connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού: Από τη Θεωρία στην Πράξη

UNESCO Gastronomy conference

Στις 26 και στις 27 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί το 1ο Συνέδριο Γαστρονομικού Τουρισμού που διοργανώνει το ΤΕΙ Αθήνας με τον όμιλο για την UNESCO Πειραιά και Νήσων, την υποστήριξη της CEUCO και της Ελληνικής Ένωσης Στελεχών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων.

UNESCO Gastronomy conference final posterΤο συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επικεντρώνεται στο γαστρονομικό τουρισμό με σκοπό την ουσιαστική σύμπραξη όλων των εκπροσώπων του κλάδου και στόχο την ανάπτυξή του.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες διακρίνεται σε δύο ενότητες: την ακαδημαϊκή προσέγγιση και την πρακτική θεώρηση του γαστρονομικού τουρισμού με τους ομιλητές να εκπροσωπούν το σύνολο του κλάδου. Φορείς, επαγγελματίες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας θα παρευρεθούν στο συνέδριο ως ομιλητές και ως ακροατές.

Κey note speakers του συνεδρίου είναι η Roberta Garibaldi, (Scientific Director of East Lombardy, European Region of Gastronomy 2017, Certified Ambassador of the World Food Travel Association, Delegate of the Lombardy Region to SISTUR, Italian Association of Tourism Sciences και η κα Χάιντι Λαζάνη Επικεφαλής Επιτροπής Διεκδίκησης Τίτλου “Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019” για το Νότιο Αιγαίο, Επιστημονική Συνεργάτης και Δ/ντρια Γραφείου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Για το συνέδριο έχει συσταθεί ειδική επιστημονική επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή κ.Περικλή Λύτρα, ενώ χρέη προέδρου της οργανωτικής επιτροπής τελεί η κα Μάγδα Πειστικού, αντιπροέδρου ο κ.Κωνσταντίνος Μουζάκης και την επιμέλειά του έχει ο κ. Ιωάννης Μαρωνίτης, Πρόεδρος Ομίλου για την Unesco Πειραιά και Νήσων και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και κέντρων της Unesco για την Ευρώπη και τη Β.Αμερική.

Δείτε το προσωρινό πρόγραμμα του συνεδρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά βρείτε εδώ.

Στείλτε δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: Post.eat@yahoo.com

To GTP είναι χορηγός επικοινωνίας του 1ο Συνεδρίου Γαστρονομικού Τουρισμού.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*