connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Για πρώτη φορά Τμήμα Τουριστικών Σπουδών

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με την ίδρυση του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών από την ακαδημαϊκή περίοδο Σεπτέμβριος 2017-2018, έρχεται να συνδέσει ιστορικά και εξελικτικά το παρελθόν της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης με το μέλλον.

Σε μια περίοδο για την Ελλάδα που ο κλάδος του τουρισμού αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσω του «Τμήματος Τουριστικών Σπουδών», επιδιώκει την προαγωγή της έρευνας και την δημιουργία επιστημόνων και στελεχιακού δυναμικού, υψηλού επιπέδου με ολοκληρωμένη εκπαίδευση επί θεμάτων τουρισμού και επιχειρήσεων φιλοξενίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου, μέσω του νέου Tμήματος οι φοιτητές θα λάβουν μια εκπαιδευτική εμπειρία, η οποία θα τους εφοδιάζει με γνώση και δυνατότητες για μια επιτυχημένη καριέρα στο σύγχρονο διεθνοποιημένο επιχειρηματικό τουριστικό περιβάλλον.

Το Τμήμα διαθέτει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Σπουδών: μαθήματα σχετικά με την Τουριστική Οικονομία, το Τουριστικό Μάνατζμεντ, τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Παράγοντα, τη Λογιστική, τη Χρηματοοικονομική για Στελέχη Τουρισμού, το Μάρκετινγκ Τουριστικών Προϊόντων, τις Νέες Τεχνολογίες, ενοποιούνται με καινοτόμες μεθόδους και ιδέες για τη δημιουργία των μελλοντικών ηγετών στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας.

Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους διαρθρώνεται το πρόγραμμα σπουδών είναι η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και η αειφόρος διαχείριση των τουριστικών οργανισμών, αξιοποιώντας την καινοτομία στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Στόχος είναι οι φοιτητές σε συνεργασία με το υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πειραιώς, να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σύγχρονου τουριστικού περιβάλλοντος.

«Θέλουμε οι απόφοιτοί μας να αποτελέσουν στελέχη τουρισμού υψηλού επιστημονικού επιπέδου», τονίζει σε ανακοίνωση ο Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Νικόλαος Β. Γεωργόπουλος.

«Κινούμαστε εμπρός με μεγάλο ενθουσιασμό για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις ενός απαιτητικού επιχειρηματικού τουριστικού περιβάλλοντος, μην παραβλέποντας τα σημαντικά καθημερινά θέματα. Ο συνδυασμός ενός δυναμικού, καινοτόμου προγράμματος σπουδών που αξιοποιεί τις τεχνολογίες αιχμής με διακεκριμένους καθηγητές και εργατικούς φοιτητές είναι η βάση της επιτυχίας του νέου Τμήματος. Οι διδάσκοντες, οι φοιτητές μας και σε λίγα χρόνια και οι απόφοιτοι μας, πρόκειται να δημιουργήσουν ένα απαράμιλλο δίκτυο ανθρώπων που θα θέτει τα υψηλότερα πρότυπα για ηγεσία στην παγκόσμια τουριστική οικονομία».

Περισσότερες πληροφορίες: http://tourism.unipi.gr/

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*