connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Λάρισα: Ημερίδα με θέμα «Μνημεία και Τουριστική Ανάπτυξη»

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνει την ημερίδα με θέμα «Μνημεία και Τουριστική ανάπτυξη, μια αμφίδρομη σχέση» η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00 στον χώρο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, Μεζούρλο Λάρίσης.

Η ημερίδα αυτή διοργανώνεται στα πλαίσια μίας συλλογικής προσπάθειας και στρατηγικής ανάδειξης της πόλης της Λάρισας ως ένα κομβικό σημείο πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης στην Θεσσαλία.

Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει σημαντική δραστηριότητα για την ανάδειξη και εκμετάλλευση των μνημείων της Λάρισας και της περιοχής της, τα οποία έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον του τοπικού και του ευρύτερου κοινού, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο της πόλης. Συγχρόνως, δημιουργήθηκαν νέοι αρχαιολογικοί χώροι από τα Φάρσαλα και τη λίμνη Κάρλα μέχρι τον Όλυμπο, τα Τέμπη και την Αγιά λαμβάνοντας την σημαντική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Υπουργείων.

Παράλληλα άνοιξε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο αναδεικνύει για πρώτη φορά με οργανωμένο τρόπο τα υλικά κατάλοιπα του Θεσσαλικού πολιτισμού. Η έκθεση περιλαμβάνει περί τα 2000 αντικείμενα και αποτελεί ένα ταξίδι στην ιστορία της Θεσσαλίας από τα προϊστορικά μέχρι τα νεώτερα χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας και τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα.

Στόχος του μουσείου είναι η επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης των κατοίκων με το παρελθόν και τα κατάλοιπά του και η ευαισθητοποίησή τους για την προστασία τους, μέσα από τη θεμελίωση μιας δυναμικής σχέσης με τις έννοιες αρχαιολογία, κληρονομιά, υλικός πολιτισμός και πολιτισμική διαχείριση.

Η πρωτοφανής αυτή δραστηριότητα σε συνδυασμό με την κομβική θέση της πόλης στο κέντρο της Ελλάδας αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, καθώς και στην αντανάκλαση σε άλλους τομείς της οικονομίας.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται ως σήμερα καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν κατά την διάρκεια της ημερίδας. Αρχαιολόγοι της Εφορείας θα παρουσιάσουν το πρόσφατο αρχαιολογικό έργο, ενώ πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων θα αναδείξουν τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού που διανοίγονται μέσα από αυτό, παρουσία προσκεκλημένων από τον τομέα του τουρισμού.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*