connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

2ο Συνέδριο Hotel Tech: Το μέλλον του τουρισμού είναι το Smart Hotel

Hotel Tech Conference 2018

Το 2ο Συνέδριο Hotel Tech, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στο Wyndham Grand Athens Hotel, με γενικό τίτλο: «Smart Hotel. Meet the future of tourism!», επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες σήμερα αποτελούν ένα ευρύτατο πεδίο δράσης για την εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερα από 1.500 στελέχη ξενοδοχειακών μονάδων και τεχνικών εταιρειών, κατασκευαστές, integrators και εν γένει επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών και εμπορίας εξοπλισμού, που αναλαμβάνουν την υλοποίηση τεχνολογικών έργων σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις.

Με βλέμμα προς το μέλλον του τουρισμού και κεντρικό πυρήνα το Smart Hotel – που ήταν και το κεντρικό μήνυμα του Hotel Tech 2018 – οι ομιλητές, οι θεσμικοί φορείς και οι εταιρείες χορηγοί που συμμετείχαν, ανέδειξαν τεχνολογίες αιχμής, λύσεις και προϊόντα που απευθύνονται στις τουριστικές υποδομές, από όλους τους θεματικούς άξονες του συνεδρίου και συγκεκριμένα: Business IT, Communications, Online Reservation & Digital Marketing, Energy, TV & Entertainment, Security & Safety.

Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας

Στον χαιρετισμό που απεύθυνε στην έναρξη του συνεδρίου, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας τόνισε ότι οι νέες τεχνολογίες βοηθούν σημαντικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας και μπορούν να ενισχύσουν ακόμα την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα του κλάδου.

Στην 1η ενότητα της Ολομέλειας του συνεδρίου παρουσιάστηκαν καινοτόμες λύσεις από τον τομέα της πληροφορικής, των ψηφιακών υπηρεσιών και του digital marketing, που συμβάλουν στην ενίσχυση της λειτουργικότητας και την εξοικονόμηση πόρων. Παράλληλα, αναδείχτηκαν οι νέες απαιτήσεις στο τομέα της ψηφιακής ασφάλειας και οι επιπτώσεις που επιφέρει ο νέος κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως η απαίτηση για το cyber insurance και η θεσμοθέτηση του υπευθύνου προσωπικών δεδομένων.

Hotel Tech Conference 2018 room

Με επίκεντρο τη βελτίωση της εμπειρίας και άνεσης διαμονής των πελατών των ξενοδοχείων, οι ομιλητές της 2ης ενότητας ανέδειξαν προτάσεις που αφορούν την επικοινωνία και την ψυχαγωγία στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, καθώς επίσης και λύσεις που αφορούν τον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης της ενέργειας.

Hotel Tech Conference 2018 PanelΗ φυσική ασφάλεια των εγκαταστάσεων και η προστασία ανθρώπων και αγαθών σε ένα ξενοδοχείο αποτελεί έναν πολύ κρίσιμο παράγοντα εύρυθμης λειτουργίας στα ξενοδοχεία, όπως επισήμαναν οι ομιλητές της 3ης ενότητας που παρουσίασαν σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Η Ολομέλεια του συνεδρίου ολοκληρώθηκε με ένα πάνελ συζήτησης στο οποίο συμμετείχαν στελέχη ξενοδοχείων, που μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών. Κοινός τόπος των στελεχών που συμμετείχαν στο πάνελ, ήταν η σημαντική συμβολή των νέων τεχνολογιών στην αύξηση της ικανοποίηση των πελατών και γενικότερα στην ανάπτυξη των ξενοδοχειακών μονάδων τους.

Παράλληλες Δράσεις

Το 2ο Συνέδριο Hotel Tech συνοδεύτηκε με την παράλληλη διοργάνωση της ενότητας FU-TOURISM18, κατά την οποία αρκετές από τις πλέον δυναμικές ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό, παρουσίασαν τις προτάσεις και τις λύσεις που έχουν αναπτύξει. Στο πλαίσιο της ενότητας έλαβε χώρα διαγωνισμός όπου αξιολογήθηκαν και βραβεύτηκαν από ειδική επιτροπή οι λύσεις που ξεχώρισαν. Οι εταιρείες start-up που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις, ήταν οι: Syncbnb, Workathlon και Tekmon Geomatics.

Ο «ψηφιακός μετασχηματισμός» του ξενοδοχειακού κλάδου και οι τρόποι διεύρυνσης προς νέες αγορές με την προσέλκυση πελατών από το εξωτερικό, αξιοποιώντας τεχνολογικά εργαλεία, ήταν το βασικό θέμα στο οποίο επικεντρώθηκαν οι ομιλίες της 2ης παράλληλης ενότητας του συνεδρίου, DIGIHOTEL.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένα εταιρικά labs από διακεκριμένους εισηγητές, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή χρηστική εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Το συνέδριο είχε την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος, της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος και του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών.

Το Greek Travel Pages (GTP) ήταν χορηγός επικοινωνίας του 2ου Συνεδρίου Hotel Tech.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*