connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages (gtp)

Η 4η Greek Tourism Expo δίνει ραντεβού με τον Ελληνικό τουρισμό τον Δεκέμβριο

Η 4η διεθνής έκθεση τουρισμού Greek Tourism Expo ’17 θα διοργανωθεί 8-10 Δεκεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo και προσκαλεί όλους να συμμετέχουν στη μεγαλύτερη και διεθνή έκθεση τουρισμού στην Αθήνα.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν:
α) Περιφέρειες, δήμοι, εταιρείες και επαγγελματίες του τουρισμού όλων των κατηγοριών, και θα προβάλλουν, σε κάθε κλάδο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν
β) Διεθνείς εταιρείες τουρισμού από πολλές χώρες

Στο πρόγραμμα των Β2Β συναντήσεων με τους εκθέτες θα συμμετέχουν 150 διεθνείς hosted buyers για κάθε κλάδο τουρισμού, από 40 χώρες της Ευρώπης, Μ. Ανατολής, Βαλκανίων, Ασίας, Αμερικής και Καναδά

6.000 B2B συναντήσεις θα έχουν οι εκθέτες με τους hosted buyers. Οι χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης από όλους τους κλάδους του τουρισμού αλλά και γενικότερα της αγοράς θα αποτελέσουν την πηγή νέων συνεργασιών.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν όλοι οι τομείς του Ελληνικού Τουρισμού, όπως κάθε χρόνο, και παράλληλα για πρώτη χρονιά θα συμμετέχουν και οι νέοι κλάδοι:

Γαστρονομία Τουρισμού

Η Ελληνική γαστρονομία είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του ελληνικού τουρισμού. Οι θησαυροί της ελληνικής γης σε τρόφιμα και ποτά παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας από πολλές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες στην έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν hosted buyers από διάφορες χώρες και χιλιάδες ξενοδόχους και επαγγελματίες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα να μαγειρέψουν σε ειδικό χώρο και να προσφέρουν στους εκθέτες και επαγγελματίες επισκέπτες δικά τους φαγητά, γλυκά και ποτά, για να προωθήσουν τις νέες συνεργασίες τους. Συμμετέχοντες: Εταιρείες και επαγγελματίες παραγωγής και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών, έτοιμων προϊόντων και ποτών.

Εναλλακτικός και Εσωτερικός Τουρισμός

Trekking Hellas Epirus, Greece

Οι ατελείωτες ομορφιές και ο υπέροχος εναλλακτικός τουρισμός σε κάθε γωνιά της χώρας μας είναι πόλος έλξης για το διεθνή τουρισμό και πρέπει να γίνουν και η προτίμηση του Έλληνα τουρίστα στη χώρα του. Η μεγάλη και δυναμική αύξηση διεθνώς του εναλλακτικού τουρισμού με τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί και πρέπει να έχει και άμεση ανταπόκριση και στην χώρα μας. Οι πολλές και μικρές εταιρείες καθώς και τα γραφεία που ασχολούνται σε όλη την Ελλάδα με τον εναλλακτικό τουρισμό δεν έχουν, οι περισσότερες, τις δυνατότητες και την οργάνωση να συμμετέχουν και σε διεθνείς εκθέσεις και εκδηλώσεις. Για να δημιουργήσουν νέες και μεγάλες συνεργασίες η συμμετοχή τους στην έκθεση Greek Tourism Expo θα τους παρέχει αυτή τη δυνατότητα διότι θα συναντήσουν διεθνείς hosted buyers και χιλιάδες επισκέπτες. Συμμετέχοντες: Όλες οι κατηγορίες εναλλακτικού τουρισμού, όπως: nature walking, hiking, trekking tours, sailing, fun water games, events & races organizers, camping, running, marathon & triathlon, windsurfing, canoe kayak, river rafting, horse riding tours, sports.

Τουρισμός Υγείας

Η ραγδαία ανάπτυξη που σημειώνει σε παγκόσμιο επίπεδο ο κλάδος του τουρισμού υγείας είναι και ο στόχος των διοργανωτών της έκεθεσης για την προβολή της Ελλάδας ως ιδανικός προορισμός για τουρισμό υγείας και τον ιατρικό τουρισμό. Ο πλούτος των ελληνικών ιαματικών πηγών και άλλων φυσικών μέσων υγείας και η μεγάλη ανάπτυξη της ιατρικής στη χώρα μας, αποτελούν άριστα μέσα θεραπείας, αναζωογόνησης και ξεκούρασης. Όλα αυτά αποτελούν πολλή μεγάλη ευκαιρία για να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει σήμερα η Ελλάδα και να προωθηθεί ο τουρισμός υγείας οργανωμένα και σε όλες τις περιοχές της. Η κινητοποίηση και συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στην κατεύθυνση μιας εθνικής στρατηγικής θα έχουν αποτέλεσμα:

  1. Να αναδειχτούν οι μεγάλες ελληνικές πόλεις ως κορυφαίοι προορισμοί τουρισμού υγείας & ιατρικού τουρισμού,
  2. Να προσελκύονται οι ασθενείς τουρίστες υψηλού βιοτικού επιπέδου,
  3. Να γίνουν επενδύσεις στον τουρισμό υγείας ως ανταγωνιστικού προϊόντος σε παγκόσμια κλίμακα

Η έκθεση αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία οργανωμένης ανάδειξης και προβολής του τουρισμού υγείας & ιατρικού τουρισμού, καθώς θα συμμετέχουν και εξειδικευμένοι hosted buyers τουρισμού υγείας από πολλές χώρες για Β2Β συναντήσεις με εκθέτες. Συμμετέχοντες στην έκθεση: Περιφέρειες και δήμοι με ιαματικές πηγές και άλλα μέσα υγείας τουρισμού της περιοχής τους, νοσοκομεία, κλινικές και ιατρικά κέντρα, επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου υγείας & τουρισμού, ιατρικοί σύλλογοι, τουριστικά γραφεία, ασφαλιστικές εταιρείες.

Εξοικονόμηση Ενέργειας – Βιοκλιματικά Ξονοδοχεία

Η εξοικονόμηση ενέργειας και η χρήση βιοκλιματικών υλικών και συστημάτων στα ξενοδοχεία, τις βίλλες και όλα τα καταλύματα είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες εξοικονόμησης ενέργειας και μείωσης του κόστους σε όλες τις τουριστικές μονάδες.  Σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ε. μέσα στην έκθεση θα δημιουργηθούν ξενοδοχειακοί χώροι με συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Το Τ.Ε.Ε. έχει ήδη αναρτήσει δημόσια πρόσκληση για την υποβολή μελέτης κατασκευής του ξενοδοχείου και έχει ήδη δεχτεί δεκάδες αιτήσεις. Η καλύτερη μελέτη θα βραβευθεί και βάσει αυτής θα γίνει και το ξενοδοχείο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Τ.Ε.Ε.

Η 4η διεθνής έκθεση τουρισμού Greek Tourism Expo τελεί υπό την Αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Ναυτίλίας και Νησιώτικης Πολιτικής, ΕΟΤ, ΚΕΔΕ, ΞΕΕ, ης Εφοπλιστών ΣΕΤΕ, ΓΕΠΟΕΤ, ΤΕΕ, ΕΒΕΑ, ΕΟΑΕΝ και Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων & Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας: Greek Travel Pages (GTP)

Συνεχής ενημέρωση για την Έκθεση παρέχεται εδώ.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*