connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τον Θεματικό Τουρισμό – Ειδικές Μορφές Τουρισμού

Έλενα Κουντουρά: “Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαμορφώνεται ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης  των θεματικών τουριστικών προϊόντων  και εισάγουμε νέες επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από την Τρίτη, 12 Ιουνίου, το σχέδιο νόμου με τίτλο «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού», που έχει καταρτίσει το Υπουργείο Τουρισμού με στόχο να τεθεί  για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης των θεματικών τουριστικών προϊόντων, ενώ παράλληλα θεσμοθετείται η δημιουργία νέων επαγγελμάτων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του θεματικού τουρισμού.

 Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά επισημαίνει ότι το σχέδιο νόμου ρυθμίζει το πλαίσιο ανάπτυξης των ώριμων εγχώριων θεματικών τουριστικών προϊόντων για την αύξηση της ελκυστικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους, και παράλληλα θα αποτελέσει το βασικό ρυθμιστικό πεδίο και για την περαιτέρω επεξεργασία και των υπολοίπων υπό ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού.

Επίσης, με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου επιδιώκεται η ανάπτυξη, οργάνωση και εποπτεία δραστηριοτήτων που αφορούν στον θεματικό τουρισμό και τις σχετικές ρυθμίσεις. 

Εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για την στήριξη των περιφερειακών και τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας και της επιχειρηματικότητας, την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ευημερία των πολιτών.

Το Υπουργείο Τουρισμού προσκαλεί όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες να ενημερωθούν για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/tourism/?p=1452 και να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση, με καταληκτική ημερομηνία την 27η Ιουνίου 2018.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*