connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη κύριο θέμα του 3ου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

Με μεγάλη επιτυχία σε ένα κατάμεστο συνεδριακό χώρο πραγματοποιήθηκε το 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού στην Ρόδο

Η ανεξέλεγκτη τουριστική ανάπτυξη μπορεί να αποβεί επιζήμια για τον τόπο, ήταν η κοινή συνισταμένη των περισσοτέρων ομιλητών στο 3ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο στις 20-21 Οκτωβρίου.

Φέτος η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Rodos Palace υπό την επιμέλεια της εταιρείας παραγωγής Design Ambassador του Βασίλη Μπαρτζώκα και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Archisearch.gr και φιλοξένησε πλήθος ομιλητών.

Ένα βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου ήταν ότι η βιώσιμη και υπεύθυνη ανάπτυξη είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για να διατηρηθεί ελκυστικό το ίδιο το τουριστικό προϊόν.

Όπως σημειώνει η διοργάνωση, για να επιτευχθεί η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη απαιτείται σύμπραξη και ομόνοια όλων των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών παραγόντων. Επίσης, τονίστηκε ιδιαίτερα το αίσθημα ευθύνης που οφείλουν όλοι να έχουν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου.

Η διοργάνωση υποδέχτηκε φέτος τον Tom Lindblom, Hospitality Leader και Studio Director του κορυφαίου διεθνούς γραφείου Gensler με έδρα το Λονδίνο, καθώς και εκπροσώπους πολλών μεγάλων γραφείων του εξωτερικού. Η Μαργαρίτα Μπουλάκη, εκπροσώπησε το μεγάλο γραφείο του Λονδίνου Squire and Partners, η Ιωάννα Μητροπούλου την Ennismore, ο Δημήτρης Γροζόπουλος το γραφείο Fletcher Priest. Παράλληλα, ο Κώστας Πουλόπουλος από το γραφείο SquareOne, ο Λαέρτης Βασιλείου με το γραφείο LAAV Architects και η αρχιτέκτονας και βραβευμένη φωτογράφος και instagrammer Ειρήνη Γιωτοπούλου πραγματοποίησαν workshops.

Τετράπτυχο του τουρισμού

Κατα τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, μίλησε για το τετράπτυχο του τουρισμού (φορέας- πολίτης- αρχιτέκτονας- επενδυτής/ξενοδόχος) και την ανάγκη εύρεσης κοινών σημείων.

Τόνισε ότι ο αρχιτέκτονας μπορεί να επέμβει στην καθημερινότητα, όσο δύσκολο κι αν είναι, και ότι τα έργα μπορούν να ωφελήσουν ταυτόχρονα τους τουρίστες και τους ντόπιους.

Το Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού στην Ρόδο αποτελεί θεσμό που διοργανώνεται από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, την ηλεκτρονική πλατφόρμα Αρχιτεκτονικής Archisearch, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Δήμο Ρόδου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, τον ΠΡΟΤΟΥΡ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το Greek Travel Pages (GTP)  ήταν χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου.

Φωτογραφίες: Μαρία Πάχου

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*