connect with us
Greece's latest tourism industry news by Greek Travel Pages

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Σεμινάριο ηλεκτρονικής βάσης τουρισμού για φορείς

Invite_Komotini_Kavala_app«Διοργάνωση σεμιναρίου από την ΠΑΜ-Θ στην Κομοτηνή και Καβάλα, που απευθύνεται σε φορείς και συλλόγους που εμπλέκονται στον τουριστικό τομέα, μέσω χρήσης ηλεκτρονικής εφαρμογής».

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιεί σεμινάριο την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στις 09:00 π.μ. στην αίθουσα «ΦΙΛΙΠΠΟΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ, στην Καβάλα και την  Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στις 09:00 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, στην Κομοτηνή,  στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «Joint Tourism Initiative Targeting Cultural Heritage/ Κοινή τουριστική πρωτοβουλία που στοχεύει στην πολιτιστική κληρονομιά/JTI-TARGET» (www.jtitarget.eu)  του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής  Συνεργασίας «Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013», στο οποίο είναι επικεφαλής εταίρος και εταίροι οι Περιφέρειες Χασκόβου, Κίρτζαλι και Σμόλυαν.

Invite_Komotini_KavalaΔράση του έργου JTI –TARGET αποτέλεσε η δράση 4.2 με τίτλο «Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου και Ανάπτυξη ψηφιακών πολυμεσικών εφαρμογών», που αποσκοπεί στην προβολή και ανάδειξη το τουριστικού και πολιτιστικού αποθέματος της διασυνοριακής περιοχής μέσω βάσης δεδομένων που περιέχει το σύνολο των αξιόλογων τουριστικών πόρων της περιοχής.

Πάνω από 500 σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος έχουν καταγραφεί, κατηγοριοποιηθεί (σε ενότητες όπως πολιτισμός, θρησκεία, φύση, ενδιαφέρουσες περιοχές, εκδηλώσεις, δραστηριότητες κ.α.) και έχουν εμπλουτιστεί με σχετικό ψηφιακό υλικό όπως φωτογραφίες, βίντεο, ηχητικές περιγραφές, συντεταγμένες GPS, στοιχεία επικοινωνίας κ.α καθώς και μετάφραση του περιεχομένου σε 6 γλώσσες.

Το υλικό θα είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες της περιοχής τόσο μέσω διαδικτυακής πύλης (στη διεύθυνση www.jti-rhodope.eu) όσο και μέσω εφαρμογής για «έξυπνες» συσκευές  (όπως π.χ. tablets, smart phones κλπ) στα αντίστοιχα ηλεκτρονικά καταστήματα (stores) των δημοφιλέστερων λειτουργικών συστημάτων (Android, iOS και Windows).

Στοχεύοντας στον εμπλουτισμό,  στην διαρκή ανανέωση, επικαιροποίηση και  διατήρηση της κοινής  βάσης τουριστικού αποθέματος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει σεμινάριο στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1. Εξοικείωση με την εφαρμογή JTI και τρόπος χειρισμού της
2. Τρόπος ενημέρωσης/επικαιροποίησης της ενιαίας βάσης δεδομένων τουριστικών πόρων Περιφέρειας ΑΜΘ
3. Συνομιλία με τους υπεύθυνους τεχνικής υποστήριξης χειριστών του προγράμματος (help desk) και διαδικαστικά θέματα πιστοποίησης φορέων ώστε να μπορούν να έχουν διαβαθμισμένη πρόσβαση στην εφαρμογή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς, συλλόγους και λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη της περιοχής που επιθυμούν να συμμετέχουν άμεσα στην κοινή βάση τουριστικού αποθέματος.

Δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής.

Follow GTP Headlines on Google News to keep up to date with all the latest on tourism and travel in Greece.
About the Author
This is the team byline for GTP. The copyrights for these articles are owned by GTP. They may not be redistributed without the permission of the owner.

Add your comment

*