγώνισμα της πρώτης μέρας και ένα από τα δυο αγωνίσματα της δεύτερης μέρας.

Κάθε αγώνας του Cyclades Trail Cup πλαισιώνεται από Πολιτιστικά Δρώμενα. Πέραν του καθαρά αγωνιστικού χαρακτήρα, το Kea Challenge “παντρεύει” φέτος τον Αθλητισμό με την Αρχαιολογία!

Φάρος Αγίου Νικολάου, Κέα.

Φάρος Αγίου Νικολάου, Κέα.

Περιγραφή αγωνισμάτων

Downhill Καρθαίας – Το Σάββατο 13/4 στις 14:00 θα αναχωρήσει το λεωφορείο με τους αθλητές για τον οικισμό Σταυρουδάκι. Από εκεί, θα κατηφορίσουν το τσιμεντένιο κομμάτι μέχρι το άπλωμα που ξεκινά το μονοπάτι με αριθμό “6”. Στις 15:00 θα δοθεί η πρώτη εκκίνηση και οι αθλητές ανά 10αδες θα τρέχουν, κατηφορικά μέχρι το αρχαίο θέατρο της Καρθαίας. Με την ολοκλήρωση του αγώνα ξεκινά ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στις 17:30 αναχωρούν πεζοπορικά την ίδια διαδρομή για τον οικισμό Σταυρουδάκι και το λεωφορείο αναχώρησης.

Διαδρομή 5χμ – Την Κυριακή 14/4 στις 09:00 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα 5χμ. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται μπροστά στο Ιστορικό Δημαρχείο. Η διαδρομή ακολουθεί: Ιουλίδα – Λέων – Βενιαμίν – Άγιος Δημήτριος – Αγία Αναστασία – Βενιαμίν – Ιουλίδα.

Διαδρομή 18χμ – Την Κυριακή 14/4 στις 08:30 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα 18χμ. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται μπροστά στο Ιστορικό Δημαρχείο. Η διαδρομή ακολουθεί: Ιουλίδα – Μ. Δάφνης – Μυλοπόταμος – Φλέα – Πύργος Αγ. Μαρίνας – Σκλαβονικόλας – Αγία Ειρήνη – Άγιος Παντελεήμων – Άγιος Νικόλαος – Αγία Μαύρα – Άγιος Γεώργιος – Άγιος Ιωάννης Θεολόγος – Ιουλίδα.

Παραδοσιακό λικέρ της Κέας.

Παραδοσιακό λικέρ της Κέας.

Περιγραφή δράσεων

Πόσες ιστορίες, θρύλοι και παραδόσεις κρύβονται στα στενοσόκακα της Ιουλίδας; Θέλετε να τις ανακαλύψετε παίζοντας;

Λάβετε μέρος στο: Ιουλ…Είδα ’19

Η Diadrasis σχεδίασε ένα πρωτότυπο παιχνίδι πόλης στο πλαίσιο του Cyclades Trail Cup: Kea Challenge. Λύνοντας γρίφους μέσα στα γραφικά σοκάκια της Ιουλίδας, ομάδες από μεγάλους και παιδιά θα ανακαλύψουν τα πολιτιστικά σημεία και τις παραδόσεις της Κέας.

Tο Σάββατο 13 Απριλίου στις 11:00, ξεκινά το πολιτιστικό κυνήγι θησαυρού, χωρίς χαμένους! Το παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες. Ο μέγιστος αριθμός ομάδων είναι 12 αποτελούμενες από 2 εώς 6 άτομα. Νικητές θα είναι εκείνοι που θα αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και όχι αυτοί που θα φτάσουν πρώτοι. Φτιάξτε την ομάδα σας και δηλώστε συμμετοχή.

Παραδοσιακοί χοροί με παραδοσιακές φορεσιές της Κέας.

Παραδοσιακοί χοροί με παραδοσιακές φορεσιές της Κέας.

Επίσης, το Σάββατο 13 Απριλίου, μετά τη λήξη του αγώνα Downhill, στις 15:45 θα γίνει ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας ενώ το βράδυ στις 20:30 θα γίνει ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο στην περιοχή του Μυλοπόταμου.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 21:00 θα διεξαχθεί και η Τεχνική Ενημέρωση για τα αγωνίσματα της Κυριακής και θα ακολουθήσει Κυκλαδίτικη βραδιά με τοπικό χορευτικό σύνολο, μουσική και τοπικά κεράσματα.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 08:30 ενώ μετά τον τερματισμό των αθλητών, θα γίνουν οι απονομές των νικητών του Kea Challenge και του Cyclades Trail Cup 2019.

Φυσικά, τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού δεν θα λείψουν από τους πάγκους ανεφοδιασμού, κατά την διάρκεια του αγώνα!

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας όλων των αγώνων του Cyclades Trail Cup 2019.

Φωτογραφικό υλικό: Cyclades Trail Cup

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*