connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ξεκίνησε το 17ο East Med Yacht Show στην Μαρίνα Ζέας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η τελετή έναρξης του 17ου East Med Yacht Show 2018 στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά. Η έκθεση θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή, 6 Μαΐου.

Ο κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εγκαινίασε την έκθεση και ανέφερε ότι η χώρα βαδίζει σταθερά και ένας από τους τομείς που έχει δώσει έμφαση το Υπουργείο Ναυτιλίας είναι ο θαλάσσιος τουρισμός.

«Μέσα από τη δημιουργική συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που εμφανίζονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και όλα τα υπόλοιπα Υπουργεία». Επένεσε την συμβολή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στην υπόθεση της εξυπηρέτησης και στήριξης του τουρισμού, καθώς και στην πάταξη των παράνομων ναυλώσεων, ώστε να έχουμε σήμερα απτά θετικά αποτελέσματα στις ναυλώσεις των σκαφών με ελληνική σημαία.

Ο κύριος Αντώνης Στελλιάτος – Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους για την στήριξη τους στο Ελληνικό Επαγγελματικό Yachting. Αναφέρθηκε στην άνοδο που έχει σημειωθεί στις ναυλώσεις των ελληνικών επαγγελματικών σκαφών αυτή τη χρονιά, η οποία οφείλεται αφενώς μεν στο γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί μια ασφαλή χώρα αφετέρου δε στην πάταξη των παράνομων ναυλώσεων.

Τονίζοντας την συνεισφορά του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά κατά την οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις, πρόστιμα και απαγόρευση απόπλου σε περίπου 50 σκάφη μη Κοινοτικής σημαίας και χωρίς ελληνική επαγγελματική άδεια.

«Θέλω να διευκρινίσω ότι η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κι εγώ προσωπικά, θέλουμε όλα τα σκάφη, παγκοσμίως, να έρθουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα μας, αλλά με έναν όρο: Νόμιμα και με ίσους όρους με τα Ελληνικά. Προς αυτή τη κατεύθυνση γίνονται προσπάθειες να οδηγηθεί το Νομοθετικό Πλαίσιο, με παράλληλες συσκέψεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, την ΜΥΒΑ, την GYA και την Ένωση Πρακτόρων».

Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κύριος Χαράλαμπος Καρίμαλης, τόνισε πως η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αποτέλεσε στρατηγική επιλογή και το Υπουργείο Τουρισμού έχει θέσει και υλοποιεί συγκεκριμένους στόχους για την παγκόσμια προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για γιώτινγκ στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τα τρία τελευταία χρόνια προσελκύστηκαν έξι εκατομμύρια επιπλέον διεθνείς αφίξεις και αυξήθηκε ο τουρισμός κατά 25%, με ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους του παγκόσμιου μέσου όρου. Το 2017 εισήλθαν στη χώρα περισσότεροι από 30 εκατ. διεθνείς επισκέπτες και επετεύχθη ρεκόρ τουριστικών εσόδων. Το 2018 ξεκίνησε με διψήφια αύξηση στις αφίξεις και στις κρατήσεις, με 3 εκατ. επιπλέον προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια, και με όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει την καλύτερη χρονιά στον τουρισμό μας.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΕ και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ, κύριος Γιώργος Βερνίκος, υπογράμμισε την σπουδαιότητα του θεσμού του East Med Yacht Show και τόνισε πως ο Πειραιάς και η θάλασσα ενώνουν όλες τις πλευρές του θαλάσσιου τουρισμού.

«Ο τουρισμός είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας, και είναι σημαντικό να τονιστεί ότι είμαστε στην αρχή μιας ανοδικής πορείας, και εξαρτάται από εμάς να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από αυτή ως χώρα. Στο θαλάσσιο τουρισμό είμαστε στα πρόθυρα μιας τεχνολογικής επανάστασης κάτι το οποίο θα το δούμε στο μέλλον πολύ πιο έντονα. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, από επαγγελματίες που θέλουν να αξιοποιήσουν το τουριστικό ρεύμα που υπάρχει, και στον θαλάσσιο τουρισμό».

Το 17ο East Med Yacht Show, που φιλοξενείται για τρίτη χρονιά στην Μαρίνα Ζέας θέτει υψηλούς στόχους και αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία/σκάφη αναψυχής, στην προώθηση και τη τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού και στην καθιέρωση της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα του Πειραιά, ως διεθνή τουριστικό προορισμό.

Η έκθεση αποτελείται από:

Έκθεση σκαφών: 60 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά. Το τμήμα αυτό είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Περίπτερα εκθετών: 50 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 5.000 άτομα ενώ η δραστηριοποίηση των περίπου 5.000 πλοίων και σκαφών στο χώρο των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων είναι μια αγορά που ενδιαφέρει τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού ειδικότερα.

H Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης απαρτίζεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού (HPYOA) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Το σαλόνι έχουν θέσει υπό την Αιγίδα τους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΝΕΕ), ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η διοργάνωση της έκθεσης East Med Yacht Show 2018, πραγματοποιείται από την εταιρεία Trinity Events.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*