connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα ‘Ξενοδοχειακός Κλιματισμός’

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην Κηφισιά, η ημερίδα “Ξενοδοχειακός Κλιματισμός“, που διοργάνωσε το περιοδικό Ψυκτικός. Στόχος της ημερίδας ήταν η κατάρτιση, η παρουσίαση καινοτομιών και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Ξενοδοχειακού Κλιματισμού.

Το παρόν στην ημερίδα έδωσαν δεκάδες επαγγελματίες ψυκτικοί, τεχνικές εταιρείες, μηχανικοί, μηχανολόγοι, ενεργειακοί επιθεωρητές, τεχνικά γραφεία, facility managers, hotel managers, ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων κ.ά.

Οι ομιλίες κέντρισαν το ενδιαφέρον

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΨΕ, κ. Δημήτριος Κοντούσιας

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΨΕ, κ. Δημήτριος Κοντούσιας

Η ημερίδα, η οποία ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γεν. Γραμματέα της ΟΨΕ, Δημήτριου Κοντούσια, απαρτίστηκε από τέσσερις θεματικές ενότητες.

Στην πρώτη ενότητα, “Θεσμικό Πλαίσιο και Ενεργειακή απόδοση κτιρίων“, ο Πρόεδρος της ΟΨΕ, Παναγιώτης Πουλιάνος, έκανε μια αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο για τον κλάδο των Ψυκτικών, ο Πολιτικός Μηχανικός, Κωνσταντίνος Λάσκος (ΠΣΥΠΕΝΕΠ) παρουσίασε αναλυτικά τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων και ο Μηχανολόγος Μηχανικός, Γιώργος Μαρκογιαννάκης μίλησε για τους Ενεργειακούς ελέγχους και την Εφαρμογή του ISO 500001. Την ενότητα έκλεισε ο Μηχ. Μηχανικός, Αριστοτέλης Μπότζιος (ΚΑΠΕ), ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην αγορά των Ενεργειακών Υπηρεσιών και στις Εμπειρίες από την εφαρμογή ΣΕΑ στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Πρόεδρος της ΟΨΕ, Παναγιώτης Πουλιάνος.

Ο Πρόεδρος της ΟΨΕ, Παναγιώτης Πουλιάνος.

Στη δεύτερη ενότητα “Επιχειρηματικότητα και Αυτοματισμοί” το λόγο πήρε ο Μηχ. Μηχανικός, Δάνος Παππάς (ecoRef) μιλώντας για την Επιχειρηματικότητα και εφαρμογές στο σήμερα και ο Μηχ. Μηχανικός, Κωνσταντίνος Βουτυράς (ALL-EXPERTS AE), ο οποίος παρουσίασε ένα σύστημα ενεργειακής διαχείρισης δωματίων ξενοδοχείων.

Η τρίτη ενότητα “Επιχειρηματικότητα και Τεχνολογία” ξεκίνησε με τον Μηχ. Μηχανικό, Βαγγέλη Λαγό (CALDA ENERGY), ο οποίος μίλησε για τις σύγχρονες τάσεις αντιμετώπισης κλιματισμού και παραγωγής Ζ.Ν.Χ στον ξενοδοχειακό τομέα και συνεχίστηκε με τον Μηχ. Μηχανικό, Κωνσταντίνο Μπουζιάνα (HELLAS ENERGY), του οποίου η παρουσίαση ήταν σχετική με τις κεντρικές μονάδες κλιματισμού στα ξενοδοχεία. Το λόγο πήραν στη συνέχεια ο Μηχ. Μηχανικός, Χρήστος Γκέκας (LG), ο οποίος μίλησε για την εξοικονόμηση ενέργειας για κλιματισμό και παραγωγή Ζ.Ν.Χ σε ξενοδοχειακούς και επαγγελματικούς χώρους, ο Μηχ. Μηχανικός, Ηλίας Πετσανάς (ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ) που παρουσίασε τη βέλτιστη εξοικονόμηση μέσω εξελιγμένου συστήματος κλιματισμού σε ξενοδοχειακή μονάδα της Κρήτης και τέλος ο Μηχ. Μηχανικός, Δημήτρης Δαλαβούρας (ASHRAE), ο οποίος μίλησε εκτενώς για το R32 και τα χαρακτηριστικά του νέου αυτού οικολογικού υγρού για τα κλιματιστικά.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την τέταρτη και τελευταία ενότητα “Υγεία και θερμική Άνεση“. Στο βήμα ανέβηκε ο Τεχνικός Σύμβουλος-Μηχ. Μηχανικός, Αλέξανδρος Κατσούλας (INVENTOR) μιλώντας για το Hotel Menu ως ολοκληρωμένη λύση κλιματισμού για ξενοδοχειακές μονάδες και ο Μηχ. Μηχανικός, Γεώργιος Σκρουμπέλος (RMS ΕΞΥΠΠ), ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη Λεγεωνέλλα, την πρόληψή της και τη σωστή λειτουργία των μονάδων κλιματισμού.

Ευκαιρίες ενημέρωσης και δικτύωσης

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα του Ξενοδοχειακού Κλιματισμού, να δικτυωθούν με επαγγελματίες του χώρου, να δημιουργήσουν συνεργασίες καθώς και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις με ειδήμονες του χώρου.

Χορηγοί και Συντελεστές

Την επιτυχημένη ημερίδα, την οποία διοργάνωσε η SHAPE, στήριξαν μεγάλες εταιρείες του χώρου. Μεγάλοι Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Calda Energy και η Inventor, Χορηγοί η LG και η XAΛΚΟΡ, Υποστηρικτές η ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ, η OLEFINI και η Linde. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την Υποστήριξη του ΠΣΥΠΕΝΕΠ και τέλεσε Υπό την Αιγίδα της ΟΨΕ. Χορηγοί Επικοινωνίας το BUILDING GREEN, το Greek Travel Pages (GTP) και το Hotel Design Magazine.

Το περιοδικό Ψυκτικός

Ο ΨΥΚΤΙΚΟΣ είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο ενημέρωσης που εκδίδεται κάθε τρεις μήνες και απευθύνεται σε ψυκτικούς, τεχνικά συνεργεία, εταιρίες ψυγείων και logistics, αλυσίδες super market και επαγγελματίες του χώρου. Το περιοδικό ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα επικαιρότητας και εξοικονόμησης ενέργειας, τεχνικά θέματα, νέες τεχνολογίες και προϊόντα, αλλά και για τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Επίσης, δημοσιεύει συνεντεύξεις και ενημερώνει για σεμινάρια και εκθέσεις σχετικά με τον χώρο.

Φωτογραφίες: Ημερίδα “Ξενοδοχειακός Κλιματισμός”

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*