connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Η ECOWEEK επιστρέφει και πάλι στη Θεσσαλονίκη

ECOWEEK logo
Μετά από μια σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό η ECOWEEK επιστρέφει και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Το Διεθνές Συνέδριο και Εργαστήρια Αειφόρου σχεδιασμού της ECOWEEK πραγματοποιούνται στις 14 – 20 Νοεμβρίου 2016 με θεματολογία ”Placemaking in One Planet”, εστιάζοντας και προτείνοντας νέες ιδέες και λύσεις για την πόλη.

ecoweek_thess_4Η προγραμματισμένη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Α.Π.Θ και συγκεκριμένα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, του ΤΕΕ, του ΣΑΘ και σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – HELEXPO, τη Διεθνή Έκθεση HOTELIA – PHILOXENIA και τη σχολή AKTO Art & Design College και με την υποστήριξη και συμμετοχή φορέων της Θεσσαλονίκης.

Το Διεθνές Συνέδριο πραγματοποιείται τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή αρχιτεκτόνων από την Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία.

Τα εργαστήρια αειφόρου σχεδιασμού, στα οποία θα συμμετέχουν φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό,πραγματοποιούνται στις 15 – 18 Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων παρουσιάζονται στο ευρύ κοινό το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Με τη συνεργασία της Hotelia – Philoxenia πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις, πάνελ και έκθεση.

Το διεθνές συνέδριο της ECOWEEK είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, ενώ για συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται εγγραφή.

Η ECOWEEK  στη Θεσσαλονίκη συντονίζεται από τη Δέσποινα Κουίνογλου, γεωπόνο και μεταπτυχιακή φοιτητρια αρχιτεκτονικής τοπίου, και διοργανώνεται από την ομάδα της ECOWEEK: Ελένη – Βασιλική Αλέξη (αρχιτ.), Λίνα – Λούνα Καπέτα (αρχιτ. τοπίου), Δέσποινα Κουίνογλου (γεωπόνος – αρχιτ. τοπίου), Απαστολία Μιχαλού (αρχιτ.), Δημήτρη Νάνο (αρχιτ.), Νάταλι Νάνου (αρχιτ.), Αντώνη Σεμερτσίδη (αρχιτ. -epmforward.gr).

ecoweek_thess_1Η ελληνική – διεθνής αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOWEEK, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και την προώθηση των αρχών της αειφορίας, ιδρύθηκε και συντονίζεται από τον Δρ. Ηλία Μεσσίνα,  αρχιτέκτονα, κοινωνικό επιχειρηματία και σύμβουλο περιβάλλοντος. Η ECOWEEK ξεκίνησε τη δράση της στην Αίγινα το 2005 και σήμερα έχει αναπτύξει δραστηριότητα σε 15 χώρες και ένα διεθνές δίκτυο μελών σε 54 χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες για την ECOWEEK μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά με το ECOWEEK στη Θεσσαλονίκη βρείτε λεπτομέρειες στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου καθώς και στη σελίδα του στο facebook.

Το Greek Travel Pages (GTP) είναι χορηγός επικοινωνίας στο ECOWEEK Θεσσαλονίκης.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*