connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

ΓΕΠΟΕΤ: Τρίμηνη παράταση της προμήθειας του σήματος των τουριστικών λεωφορείων

GEPOET-LogoΔημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, η υπ’ άριθμ. Γ456/οικ.39494/2611/16 (ΦΕΚ 1956-30/6/2016, ΤΕΥΧΟΣ Β) Απόφαση της Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κυρίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη, σύμφωνα με την οποία:

«Οι ιδιοκτήτες των Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. υποχρεούνται έως τις 30/9/2016, να έχουν εφοδιάσει τα Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία τους με το ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα. Μετά την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία (ήτοι από 1/10/2016), εφόσον διαπιστωθεί από Φορέα Ελέγχου μη ύπαρξη ή αλλοίωση του ηλεκτρονικά αναγνώσιμου σήματος, τότε, πέραν άλλων διοικητικών κυρώσεων, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ και αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας του τουριστικού λεωφορείου (άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες) τα οποία διαβιβάζονται στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της έδρας του λεωφορείου…»

«…Κατά τα λοιπά, ισχύει η αριθ. Γ456/34931/3345/13 απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Καθιέρωση του ηλεκτρονικά αναγνώσιμου σήματος των Ειδικών Τουριστικών Λεωφορείων Δ.Χ. καθώς και ο καθορισμός του τύπου, του περιεχομένου, της διαδικασίας, των όρων, των προϋποθέσεων και των φορέων χορήγησης και ανανέωσης αυτών.» (ΦΕΚ 2257Β΄) όπως ισχύει.».

Η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) καλεί όσους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων δεν το έχουν πράξει ήδη να προσέλθουν άμεσα στην Ομοσπονδία – τον αποκλειστικό φορέα χορήγησης του σήματος πανελλαδικά – για την προμήθεια του Ηλεκτρονικά Αναγνώσιμου Σήματος, καθώς η παράταση που εδόθη είναι μόλις τρίμηνη και τελευταία.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*