connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Greek Tourism Expo 2016: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού

Τα εγκαίνια της έκθεσης Greek Tourism Expo πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Τα εγκαίνια της έκθεσης Greek Tourism Expo πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Greek_tourism_expo_LOGO_144Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Greek Tourism Expo, η επίσημη τουριστική έκθεση της Αθήνας, στις 25-27 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo.

Για μια ακόμα χρονιά η έκθεση απέδειξε τη δυναμική της με τη συμμετοχή 250 εκθετών, 120 διεθνούς επιπέδου Hosted Buyers από 35 χώρες και χιλιάδων επαγγελματιών επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προέρχονταν από όλους τους κλάδους του τουρισμού.

Greek Tourism Expo 2016 - ΕπισκέπτεςMε το σύνθημα  “COME TO MEET THE GREEKS” η 3η Διεθνής Έκθεση Greek Tourism Expo 2016 μίλησε με τους παρακάτω αριθμούς:
120 διεθνείς και υψηλού επιπέδου Hosted Buyers (Tour Operators, MICE & Associations) από 35 χώρες οι οποίοι κάλυψαν όλους τους τομείς του Ελληνικού Τουρισμού και πραγματοποίησαν νέες συνεργασίες.
250 εκθέτες από όλους τους τομείς του ελληνικού τουρισμού, Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς του Τουρισμού, Ξενοδοχεία, Luxury Boutique Hotels & Villas, Τουριστικά γραφεία, Εταιρείες Κρουαζιέρας, Management, κ.λ.π.
5.128 πολύ επιτυχημένα Β2Β ραντεβού πραγματοποίησαν οι εκθέτες με τους Buyers με στόχο νέες συμφωνίες για την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού σε ξένες αγορές.
4.600 περίπου επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από όλους τους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας κάλυψαν τις επαγγελματικές τους ανάγκες με νέες συνεργασίες.
2.930 προκαθορισμένα ραντεβού έκλεισαν επισκέπτες με εκθέτες από το Online πρόγραμμα Visitor’s Matching Program και φυσικά πέραν του αριθμού των λοιπών συναντήσεων που έγιναν στην έκθεση απευθείας στα περίπτερα των εκθετών.

Greek Tourism Expo 2016 - B2B Networking

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά πλαισιωμένη από τον Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ, κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, κα Ντίνα Νικολάκου, τον Πρόεδρο του EBEA, κ. Κώστα Μίχαλο, τον Πρόεδρο του ΞΕΕ, κ. Γιώργο Τσακίρη, τον Πρόεδρο της ΠΟΔΙΞ, κ. Γιώργο Πελεκανάκη και άλλους επισήμους.

Για την έκθεση απέστειλαν επίσης χαιρετισμό τους: ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, κ. Θεόδωρος Κόντες, και η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Greek Tourism Expo 2016 - Fam Trip Foreign Journalists

Από αριστερά: Mr. Baumman Ivo, Mr. Dieter Weirauch, Mrs. Claudia Gabrini, Mr. Artem Prokhoro, Mr. Ch. Papadiotis ( Gen. Manager of Leaderexpo-Leadertech), Mrs. Sapphire Goss, Mrs. Eleni Hoefsloot and Mrs. Maria Benia ( Marketing Manager of Leaderexpo-Leadertech).

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο ΕΟΤ προγραμμάτισε, μέσω των γραφείων του στην Ιταλία, τη Ρωσία, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, δημοσιογραφικά ταξίδια (press trips) με συνολικά έξι ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι κάλυψαν ειδησεογραφικά την έκθεση και τις εκδηλώσεις της. Ειδικότερα συμμετείχαν: η κα Claudia Cabrini, Ιταλίδα δημοσιογράφος της τουριστικής εφημερίδας TTG, ο κ. Artem Prokhoro, προϊστάμενος διεθνών ειδήσεων του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων INTERFAX, η κα Eleni Hoefsloot, δημοσιογράφος του ολλανδικού επαγγελματικού περιοδικού Travelution, ο κ. Dieter Weirauch, συντάκτης του γερμανικού ταξιδιωτικού portal Einfach raus και ο κ. Ivo Baumann, δημοσιογράφος από το εξειδικευμένο στο συνεδριακό τουρισμό γερμανικό περιοδικό ICJ MICE Magazine. Κατά τη διάρκεια της παραμονής των έξι δημοσιογράφων στην Αθήνα, ο ΕΟΤ οργάνωσε την ξενάγησή τους στην Ακρόπολη και το Μουσείο Ακρόπολης, ενώ τους παρέθεσε γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου. Η διοργάνωση της Έκθεσης επιμελήθηκε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων σε ειδικά σχεδιασμένο fam trip στην Αθήνα, όπου τους δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν ιστορικά σημεία της πόλης και να ταξιδέψουν στα αρώματα και τις γεύσεις της Ελληνικής γαστρονομίας.

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από επίσημους φορείς (ΞΕΕ-Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΤΕΕ-Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΠΟΔΙΞ- Πανελλήνια Ομοσπονδία Διευθυντών Ξενοδοχείων, Περιφέρεια Πελοποννήσου) αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις (Expedia Inc., Google) δημιούργησαν ένα υψηλού επιπέδου δίκτυο ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τους δεκάδες επαγγελματίες που τις παρακολούθησαν.

ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, ΞΕΕ, ΤΕΕ και HAPCO .

Το GTP ήταν μέγας χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*