connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Θεαματική αύξηση της επισκεψιμότητας στο 100% Hotel Show 2016

100% Hotel Show Apologismos
Το τέταρτο 100% Hotel Show, η δυναμικότερα ανερχόμενη έκθεση για ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016. Με θεαματική αύξηση της επισκεψιμότητας που αγγίζει το 80% (σε σύγκριση με την περσινή χρονιά), οι συνολικές επισκέψεις ξεπέρασαν τις 18.000 (κυρίως από ιδιοκτήτες καταλυμάτων όλων των κατηγοριών), διατηρώντας πάντα το premium προφίλ του θεσμού, αφού η ροή ήταν ελεγχόμενη, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός και μαζικότητα.

Οι εντυπωσιακές κατασκευές περιπτέρων αποτέλεσαν ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης των επισκεπτών, οι οποίοι συμμετείχαν δυναμικά στην ψηφοφορία του διαγωνισμού “Καλύτερου περιπτέρου”, μέσω της οποίας η συμμετοχή της εταιρείας Bagno y Bagno αναδείχθηκε ως το εντυπωσιακότερο περίπτερο της έκθεσης. Τη σημασία της έκθεσης για το χώρο της αρχιτεκτονικής και του design, επιβεβαίωσε επίσης η προσέλευση καταξιωμένων Αρχιτεκτονικών γραφείων και Τεχνικών εταιρειών.

Μια από τις σημαντικότερες διαπιστώσεις του θεσμού, ήταν η έντονη επενδυτική διάθεση από ξενοδόχους κάθε κατηγορίας, γεγονός που καταγράφηκε στις συναντήσεις μεταξύ εκθετών και επισκεπτών, που ξεπέρασαν τις 30.000. Το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, επισφραγίστηκε επίσης από την παρουσία υψηλής ποιότητας επαγγελματιών, τόσο από την πλευρά των ξενοδόχων (οι οποίοι ήταν συνήθως ιδιοκτήτες ή διοικητικά στελέχη), όσο και από την πλευρά των εκθετών, οι οποίοι συμμετείχαν με τα υψηλόβαθμα στελέχη τους για τη διευκόλυνση των επαφών και των συμφωνιών.

Η σημασία των 100% Hotel Design Awards

100% Hotel Design Awards

Τα 100% Hotel Design Awards, αποτέλεσαν το πρώτο παράλληλο event της διοργάνωσης, με περισσότερους από 200 εκλεκτούς καλεσμένους να παρακολουθούν την τελετή απονομής. Ο διοργανωτής της έκθεσης, κος Δημήτρης Αντωνάκος, αναφέρθηκε στον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός στην ανάδειξη του Ελληνικού Design σε συγκριτικό πλεονέκτημα του τουρισμού, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των πωλήσεων των Ελληνικών ξενοδοχείων, αλλά και στην ενίσχυση της Ελλάδας ως προορισμού.

Οι νικητές των 100% Hotel Design Awards, είναι:

Καλύτερο Ξενοδοχείο Πόλης
COCOMAT HOTEL ATHENS – Elastic Architects

Καλύτερο Ξενοδοχείο Διακοπών
CASA COOK HOTEL RHODES- Architect: Vana Pernari Creative Director: Lambs & Lions

Καλύτερο Δωμάτιο & Μπάνιο
CASA COOK HOTEL RHODES – Architect: Vana Pernari Creative Director: Lambs & Lions

Καλύτερο Lobby / Foyer / Reception
DOMES NORUZ – Schema4 architects

Καλύτερο Spa
DOMES NORUZ – Schema4 architects

Καλύτερο All-Day Restaurant
CASA COOK HOTEL RHODES – Architect: Vana Pernari Creative Director: Lambs & Lions

Καλύτερο Hotel Lighting
COCOMAT HOTEL KOLONAKI – L+DG thomas gravanis lighting architects

Καλύτερο Landscape
MELANOPETRA BOUTIQUE HOTEL – Άννα Αποστόλου

Ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής για τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία
CASA COOK HOTEL RHODES – Architect: Vana Pernari Creative Director: Lambs & Lions

Ειδικό βραβείο για μη υλοποιημένο έργο
INFINITY HOTEL – Mold Architects & Golden Land Goutos

Ειδικό βραβείο κοινού
KENSHŌ BOUTIQUE HOTEL & SUITES – Kenshō Boutique Hotel & Suites

Το μοντέρνο VIP Opening Party

100% Hotel Show VIP Opening Party

Μετά την απονομή των 100% Hotel Design Awards ακολούθησε το VIP Opening Party στο κεντρικό lounge της διοργάνωσης, στο οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 1000 άτομα, μετατρέποντας την έκθεση σε μια πραγματική γιορτή του τουρισμού. Με κεντρικό χορηγό την εταιρεία Νoisis, το lounge του 100% Hotel Show μεταμορφώθηκε σε έναν διαδραστικό χώρο προσωπικών συναντήσεων, υπό τη συνοδεία των Cocktails της Caipi One, καθώς και του εκλεκτού buffet της εταιρείας Degustation, λανσάροντας έναν νέο τύπο εγκαινίων, με βασικό χαρακτηριστικό του τις νέες ευκαιρίες για Networking.

Η μεγάλη συμμετοχή στα Hotelier Workshops

100% Hotel Show Hotelier Workshops

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος των Workshops, με την υποστήριξη της εταιρείας XENEX, αναδείχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της έκθεσης, προσελκύοντας περισσότερες από 2000 συμμετοχές για τα 8 Workshops που διοργάνωσαν οι εταιρείες Web Hotelier, Google, Trivago, Hands Free Hotelier, Destsetters, archisearch.gr & EcoWeek, Blue Villas και Aqua Vista Hotels. Οι παρουσιάσεις απέσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια από το κοινό που τις παρακολούθησε, αφού έδωσαν την ευκαιρία στους επαγγελματίες του χώρου να έρθουν σε επαφή με τις νέες τάσεις της ξενοδοχειακής αγοράς, αλλά και να διερευνήσουν σημαντικά ξενοδοχειακά εργαλεία.

Τα σχόλια των εκθετών και των επισκεπτών

100% Hotel Show Ekthetes Episkeptes

Σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη διοργάνωση αποτελούν τα σχόλια των εκθετών και των επισκεπτών, που επιβεβαιώνουν τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης και γεμίζουν παράλληλα με ευθύνη τους διοργανωτές, έτσι ώστε να διατηρηθεί και να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο του θεσμού. Οι ξενοδόχοι, επεσήμαναν τη σημασία μίας τόσο εξειδικευμένης έκθεσης που στόχο έχει να παρουσιάσει λύσεις σε όλα τα επίπεδα αναγκών ενός σύγχρονου ξενοδοχείου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα Key accounts των εταιρειών και επιτυγχάνοντας επικερδείς συμφωνίες. Οι εκθέτες, εκτός από την ποσοτική αύξηση του κοινού, διαπίστωσαν τις ενισχυμένες ευκαιρίες να γνωρίσουν νέα accounts και να συνομιλήσουν άμεσα με τους decision makers.

Το επόμενο 100% Hotel Show: 17-20 Νοεμβρίου, 2017

Η ομάδα του 100% Hotel Show, ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της έκθεσης, αλλά και τους επισκέπτες και εκθέτες που συμμετείχαν, και ανανεώνει το ραντεβού για το 100% Hotel Show 2017, το οποίο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 μέχρι και τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017, υποσχόμενο μια ακόμα περισσότερο αναβαθμισμένη εκθεσιακή εμπειρία.

100% Hotel Show 2016 – PhotoReport

100% Hotel Show Apologismos

100% Hotel Show Apologismos

100% Hotel Show Apologismos

100% Hotel Show Apologismos

Το Greek Travel Pages (GTP) ήταν στρατηγικός συνεργάτης επικοινωνίας στο 100% Hotel Show.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*