connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Η ΠΟΕΕ- ΥΤΕ απέρριψε τις προτάσεις της ΠΟΞ για την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ- ΥΤΕ), αναφορικά με την Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΚΣΣΕ) για τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις όλης της χώρας, η ΠΟΞ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – ενημέρωση:

“Με λύπη πληροφορηθήκαμε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ- ΥΤΕ) την απόρριψη των προτάσεων της ΠΟΞ για τη νέα Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την απόφαση για παραπομπή του θέματος στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Οι ξενοδόχοι προσήλθαμε σε αυτό το διάλογο, πριν ακόμη τη λήξη της εκπνέουσας Κλαδικής ΣΣΕ και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της ΠΟΞ, με την πρόθεση για μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία, όπως άλλωστε έχει επιδείξει ο κλάδος μας όλα αυτά τα χρόνια. Γι αυτό και από την πλευρά μας καταθέσαμε μια ρεαλιστική πρόταση για περαιτέρω μισθολογικές αυξήσεις – παρά την υπερφορολόγηση του κλάδου – με διατήρηση των επιδομάτων των προηγούμενων ΣΣΕ, υποβάλλαμε δε παράλληλα, πλην των άλλων και μια θεσμική πρόταση η οποία κατά την άποψή μας θα συμβάλλει ουσιαστικά στη θωράκιση της εποχικής εργασίας στα ξενοδοχεία.

Η παρούσα χρονική συγκυρία επιτάσσει τη διατήρηση κλίματος συνεργασίας και εργασιακής ειρήνης στον τουρισμό, προκειμένου αυτός να δώσει την αποφασιστική ώθηση που τόσο έχει ανάγκη η εθνική οικονομία, για να βγει από τα μνημόνια και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Πιστεύουμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε και οι δύο πλευρές, υπερβαίνοντας ίσως αγκυλώσεις του παρελθόντος και αντιμετωπίζοντας τη νέα πραγματικότητα με ρεαλισμό, προοπτική και διάθεση για συνεργασία.”

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*