connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Οι Μεγάλες Δυνατότητες της Δυτικής Ελλάδας στο 13ο Συνέδριο ‘Αερομεταφορές – Παρόν και Μέλλον’

13ο Αεροπορικό Συνέδριο ‘Αερομεταφορές – Παρόν και Μέλλον’

13ο Αεροπορικό Συνέδριο ‘Αερομεταφορές – Παρόν και Μέλλον’

Τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η Δυτική Ελλάδα, στον τομέα της Πολιτικής αλλά και της Γενικής Αεροπορίας, ανέδειξε το 13ο Επιστημονικό Συνέδριο “Αερομεταφορές – Παρόν και Μέλλον”, που διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Φωκίων Ζαΐμης, Αλέξανδρος Τσακτάνης

Φωκίων Ζαΐμης, Αλέξανδρος Τσακτάνης

Το συνέδριο συντόνισε ο πρόεδρος της iForce Επικοινωνίες, κ. Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έχουν τα μικρά αεροδρόμια της περιοχής αν αξιοποιηθούν σωστά, με στόχο την εκμετάλλευση αεροπορικού τουρισμού υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος αποτελεί σήμερα “παρθένο έδαφος” σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η χώρα γενικά, αλλά και ειδικότερα η Δυτική Ελλάδα χάνει πολύτιμο συνάλλαγμα, επενδύσεις και θέσεις εργασίας υψηλής αξίας αφού αδιαφορεί πλήρως, ενώ άλλες γειτονικές χώρες όπως η Κροατία και η Τουρκία επωφελούνται της ελληνικής αδράνειας και αναπτύσσουν ραγδαία τον κλάδο αυτό.

Κώστας Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Κώστας Καρπέτας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ομιλίες απηύθυναν ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ κ. Σπύρος Στεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης κ. Κώστας Καρπέτας, ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Σαλάχας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ριζούλης, η οικονομολόγος κ. Μαριάνθη Καφετζή-Ραυτοπούλου ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Ιάσων Φωτήλας, ο οικονομολόγος κ. Ηρακλής Ρούπας, ο κ. Πέτρος Μαντάς, πρόεδρος ΣΕΒΙΠΑ, αντιπρόεδρος του ΙΝΑΔΕ και πρόεδρος της ΑΞΟΝΑΣ ΑΒΕΤΕ, ο αστυνομικός υποδιευθυντής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιπταμένων Σωμάτων Ασφαλείας και Δημοσίων Υπηρεσιών κ. Γιάννης Συριόπουλος.

Εκ των βασικών ομιλητών του συνεδρίου, ήταν ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων Δημήτρης Τσουκαλάς, ο οποίος επιβεβαίωσε τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για την χρήση του αεροδρομίου Αράξου από ξένες αεροπορικές εταιρείες.

Αλέξανδρος Τσακτάνης, Global Aviatio

Αλέξανδρος Τσακτάνης, Global Aviation

Το συνέδριο έκλεισε με την παρέμβαση του Αλέξανδρου Τσακτάνη, διευθύνοντος συμβούλου της Global Aviation, που αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες που εμφανίζονται στον τομέα της εκπαίδευσης επαγγελματιών χειριστών αεροσκαφών στην Ελλάδα. Το παγκόσμιο δε έλλειμμα πιλότων που υφίσταται σήμερα ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες άτομα και αυξάνει συνεχώς.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την εταιρεία iForce Επικοινωνίες, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ), το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, την Πανελλήνια Ένωση Ιπταμένου Προσωπικού Σωμάτων Ασφαλείας & Δημοσίων Υπηρεσιών (Π.Ε.Ι.Π.Σ.Α.Δ.Υ.), της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, της Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροσκαφών Ολυμπιακής Αεροπορίας και της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας. Χορηγός του συνεδρίου η εταιρεία Global Aviation.

Το Greek Travel Pages (GTP) ήταν χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*