connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Ρόδος: Συνάντηση με θέμα ‘Τουρισμός και Αειφόρο Επιχειρείν στο Αιγαίο’

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν συνάντηση με θέμα “Τουρισμός και Aειφόρο Eπιχειρείν στο Αιγαίο”.

Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την έννοια του αειφόρου επιχειρείν και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος. Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην περιγραφή των διαθέσιμων τεχνολογιών, με τις οποίες επιτυγχάνεται πολύ σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους, παράλληλα με την προστασία των φυσικών πόρων και τη βελτίωση του προφίλ της επιχείρησης.

CEST 2017 logoΑπευθύνεται σε επιχειρηματίες του τουρισμού, σε εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα, σε στελέχη συμβουλευτικών και μελετητικών εταιρειών, σε υπαλλήλους φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Διοργανώνεται στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2017) από τον κο Δημήτρη-Φραγκίσκο Λέκκα, Αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρου του συνεδρίου. Επίσης έχει προσκληθεί και θα συμμετέχει ως ομιλητής ο Dr Dirk Glaesser, διευθυντής του Προγράμματος Αειφόρου Ανάπτυξης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).

Οι εισηγήσεις θα αφορούν τόσο σε αποτελέσματα ερευνών σχετικά με τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών αλλαγών στα νησιά του Αιγαίου και στον τουρισμό, όσο και σε προτάσεις για τη διαχείριση αποβλήτων και για συνδυασμένα συστήματα νερού-ενέργειας για ξενοδοχειακές μονάδες.

Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Αξιολόγηση πορείας τουριστικής οικονομίας: ενσωμάτωση δεικτών αειφορίας” με συντονιστή τον κο Γιώργο Δρακόπουλο, Πρόεδρο και CEO της Tourism Generis.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Rodos Palace την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 στις 10.00 π.μ.

Το Greek Travel Pages (GTP)  είναι χορηγός επικοινωνίας του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2017) .

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*