connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Tinos Marble Trail Exomeria

Tinos Marble Trail Exomeria 2016 Final

Tinos Marble Trail Exomeria 2016Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 4 Σεπτεμβρίου το Tinos Marble Trail Exomeria με 233 συμμετέχοντες σε 4 διαδρομές.

Στην γραφική πλατεία του οικισμού του Πύργου στις 7.15 δόθηκε η εκκίνηση από τον Μιχάλη Καλομοίρη για την μεγάλη διαδρομή της διοργάνωσης του Ισμαήλ Trail 22 χμ. με ένα πρωτότυπο τρόπο.

Μετά τον εκκωφαντικό ήχο ενός τριμπονιού (παραδοσιακού όπλου) οι αθλητές ξεχύθηκαν στα σοκάκια του οικισμού του Πύργου καταλήγοντας στο κεντρικό μονοπάτι που τους οδήγησε σε ένα αγώνα περιπέτειας και δράσης. Η διαδρομή πραγματικά μαγική περνώντας από πέντε χωριά (Πύργο, Πλατιά, Ρόχαρι, Πάνορμος, Μαρλά, Μαμάδο) καθώς και από τον ερειπωμένο οικισμό του Ισμαήλ γενέτειρα πατρίδα του Γιαννούλη Χαλεπά. Οι εικόνες μοναδικές περάσματα από παραλίες, βράχια, ξερολιθιές , Μοναστήρια με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος.

Tinos Marble Trail Exomeria 2016 FinalΟ πρώτος αθλητής ο Ervin Celibashi με χρόνο 2:17:19  έφτασε στον τερματισμό με τον κόσμο  να τον περιμένει στην πλατεία και να έχει δημιουργήσει μία μοναδική ατμόσφαιρά με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Με χρόνο 3:01:13 τερμάτισε και η πρώτη γυναίκα η Ασημίνα Συλαίου κατακτώντας το εντυπωσιακό μαρμάρινο έπαθλο.

Πρώτος Τήνιος αθλητής τερμάτισε ο Πέτρος Ειρηναίος Βιδάλης και Πρώτη Τήνια αθλήτρια  η Ευαγγελία Ράλλη.

Οι χορηγοί της διοργάνωσης φρόντισαν να ενισχύσουν την προσπάθεια των αθλητών με τα προϊόντα τους, ενώ οι  εθελοντές της διοργάνωσης ακροβολισμένοι κατά μήκος της διαδρομής ενθάρρυναν τους αθλητές σε  κάθε τους βήμα και τους μετέδιδαν την γιορτινή ατμόσφαιρα που υπήρχε διάχυτη σε όλο τον κόσμο που αγκάλιασε την διοργάνωση.

Tinos Marble Trail Exomeria 2016 FinalΣτις 8.30 δόθηκε η εκκίνηση για το Μύλοι Trail 5 χμ. από την κεντρική πλατεία του Πύργου με κατεύθυνση τους Ερειπωμένους Μύλους, και τους οικισμούς Πλατιά και Βεναρδάδο σε μία διαδρομή με συνεχές εναλλαγές τοπίων και εικόνων.

Ο πρώτος αθλητής ο Νίκος Λακαφώσης τερμάτισε με χρόνο 29:13 και η πρώτη αθλήτρια η Κάμεν Λαβίνια με χρόνο 41:07.

Στις 11.00 ξεκίνησε το Πύργος Kids Run 1 χμ. με αφετηρία το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και κατάληξη στην πλατεία του Πύργου. Μία διαδρομή που την χάρηκαν τα παιδιά καθώς διασκέδασαν τρέχοντας στα παραδοσιακά σοκάκια του οικισμού.

Tinos Marble Trail Exomeria 2016 FinalΣτις 11.30 σε μία συνεργασία της Διοργανωτικής Επιτροπής με το Σωματείο Α.με.Α  Τήνου Έχουμε Δικαίωμα πραγματοποιήθηκε η διαδρομή Marble Special Run 100 μ., ένας ξεχωριστός αγώνας  ζωής και δύναμης.

Καθώς έφτανε η ώρα των απονομών στις 11.55 έφτανε ο τελευταίος αθλητής του Ισμαήλ Trail 22 χμ. μετά από μία συγκλονιστική προσπάθεια. Ο κόσμος τον περίμενε,  στην κατάμεστη πλατεία  είχε δημιουργηθεί μία απερίγραπτη ατμόσφαιρα υποδοχής.

Στις 12.00 είχε φτάσει η ώρα των απονομών των αγώνων Πύργος Kids Run 1χμ., Ισμαήλ Trail 22 χμ.  και Μύλοι Trail 5 χμ. καθώς και η βράβευση των ηλικιακών κατηγοριών.

Τα έξι μοναδικά μαρμάρινα έπαθλα των πρώτων νικητών έκλεψαν την παράσταση, καθώς και το μαρμάρινο μετάλλιο που έλαβαν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που τερματίσανε στους αγώνες 5 χμ. και 22 χμ.

Ειδικό  χειροποίητο μετάλλιο σχεδιασμένο από ντόπιο γλύπτη  έλαβαν οι τρείς πρώτοι αθλητές και αθλήτριες ανά ηλικιακή κατηγορία.

Δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Tinos Marble Trail medal

Μοναδικά τα μαρμάρινα μετάλλια του Tinos Marble Trail, μια χορηγία του μαρμαρογλύπτη Μάρκου Θεοτικού.

Η συμμετοχή  των 136 εθελοντών έδωσε ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στους αγώνες καθώς η διοργάνωση στην ουσία πραγματοποιήθηκε από την τοπική κοινωνία μέσω των δραστήριων τοπικών Συλλόγων. Τον Σύλλογο Βεναρδιανών «Αγ.Ιωάννης ο Θεολόγος» , τον Προοδευτικό Σύλλογο Μαρλά Μαμάδου και  Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου Πανόρμου Τήνου.

Ο Συνδυασμός ενός αθλητικού γεγονότος με την πολιτιστική κληρονομιά που έχει  η περιοχή  στην τέχνη του μαρμάρου έδωσαν ένα μοναδικό χαρακτήρα στην διοργάνωση.

Όλοι οι  αθλητές ενθουσιασμένοι  από την άρτια  διοργάνωση ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο του 2017.

Η διοργάνωση του Tinos Marble Trail Exomeria πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Εθνικής Ελληνικής Επιτροπής για την Unesco και του Δήμου Τήνου και με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Χορηγός επικοινωνίας: Greek Travel Pages (GTP)

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*