connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

IFFL 2018: Σε 1η προβολή στη Λάρισα η ταινία «Εν δυνάμει» του Θόδωρου Μαραγκού

IFFL 2018

Πανελλήνια πρεμιέρα θα κάνει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στη Λάρισα η νέα ταινία του Θόδωρου Μαραγκού «Εν δυνάμει» την πρώτη μέρα του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας (IFFL 2018).

Tην ταινία θα παρακολουθήσει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης μαζί με ομάδα πρωταγωνιστών: Πέτρος Ξεκούκης, Θόδωρος Κολοβός, Κωσταντίνα Δουβή και Γιώργος Ματαράγκας.

Περίληψη: Ένας εκφωνητής ακραίων κοινωνικών φαινομένων, ο Πρόδρομος, μαζί με τον φίλο του τον Θόδωρο, βλέπουν απογοητευμένους ανθρώπους να περιμένουν στο σταθμό, ένα τρένο που δεν θα έρθει ποτέ. Ο Πρόδρομος τους προτρέπει να μείνουν και να αντιμετωπίσουν θαρραλέα την τραγική κατάσταση που ζούνε. Ο Θόδωρος όμως, βλέπει και την αγαπημένη του, την Νεφέλη ανάμεσά τους και τρελαίνεται…

Ο Θόδωρος Μαραγκός, σκηνοθέτης της εμβληματικής πλέον ταινίας «Μάθε παιδί μου γράμματα» έχει στο ενεργητικό του πολλές ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ με έντονα πολιτικό χαρακτήρα, βαθιά λαϊκές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν: «Πώς να σωπάσω», «ο ισοβίτης», «Μπεε!» κ.α.

Είναι πραγματικά τιμή και καταξίωση για το φεστιβάλ το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης εμπιστεύεται την πρώτη προβολή της ταινίας του στο Φεστιβάλ, ενώ θα μιλήσει γι΄αυτή και θα απαντήσει σε ερωτήσεις των θεατών.

IFFL 2018: Το πλήρες πρόγραμμα του Σαββατου 3 Φεβρουαρίου

Με  την έκθεση φωτογραφίας του Παγκοσμίου Φήμης Διευθυντή Φωτογραφίας Γιώργου Αρβανίτη ανοίγει το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας. Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Olympus Cultural Routes ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και θα ανοίξει το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας ,ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει μία επιλογή από 40 θαυμάσιες καλλιτεχνικές ασπρόμαυρες και έγχρωμες  φωτογραφίες από την πλούσια δημιουργία του Γιώργου Αρβανίτη . Είναι μία διαδρομή μέσα στο χρόνο με αναφορά στην γυναίκα  . Στις γυναίκες του κόσμου.  Αποτυπώνουν την γυναίκα μέσα  από τις ποικιλόμορφες εκφράσεις της , κάτω από το φώς του κόσμου  (το μεσογειακό, το αφρικάνικο , το βόρειο) , και την πολύ δυνατή καλλιτεχνική ματιά του Γ. Αρβανίτη.

Ο Γιώργος Αρβανίτης πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πολυβραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας, είναι ταυτισμένος με τα ειδυλλιακά κινηματογραφικά πλάνα του Θόδωρου Αγγελόπουλου αλλά και με ταινίες των Παντελή Βούλγαρη, Μιχ. Κακογιάννη κ.α. Συνεργάτης για 6 χρόνια της «Φίνος Φιλμ» έχει στο ενεργητικό του ένα σύνολο 110 ταινιών . Είναι μέλος της Γαλλικής ΄Ενωσης Διευθυντών Φωτογραφίας, της Ακαδημίας Κινηματογράφου, της Γαλλικής Ακαδημίας Τέχνης και Τεχνικής του Κινηματογράφου,κ.α. Ζει και εργάζεται στη Γαλλία.

Στις 7:30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας θα μας ταξιδέψει σε κινηματογραφικές μουσικές κάνοντας ουσιαστικά την έναρξη του κεντρικού αφιερώματος του Φεστιβάλ που είναι «η μουσική στον Κινηματογράφο»

Αμέσως μετά και σε Α΄Πανελλήνια προβολή θα προβληθεί η νέα ταινία του Θόδωρου Μαραγκού « Εν δυνάμει» την οποία θα παρακολουθήσει και ο ίδιος ο σκηνοθέτης μαζί με ομάδα πρωταγωνιστών.

Παράλληλα με την προβολή μια άλλη μεγάλη εκδήλωση θα λαμβάνει χώρα στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα στον Πολυχώρο « Σεϋχέλλες» που συμπίπτει και με την έναρξη της λειτουργίας του, και είναι το πάρτυ έναρξης για τους νέους του Φεστιβάλ, τους εθελοντές, τους ανθρώπους του φεστιβάλ και γενικότερα τους σινεφίλ . Θα παρουσιαστούν τα συγκροτήματα The banksters ,  Sol and friends, σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα για την έναρξη του μεγάλου αυτού πολιτιστικού γεγονότος στην πόλη μας.

Τέλος στον ίδιο χώρο, παρουσιάζονται δύο  εκθέσεις φωτογραφίας του Φώτη Νατσιούλη με θέματα: « Αστικές μεταλλάξεις» και « Μπαρμπής Βοζαλής ο άνθρωπος του Κινηματογράφου». Στις εκθέσεις παρουσιάζονται τοποθεσίας της Λάρισας στη διαχρονική τους μετάλλαξη, ενώ η φυσιογνωμία του αείμνηστου και κατ΄εξοχήν ανθρώπου του κινηματογράφου θα κυριαρχεί σε πάρα πολλές στιγμές όπως τις αποτύπωση ο φακός του φωτογράφου.

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ υπάρχουν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.iffl.gr και στην επίσημη σελίδα του στο facebook.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*