connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Όλα έτοιμα για τη διεξαγωγή του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Τμήματος  Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του τμήματος στο Βόλο (Πεδίο Άρεως) την Πέμπτη 27 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Σε συνέχεια των προηγούμενων 4 συνεδρίων Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης που διοργανώθηκαν από το ΤΜΧΠΠΑ, σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη, συζήτηση και επιστημονική διερεύνηση του συνολικού εύρους των θεμάτων που άπτονται του χωρικού σχεδιασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κεντρικούς άξονες όπως η πολεοδομία, η χωροταξία, η αστική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων, κεντρικές θεματικές ενότητες στις 250 εργασίες & Posters που θα παρουσιαστούν, είναι:

  • Χωρική ανάπτυξη, Διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Τουρισμός, Marketing & Branding Τόπου
  • Περιφερειακή ανάλυση, Δημογραφικές εξελίξεις, Γαλάζια Οικονομία
  • Περιβαλλοντικός σχεδιασμός, Αστικό πράσινο
  • Ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων περιοχών και θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός
  • Κλιματική αλλαγή, Ενεργειακός Σχεδιασμός
  • Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα
  • Βιώσιμη αστική κινητικότητα, Μεταφορές
  • Αστική ανθεκτικότητα, Αστική αναγέννηση & ανάπτυξη, Έξυπνες πόλεις

Το συνέδριο απευθύνεται στα άτομα που δραστηριοποιούνται στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα: μέλη της επιστημονικής κοινότητας, ακαδημαϊκούς και ερευνητές, στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους, καθώς και φοιτητές.

Το Συνέδριο τιμούν με την παρουσία τους και θα απευθύνουν Κεντρικές Ομιλίες η κα Αναστασία Λουκαΐτου-Σιδέρη, Καθηγήτρια Πολεοδομίας στο UCLA, Αναπληρωτής Κοσμήτορας στο UCLA Luskin School of Public Affairs, και Υποπρύτανης  Ακαδημαϊκού Σχεδιασμού στο UCLA, ο Δρ. Εμμανουήλ Τρανός, Λέκτορας Ανθρωπογεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Birmingham και ο κος Αριστείδης Ρωμανός, Αρχιτέκτων ΕΜΠ, Πολεοδόμος M.Phil. University of London

Στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις:

  • Το 5ο Διεθνές Σεμινάριο Πειραματικού Φωτισμού (ΔΣΠΦ) που διεξαγόταν τα τέσσερα τελευταία χρόνια με τον τίτλο «Αναστοχάσου τη Νύχτα! – Rethink the Night!» θα συνοδεύσει φέτος το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, μεταφέροντας τις δημιουργικές δραστηριότητές του στο μπαλκόνι του Πηλίου, την Μακρινίτσα. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εφήμερο έργο ανάπλασης του νυκτερινού τοπίου της Μακρινίτσας το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου που το ΔΣΠΦ θα ολοκληρώνει τις εργασίες του.
  • Στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, προκηρύχθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Διαγωνισμός για το σχεδιασμό λογότυπου του Τμήματος ΜΧΠΠΑ. Έπειτα από αξιολόγηση, το 1ο και 2ο καλύτερο λογότυπο θα βραβευθεί σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
  • Στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του, το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης διοργανώνουν εκδήλωση, στις 28 Σεπτεμβρίου, µε θέμα «Μηχανικοί Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης: 30 χρόνια μετά». Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρέχει μια συνοπτική αποτίμηση για τη θέση του Μηχανικού Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Ανάπτυξης στην αγορά εργασίας από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν οι πρώτοι απόφοιτοι ξεκίνησαν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, μέχρι σήμερα. Επίσης, η εκδήλωση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια αφορμή για την ανταλλαγή εμπειριών από την αγορά εργασίας, να παρουσιάσει τις ευκαιρίες και τις πιθανές δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί της ειδικότητας και να ενημερώσει τους σημερινούς φοιτητές και τους νέους απόφοιτους για τις πιθανές διαδρομές στον επαγγελματικό στίβο.
  • Δωρεάν Ξενάγηση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα μετά το πέρας του Συνεδρίου στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε όλη αυτήν την προσπάθεια πολύτιμη είναι η συμβολή των χορηγών ο Χρυσός Χορηγός, η εταιρεία ΡΟΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε., οι χορηγοί ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,  ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε.

Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*