connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση Greek Travel Show 2018 στο Helexpo Maroussi

Greek Travel Show 2018

Άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η 2η έκθεση Greek Travel Show στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού κ. Γιώργος Τζιάλλας ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια.

Η 2η Greek Travel Show πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο από τις 4 Μαΐου και μέχρι τις 6 Μαΐου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών «Helexpo Maroussi».

Η Ήπειρος, είναι η τιμώμενη περιφέρεια της έκθεσης.

Η Ήπειρος, είναι η τιμώμενη περιφέρεια της έκθεσης.

Στην έκθεση ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, προσφορές, εκπτώσεις και να γνωρίσει όλες τις λεπτομέρειες για τον προορισμό που έχει επιλέξει. Με 110 συμμετοχές, 9 Περιφέρειες και πολλούς δήμους από όλη την Ελλάδα, αλλά και με μια ευρεία γκάμα τουριστικών προτάσεων, η 2η Greek Travel Show αποτελεί το επίκεντρο του τουριστικού κλάδου.

Στην ομιλία του, στα εγκαίνια της έκθεσης, κ. Τζιάλλας τόνισε ότι το τρίπτυχο της επιτυχίας στον τουρισμό, δηλαδή η κυβέρνηση, η αυτοδιοίκηση και ο ιδιωτικός τομέας, δουλεύει καλύτερα από ποτέ, συνεργάζεται πολύ καλά και τα αποτελέσματα έρχονται.

Ο κ. Τζιάλλας τόνισε πως οι συνέργιες με τον ιδιωτικό τομέα αναδεικνύουν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας σε συνεργασία και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, ενώ πλέον οι επισκέπτες στην χώρα έχουν φτάσει τα 30 εκατομμύρια.

Αναφερόμενος στην Greek Travel Show έκανε λόγο για μία πολύ καλή πρωτοβουλία, την οποία «είμαστε εδώ για να την στηρίξουμε με κάθε τρόπο».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως η Greek Travel Show εξελίσσεται σε ένα μεγάλο εκθεσιακό τουριστικό «ραντεβού» ευρύτερης απήχησης.

Στη φετινή διοργάνωση Τιμώμενη Περιφέρεια είναι η Ήπειρος και Τιμώμενος Δήμος ο δήμος Λαμιέων.

Μεταξύ των Περιφερειών που συμμετέχουν περιλαμβάνονται η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία, η Δυτική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο, το «παρών» δίνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, ενώ από το Βόρειο Αιγαίο συμμετέχουν οι δήμοι Λέσβου και Σάμου. Από τη φετινή διοργάνωση όμως δεν λείπει και η διεθνής «πινελιά», με συμμετοχές χωρών όπως η Σερβία, η Κένυα και οι Φιλιππίνες.

Ο δήμος Λαμιέων είναι ο τιμώμενος δήμος της έκθεσης.

Ο δήμος Λαμιέων είναι ο τιμώμενος δήμος της έκθεσης.

Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, με πολιτιστικά events, παρουσίαση εθίμων από όλη την Ελλάδα, γαστρονομικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών, ενώ δεν λείπουν και οι εκπλήξεις, με πολλούς διαγωνισμούς και κληρώσεις δώρων.

Φέτος δε για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί ειδικός χώρος στην έκθεση για την προώθηση του Ποδηλατικού Τουρισμού, σε συνεργασία με το Σήμα Πιστοποίησης «Bike Friendly Hotel».

Η Greek Travel Show πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ, της ΠΟΞ και του HATTA, ενώ υποστηρικτής είναι ο δήμος Αμαρουσίου. Χορηγοί της έκθεσης είναι η ΔΕΠΑ και η Fisikon.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*