connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

To Ios Adventure φιλοξενεί ημερίδα τουρισμού για επαγγελματίες στην Ίο

Το GTP (Greek Travel Pages), σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή του Ios Adventure και την καθοριστική συμβολή της ένωσης ξενοδόχων και του Δήμου Ιητών, στις 7 Σεπτεμβρίου διοργανώνει την 1η Τουριστική Ημερίδα για τους επαγγελματίες του τουρισμού της Ίου.

Ο στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι επαγγελματίες του νησιού σχετικά με τα θέματα της διοργάνωσης, διαχείρισης τουριστών – αθλητισμού (θεματικός τουρισμός), δημιουργίας πακέτων εμπειριών, δημιουργίας, προβολής και προώθησης της διοργάνωσης από τα μέσα του κάθε επαγγελματία για την αύξησης της αναγνωρισιμότητας, ενημέρωσης δυνητικών και μελλοντικών πελατών, και αύξηση κίνησης/κρατήσεων/κατανάλωσης.

Ios Island, Cyclades © Maria Theofanopoulou

Ιος, Κυκλάδες

Στην ημερίδα θα μιλήσει ο κύριος Ρόμπερτ Κάραλης, εμπνευστής του Cyclades Trail Cup, των αγώνων ορεινού τρεξίματος σε νησιά των Κυκλάδων. Πρόκειται για μία συνολική διοργάνωση που εμπνέει αθλητές να τρέξουν σε νησιά των Κυκλάδων εκτός της κεντρικής καλοκαιρινής περιόδου και να γνωρίσουν νέους τόπους, ήθη και έθιμα συνδυάζοντας αθλητισμό και τουρισμό.

Ο κύριος Χάρης Μπρουσαλιάν, ο εμπορικός διευθυντής του GTP (Greek Travel Pages), ενός από τα πιο παλιά μέσα του τουρισμού στην Ελλάδα με πάνω από 40 χρόνια συνεχή παρουσία στα τουριστικά δρώμενα της Ελλάδος, θα καλύψει την ενότητα της δημιουργίας περιεχομένου σε συνάρτηση με ένα αθλητικό γεγονός στο νησί. Επίσης, θα μιλήσει για το πως μπορούν οι επαγγελματίες, με απλά λόγια και ενέργειες χαμηλού ή και μηδενικού κόστους, να εκμεταλλευτούν την διοργάνωση και να αποκομίσουν οφέλη αναγνωρισιμότητας, να ενημερώσουν το κοινό τους, να αυξήσουν τις κρατήσεις/κατανάλωση στις επιχειρήσεις τους και τελικά να προωθήσουν τον προορισμό ακόμη και στις χαμηλές περιόδους της σεζόν.

Η κυρία Σοφία Ματζουράνη, διευθύντρια ανάπτυξης για την εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων και καταλυμάτων Aqua Vista Hotels με βάση την Σαντορίνη αλλά και σημαντική παρουσία σε άλλα νησιά της Ελλάδος, θα καλύψει την ενότητα για την διαχείριση αθλητών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την αναχώρηση τους από τα καταλύματα. Θα αναφερθεί σε πρακτικές για καλύτερο σέρβις, διαχείριση αναγκών, προβολή και προώθηση σε συνάρτηση με την διοργάνωση για αύξηση αναγνωρισιμότητας, followers στα κοινωνικά δίκτυα και αύξηση μελλοντικών κρατήσεων.

Ιος, Κυκλάδες

Ο κύριος Ιάκωβος Σαχάς διευθύνων σύμβουλος του DNA Travel, το ταξιδιωτικό πρακτορείο με βάση την Σαντορίνη και δυνατή παρουσία σε Αθήνα και άλλα μέρη, θα καλύψει την ενότητα δημιουργίας πακέτων εμπειριών σε ένα νησί. Θα αναφερθεί  στο πως μπορούν να προβληθούν αλλά και να χρησιμοποιηθούν από τους επαγγελματίες έτσι ώστε να  δώσουν προστιθέμενη άξια στο προϊόν τους αλλά και στον προορισμό. Το DNA Travel έχει μεγάλη και εκτενή γνώση σε διεθνές πελατολόγιο και εκδρομές εμπειρίας μιας και ο τουρισμός στο νησί της Σαντορίνης είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο με συνεχή αυξητική τάση.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Ios Adventure, ο κύριος Γιώργος Δημητρόπουλος θα καλύψει το αντικείμενο της ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στην Ίο με την προώθηση του περιηγητικού τουρισμού στα μονοπάτια της Ίου και της ιστοσελίδας www.iospaths.gr, η οποία έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Η σύνδεση τουρισμού και αθλητικών γεγονότων αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να μεγεθυνθεί η τουριστική περίοδος, να ενημερωθεί το τουριστικό κοινό αλλά και να προβληθεί η κάθε επιχείρηση σε Ελλάδα και εξωτερικό πέραν της κεντρικής τουριστικής περιόδου.

Ο εκτιμώμενος χρόνος διάρκειας της ημερίδας είναι 1,5 ώρα. Θα ακολουθήσει διάλογος – συζήτηση.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 18.30 στο Δημαρχείο Ιητών. Παρακαλούνται όσοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε μορφή τουρισμού στο νησί να προσέλθουν εγκαίρως και να εμπλουτίσουν το διάλογο με τις ιδέες και τις προτάσεις τους.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*