connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Τουρισμός Περιπέτειας και Γαστρονομία στην ατζέντα του Evia Tourism Workshop 2019

Ο τουρισμός περιπέτειας και η γαστρονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο της ημερίδας με τίτλο, “Evia Tourism Workshop 2019”, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ευβοίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας και συντονίστρια την εταιρία Evia Adventure Tours.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2019, από τις 09:00 έως τις 19:00, στη Συνεδριακή Αίθουσα Μιχάλη Πλατανιώτη στο Lucy Hotel, στην Χαλκίδα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση των τοπικών εταιριών εναλλακτικών δραστηριοτήτων, επισκέψιμων οινοποιείων και άλλων επισκέψιμων μονάδων τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η πρωτοβουλία, που φιλοδοξεί να στηρίξει ενεργά τις δράσεις των μελών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, θα υλοποιηθεί με τη μορφή ημερίδας και Β2Β συναντήσεων μεταξύ ξενοδόχων, ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών πρακτόρων με τους παρόχους των δραστηριοτήτων τουρισμού ή των επισκέψιμων εγκαταστάσεων.

Στην ημερίδα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους του τουριστικού και του γαστρονομικού τομέα, σύντομες παρουσιάσεις των εταιριών και των υπηρεσιών τους. Οι εταιρίες θα εκθέτουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους σε μικρά stands.

Απώτερος σκοπός είναι, το εγχείρημα να έχει θετικό αντίκτυπο και επιτυχή συνέχεια στη συνεργασία των τουριστικών γραφείων με τις επιχειρήσεις τουρισμού της Εύβοιας.

“Ο τουρισμός στην Εύβοια τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αυξητική τάση, με αντίκτυπο σε πολλούς παρεμφερείς κλάδους,” αναφέρει ο Στέφανος Κουνής, συντονιστής της ημερίδας και διευθυντής της Evia Adventure Tours.

“Καθώς το τουριστικό προιόν μας ωριμάζει και οι συνεργασίες μεταξύ φορέων, ενώσεων και εταιρίων εδραιώνονται και εμπλουτίζονται, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε σε ένα λαμπρότερο και βιώσιμο μέλλον για την ανάπτυξη του τόπου που ζούμε,” τονίζει.

Η ημερίδα θα επικεντρωθεί στον τουρισμό περιπέτειας (Outdoor-Adventure τουρισμός) και το προφίλ του επισκέπτη με την ομιλία της Βίκυς Καρατζαβέλου, ιδρύτριας του Τravel Daily News Greece & Cyprus.

Photo Source: @The Menalon Trail (anadigit)

Photo Source: @The Menalon Trail (anadigit)

Επίσης, θα συζητηθεί ο τρόπος δημιουργίας περιεχομένου για την προβολή της τουριστικής επιχείρησης μέσα από τα online media, με τον Χαρίτων Μπρουσαλιάν, Sales and Marketing Manager του Greek Travel Pages (GTP).

Στη συνέχεια ο Ιωάννης Λαγός, Πρόεδρος της ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.ΕΠΟ (Menalon Trail) θα αναλύσει τον αντίκτυπο της δημιουργίας οργανωμένων δικτύων πεζοπορίας στην επισκεψιμότητα μιας περιοχής.

Επιπλέον, για τη σημασία της γαστρονομίας στην δημιουργία της ταυτότητας μιας περιοχής θα μιλήσει η Σίσσυ Νίκα, επικοινωνιολόγος και δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Τουρισμού.

Η εκδήλωση θα συμπεριλάβει B2B συναντήσεις, παρουσιάσεις οινοποιείων – επισκέψιμων αγροκτημάτων ή άλλων επισκέψιμων εγκαταστάσεων, activity providers (παρόχων δραστηριοτήτων αναψυχής),  γευστική δοκιμή τοπικών εδεσμάτων και κρασιών και βόλτα με ηλεκτρικά ποδήλατα στην παραλία της Χαλκίδας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

To Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του Evia Tourism Workshop 2019.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*