connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Athens International Tourism Expo

Η 5η Athens International Tourism Expo με την ολοκλήρωσή της έδωσε στην αγορά, για μία ακόμη χρονιά, τα άριστα αποτελέσματα μιας οργανωμένης και πολύ επιτυχημένης έκθεσης τουρισμού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού του Λιβάνου κ. Avedis Guidanian, παρουσία πολλών επισήμων, ενώ μετά από τους χαιρετισμούς παραχώρησαν από κοινού Συνέντευξη Τύπου.

Ο Λίβανος συμμετείχε με ένα άκρως εντυπωσιακό περίπτερο που φιλοξένησε πολλές Λιβανέζικες εταιρίες εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού.

Το κορυφαίο ενδιαφέρον της έκθεσης σφραγίστηκε με τη συμμετοχή των 10 Περιφερειών, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου. Οι εκπρόσωποι των Περιφερειών αλλά και οι συνεκθέτες τους είχαν τη δυνατότητα να προωθήσουν τους τουριστικούς προορισμούς τους τόσο στους Hosted Buyers όσο και στους επαγγελματίες επισκέπτες και με τη λήξη της έκθεσης εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους.

Η επιτυχία της έκθεσης συνοψίζεται στους παρακάτω πραγματικούς αριθμούς:
• Περισσότεροι από 6.000 επισκέπτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έδωσαν ώθηση σε νέες συνεργασίες με τους εκθέτες.
• Αριθμός ρεκόρ ήταν οι 7.500 Β2Β συναντήσεις των εκθετών με τους 150 κορυφαίους Hosted Buyers της έκθεσης που συμμετείχαν από 40 χώρες.
• Τον επαγγελματικό χαρακτήρα της έκθεσης σφράγισε το 92% των επισκεπτών, που ήταν επαγγελματίες του τουρισμού,και κυρίως ξενοδοχεία, βίλλες, καταλύματα και ταξιδιωτικά γραφεία.

150 Hosted Buyers και 7500 Β2Β meetings στο πλαίσιο της Έκθεσης

Τα Β2Β στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και έδωσαν την ευκαιρία στους εκθέτες να πραγματοποιήσουν εμπορικές συμφωνίες με 150 κορυφαίους Tour Operators, Travel Agencies και MICE από 40 χώρες. Η αίθουσα που φιλοξένησε τους Hosted Buyers, ήταν διακοσμημένη από ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας ταξιδιωτικού περιεχομένου “My Greece”, “#My Andros” και “My Saronikos”, που επιμελήθηκε η καλλιτεχνική ομάδα Greek Instagramers Events, ταξιδεύοντας τους με τις υπέροχες εικόνες της χώρα μας.

Οι καταρτισμένοι σπουδαστές των ειδικοτήτων Τουρισμού και Επισιτισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, που ήταν και χορηγός της έκθεσης, επάνδρωσαν όλα τα λειτουργικά της τμήματα, τη γραμματεία, την υποδοχή των επισκεπτών και τη διαδικαστική υποστήριξη των B2B συναντήσεων, εντυπωσιάζοντας εκθέτες και επισκέπτες με τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα και την ενέργειά τους. Παράλληλα, οι ταλαντούχοι σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, ανέλαβαν τα lunch breaks των 150 Hosted Buyers, αντλώντας έμπνευση από τις διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες και δημιουργώντας εντυπωσιακούς γευστικούς συνδυασμούς.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις συμμετείχε μεγάλος αριθμός επαγγελματιών του τουρισμού οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις αλλά και για το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού . H Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ειδική συνάντηση με όλους τους Hosted Buyers παρουσίασε τη περιοχή της σαν “Destination of Dream”.

Το Digi Smart Hotel, το οποίο έχτισε και λειτούργησε ζωντανά στο περίπτερο του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, παρουσιάζοντας δύο πιλοτικά “έξυπνα” δωμάτια που πρόσφεραν στους επισκέπτες εκπλήξεις και gadgets τόσο στον σχεδιασμό τους, όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές τους.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 7-9 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo με την αιγίδα των: Υπουργείου Τουρισμού, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, ΚΕΔΕ, ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΓΕΠΟΕΤ, ΤΕΕ, ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ & ΠΟΕΣΕ, και με τη στήριξη και συμμετοχή του ΕΟΤ. Τιμώμενη χώρα ήταν ο Λίβανος και στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εκθέτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι κάλυψαν όλο το φάσμα του Ελληνικού τουρισμού.

Φωτογραφίες: Athens International Tourism Expo

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*